Київський Virgin Izakaya Bar, який відкрили в колишньому корпусі заводу «Арсенал», став найкращим проєктом у категорії Restaurant And Bar Interior за версією читачів видання Dezeen.

Заклад належить компанії Bulldozer Group російського ресторатора Олександра Орлова (Queen Kyiv, Eshak, «Рыба-Пила»). Його створили за проєктом студії Yodezeen.

«Ми створили атмосферний, концептуально завершений простір. Цегляні стіни, грубе дерево, окислений метал, голий бетон у поєднанні з теплою приємною атмосферою, створеною завдяки правильному акцентному світлу й зелені», — розповідає головний архітектор проєкту та співзасновник студії Yodezeen Артем Звєрєв.

Простір закладу розділили на дві зали вздовж опор у центрі приміщення. Навколо кількох колон облаштували відкриту кухню, яка умовно описує їх овалом. У такий спосіб уся увага в просторі зосереджена на кухні: основна частина посадкових місць розташована навпроти неї.


Dezeen Awards конкурс у сфері архітектури та дизайну, що визначає найкращі проєкти та студії з 2017 року. Його організатором є видання Dezeen медіа у сфері світової архітектури й дизайну.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка та фото: Virgin Izakaya Bar