Ресторан Noma в Копенгагені, який п'ять разів завойовував титул «найкращого у світі» за версією премії The World’s 50 Best Restaurants й отримав три зірки Michelin, зачиняють у 2024 році, пише The New York Times.

Ресторан закриється саме для регулярного обслуговування. Noma стане штатною харчовою лабораторією, яка розроблятиме нові страви та продукти для Noma Projects (це проєкт, де розробляють нові рецепти та навчають кухарів).

Їдальні відкриватимуться лише для попапів, а шеф-кухар ресторану Рене Редзепі, якого називають «найгеніальнішим і найвпливовішим шеф-кухарем своєї епохи», стане радше головним креативним директором, ніж шеф-кухарем.

The New York Times

Редзепі розповів, що модель, на основі якої побудований ресторан Noma трудомістка й досить дорога та більше не є стійкою. «Фінансово й емоційно це просто не працює»,  сказав Редзепі New York Times.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Заклад Noma в Копенгагені відкрили у 2003 році. Чотири рази він ставав найкращим за версією The World’s 50 Best Restaurants. Востаннє – у 2014 році (до цього три роки поспіль: 2010, 2011, 2012). У 2019 й 2020-му заклад був другим у рейтингу.

Шеф-кухар – Рене Редзепі, співавтор книги про ферментацію в гастрономічній сфері The Noma Guide to Fermentation.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі