Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили в Києві за березень. 

Також ми висвітлювали відкриття лютого й топ нових ресторанів 2023 року в Києві.

Nunu на Золотих воротах

Четверта локація із шаурмою «нової хвилі» від київського шефа Юрія Нікітюка. У меню – мікс кухні Близького Сходу й Азії. Пропонують шаурму, мезе, салати й закуски. Зокрема, до шаурми додають овочеву сальсу, горіхову тхіну, кінзу, горіхи й хумус. Мʼясо готують упродовж десяти годин і рвуть його на волокна руками. Лаваш і соуси також готують власноруч.

Де: вулиця Ярославів Вал, 30/18

Instagram

Plus від засновників Bimbo

Кафе з комфортним стрит-фудом і краєвидом на Житній ринок. У закладі готують хот-доги, шаурму, мелти та каву. Усі види хот-догів і шаурму в Plus можна приготувати з веганським м’ясом. Рослинні сосиски від виробника Premа, фарш для шаурми – Eat Me At. 

Де: вулиця Ярославська 5/2

Instagram

Ресторан La Maison на місці Alaska

Ресторан La Maison із паназійською й середземноморською кухнями від La Famiglia. Шеф-кухарі закладу: Сергій Матузов (Bigoli, «Сома», «Піна») і Дмитро Варданян (Catch, Vino e Cucina, Bigoli). Із середземноморських страв пропонують французький багет із солоним маслом і бріош із томатною сальсою. Також мезе, цибулевий суп, равлики «Ескарго», бургери й ізраїльську пасту «птітім». Серед паназійських страв – роли, морепродукти темпура, вонтони й гедза.

Де: вулиця Січових Стрільців, 20

Instagram

Cкандинавський ресторан York на Подолі

Скандинавський ресторан York – другий тематичний заклад власників. У закладі намагалися створити атмосферу часів вікінгів, міфології та містики. Тут пропонують спробувати страви й коктейлі, які «їли й пили скандинавські боги Пантеону». Серед основних страв – фарширований сибас, котлета з тунця, бургери, лосось і свинячі ребра з беконом.

Де: вулиця Хорива, 15/8

Instagram

«Міністерство чебуреків» на місці «Хлібного» на Контрактовій площі

Це другий заклад із чебуреками від мережі Ministry of у Києві від Євгена Таллера й Спартака Велішаєва. Перший заклад «Міністерство чебуреків» працює на вулиці Басейній із серпня 2022 року. У меню додали нові салати: «Нісуаз» із тунцем, салат із фетою, печеним перцем і шпинатом, салат із куркою, томатами та трюфельним соусом айолі.

Де: Контрактова площа, 2/1

Instagram

Street Kim від команди Kim Kimchi BBQ

У закладі з корейським стрит-фудом є все, що можна спробувати на ринках у Сеулі, кажуть власники. Пропонують, зокрема, корндоги, манду, рамьон і баблті. За кухню відповідає шеф Георгій Шаруєв. У закладі також створили зону з фотобудками Kim Click, де можна зробити миттєві фото з аксесуарами.

Де: вулиця Богдана Хмельницького, 9-А

Instagram

Klara bakery&cafe – новий формат пиріжкової «Тітки Клари»

Формат закладу оновили до десятої річниці мережі. Тепер тут можна замовити сніданки, кулінарію й випічку. Зокрема, до меню додали булгур з овочами, котлети курячі, рибні й свинячі, голубці зі свининою, кус-кус із вʼяленими томатами й, звісно, пиріжки.

Де: вулиця Анни Ахматової, 30

Instagram

Кафе «Бограч»

Сімейний заклад, де обіцяють поєднання кухні від Карпат до Альп. У меню: салати з різними видами бринзи, наваристі супи, банош, гуляш, кизлики й дунайський оселедець.

Де: Крутий узвіз, 6/2

Instagram

Пекарня кюртошів Edes на Контрактовій

Це друга пекарня мережі, де печуть угорський десерт – кюртошкалач. У закладі є сім видів посипок і начинок, що дає змогу зробити 49 різних видів десерту різного ступеня солодкості.

Де: вулиця Межигірська, 3 

Instagram

Морозиво від Gelato Mamma

Заклад, що працював раніше в ЖК «Чайка», відкрив до теплого сезону другу точку – тепер десятки видів італійського джелато власного виробництва є і в центрі Києва.

Де: вулиця Саксаганського, 68

Instagram

Рестобар Mlinkincrapes 

У закладі велике меню сніданків, аперитивів на кшталт лаймового хумусу, перших та основних страв. Фірмовою є стравою є крапси (панкейки), які тут є солодкі та солоні. Також у закладі раз на кілька тижнів проводять стендап. 

Де: вулиця Гончара, 77

Instagram

Бістро з лінією роздачі Jacky China

Страви китайської кухні на лінії роздачі з єдиною ціною 69 гривень за 100 грамів. Також можна замовити окремі страви, зокрема філе качки по-пекінськи, філе тріски з кораловим грибом чи запечені реберця в ягідному соусі.

Де: ТРЦ «Respublika Рark»

Intagram

Київська шаурма #1

У мережі запрацювала нова точка – на фасаді Бессарабського ринку. У меню, крім класичної шаурми, також позиції від шефа: Гавайська, Цезар і навіть хот-дог у лаваші.

Де: Бесарабська площа, 2

Instagram

Кафе Legit

Перезапуск коктейльного бару Berlin’89 у новому форматі. У «Легіті» подають подільський дерун, млинці з форшмаком, борщ і пампух із січеником (бургер). Також готують авторські коктейлі.

Де: вулиця Верхній Вал, 22

Instagram

Fast food sushi

Хот-дог із суші, шаурма із суші, тако із суші – у закладі спробували переосмислити звичний стрит-фуд і приготувати його з рису та риби.

Де: вулиця Хрещатик, 23–27

Instagram

   

Кав’ярні та бари

   

Brewsell в Ocean Plaza

Це чотирнадцята кав’ярня мережі в Києві. У меню – моті, макарони, трубочки, пончики й трайфли. З напоїв пропонують каву, чай і теплі мілкшейки. Каву можна замовити на рослинному й безлактозному молоці або ж без кофеїну. 

Де: ТРЦ Ocean Plaza

Instagram

Кав’ярня Filtrofil у ЖК «Файна Таун»

Це друга кав’ярня мережі. Перший заклад працює в ЖК «Республіка» на Теремках із липня 2022 року. У Filtrofil фокусуються на асортименті кави «під фільтр», тому в закладі завжди в наявності два «фільтри» на вибір, розповідають у команді.

Де: вулиця Салютна, 2

Instagram

Lenny Bus на Житньому ринку

Легендарний автобус-кав’ярня з вулиці Городецького перемістився на попап біля Житнього ринку. На новій локації Lenny Bus працюватиме попередньо до 11 червня. У меню, крім кави, крафтове британське й українське пиво, крафтовий сидр і «київський хот-дог» із корейською морквою, капустою та молочною сосискою в розрізаній булочці.

Де: вулиця Верхній Вал, 16

Instagram

Фото @fotofalcona для  lenny.bus

Konteyner на Оболонській набережній

Бар Konteyner почав роботу біля метро «Мінська», неподалік від Оболонської набережної. Це одинадцятий заклад мережі в Києві. У закладі пропонують класичні й крафтові варіанти пива, український крафтовий сидр. До пива подають снеки й більш ситні страви, розповідають у команді.

Де: вулиця Івасюка, 24-Б

Instagram

Prosecco Island в ТРЦ Lavina Mall 

Брат-близнюк закладу в Respublika Park. Тут пропонують чотири види устриць, коктейлі та кегове ігристе: біле й розе. Також снеки до коктейлів, безалкогольні лимонади, фреші, каву та чай.

Де: вулиця Берковецька, 6Д

Instagram

Кав’ярня Loza

Кав’ярня на Хрещатику зі сніданками, бургерами, десертами та свіжою випічкою. До обіду подають котлету по-київськи, борщ, пасту Карбонара та стейк із тунця.

Де: Лютеранська 10А

Instagram

Чайна з кавою та баром Double

Тут проводять чайні церемонії, готують каву, а незабаром відкриють бар. У закладі працюють чайні експерти, які підбирають чай під настрій і стан.

Де: вулиця Січових Стрільців 35/1

Instagram

Коктейльний бар Joy Bar

Велика коктейльна карта з класичними й авторськими напоями. З кухні: закуски, салати, супи й навіть сніданки.

Кав’ярня Kokon lounge bar

Кава, чай, десерти та коктейлі.

Де: вулиця Всеволода Змієнка, 19

Instagram