У США дозволили продавати курятину, вирощену в лабораторних умовах, пише The New York Times.

Рішення Міністерства сільського господарства США дозволяє двом каліфорнійським компаніям продавати курятину, вирощену з клітин тварин. Такий метод не потребує забою тварин і глобально впливає на виробництво мʼяса загалом у світі й поводження із тваринами зокрема. 

«Це рішення є важливою віхою для компаній, що виробляють мʼясо, вирощене в клітинах, а також для споживачів, які шукають альтернативу курям, вирощеним на фабричних фермах і забитим», – підкреслює NYT.

Імовірно, пройдуть роки, перш ніж покупці зможуть купувати мʼясо, вирощене в лабораторії, у продуктових магазинах, додає видання. Проте це рішення зробить Сполучені Штати другою країною у світі, після Сінгапуру, яка дозволила виробництво й продаж мʼяса, вирощеного в лабораторіях.

«Світ дивиться на американську систему затвердження безпеки харчових продуктів, і тепер багато урядів наслідуватимуть її приклад», – сказав Брюс Фрідріх, президент Інституту хороших продуктів харчування (Good Food Institute) – некомерційної організації, що займається клітинним і рослинним мʼясом. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У 2021-му ізраїльський стартап Future Meat Technologies відкрив перший у світі завод із виробництва штучного мʼяса, де збиралися виготовляти 500 кілограмів культивованого м’яса щодня.


Першою країною світу, яка дозволила продаж лабораторно створеного м’яса, став Сингапур.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі