Два нові формати закладів анонсував ресторатор Дмитро Борисов. Найближчим часом у Києві почнуть роботу «Біляш, пончик і шаурма» i VarenykyNow від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова». Про це Борисов повідомив в інтерв’ю The Village Україна.

«За вісім років я виконав усі амбіції на рівні великих ресторанних форм, які розвивають гастрономічну культуру. Цей гештальт я вже закрив. [...] Зараз ми розвиваємо формати, які швидко масштабуються», – каже Борисов.

Перший формат – «Біляш, пончик і шаурма». «Це біляш розміром із сосиску в тісті зі соковитим м’ясом, порція пончиків, як у дитинстві, і, маю надію, найкраща у світі шаурма за 39 гривень», – розповідає засновник «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова». Додає, що для формату готують приміщення на вулиці Великій Васильківській. 

Другий – VarenykyNOW. «Хочеться, так би мовити, make varenyky great again. Хочемо запустити формат в азійському стилі, як у Китаї, де в закладах стоять вежі з пароварок із бао. Але в нас будуть полтавські парові вареники з грибами, м’ясом, картоплею чи капустою. А ще кремовий борщ у капусті та сало з карпатським трюфелем. Це також максимально швидка подача і демократичні цінники», – додає Борисов. 

Крім того, «Сім’я ресторанів Дмитра Борисова» запускає власний сервіс доставки. Першим проектом Борисова із власною доставкою стане моноформат Philadelphia.

 Більше про нові демократичні формати, «Білий налив» і плани на відкриття закладів за кордоном – в інтерв'ю Дмитра Борисова The Village Україна.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

Обкладинка та фото: Андрій Баштовий для The Village Україна