The Village Україна розповідає про заклади Львова, які почали працювати під час карантину.

УВАГА! Ми вказуємо режим роботи закладів без урахування карантинних обмежень. Як і у всіх регіонах України, за правилами «помаранчевої» зони, наразі режим роботи закладів у Львові обмежений до 22:00. «Карантину вихідного дня» заклади дотримуються на власний розсуд.

  • Весна

Frankophile

де: проспект Свободи 6/8

коли: 10:00–22:00

Facebook

Новий проєкт ресторатора Марка Зархіна, який готували до відкриття ще із зими. Це французька брасерія, розташована на проспекті Свободи. У меню ескарго, тарти фламбе та інші класичні французькі страви. Є окреме меню сніданків, які подають до 16:00 та чимала карта французьких вин.

Lemberg Craft Rest

де: вулиця Шевченка, 19

коли: 12:00–23:00

Facebook

Творці закладу називають його тематичним рестораном-пивоварнею. Тут подають пиво власного виробництва, бургери, салати та класичні пивні закуски. Є проєктор для футбольних трансляцій, проводять тематичні вечірки. Також у закладі пропонують комплексні обіди.

«Шоти там»

де: вулиця Краківська, 34

коли: 16:00–22:00

Facebook

«Шоти там» – коктейльний бар на вулиці Краківській. У меню лише шоти, склад яких не вказують, щоб відвідувачі куштували нові цікаві поєднання «не спираючись на власний досвід». Меню має три основні цінові категорії – 30, 40 та 50 гривень за шот. Загальна кількість варіацій складає понад 150 штук.

Via Regia

де: площа Ярослава Осьмомисла, 7

коли: 10:00–23:00

Facebook

Концепція ресторану побудована на «Королівському шляху», який у Середньовіччі поєднував Східну та Західну Європу. Тож у меню планують представити кухні всіх народів, які жили на цьому шляху. На час карантину тут діє коротке меню, у якому є страви австро-угорської кухні, львівських поляків, євреїв і вірменів.

«Санаторій Ластівка»

де: вулиця Лесі Українки, 23

коли: 15:00–00:00 (з понеділка по четвер), 15:00–02:00 (п’ятниця-субота), 17:00–00:00 (неділя)

Facebook

Заклад, який відкрили на місці демократичного бару «Бідон». Тут апелюють до ностальгійних почуттів. У меню «Бабусине олів’є» та «Смажені пельмені тата» й недорогий алкоголь та алкогольні коктейлі на зразок «Джангл джус» і «Мохіто». Не обійшлося й без музики 90-х.

Flashback Lounge Bar

де: вулиця Валова, 5

коли:  13:00–01:00 (з понеділка по п’ятницю), 13:00–02:00 (субота-неділя)

Facebook

Ще один заклад, де ностальгують за минулим. Тут є кальяни, музика та популярні забавки 90-х: Dendy, Tetris, тамагочі. У меню алкогольні напої та коктейлі на їхній основі. Також подають лимонади.

«Самогонка траторія»

де: вулиця Зелена, 164

коли: 11:00–23:00 (з неділі по четвер), 11:00–00:00 (п’ятниця-субота)

Facebook

Ресторан на вулиці Зеленій. У меню страви української кухні та м’ясо з мангала. Чималий вибір алкоголю, зокрема тематичні наливки та авторські коктейлі на їхній основі. Є банкетне меню та проводять тематичні події та фестивалі.

  • Літо

«Альтернативна кава»

де: ЖК «Велика Британія», вулиця Шевченка, 17

коли: 10:00–22:00

Facebook

Новий заклад мережі кав’ярень «Альтернативна кава» у дворику ЖК «Велика Британія». Окрім звичних класичних та альтернативних кавових напоїв, тут подають тістечка, а також сендвічі та боули. Також сюди «переїхали» більшість вечірок «Видраклабу», які проводять засновники мережі.

Tiki Ramen

де: вулиця Староєврейська, 7

коли: 12:00–23:00

Facebook

Tiki Ramen – раменна від засновників Tikithai та Familia Wok & Pasta. Тут подають класичні рамени, гьодза та авторське морозиво. Власники наголошують, що прагнуть максимально використовувати локальні продукти.

«БУНТ-бар»

де: вулиця Гнатюка, 3

коли: 18:00–00:00 (з понеділка по четвер), 18:00–02:00 (п’ятниця-неділя)

Facebook

Бар у спікізі-форматі на вулиці Гнатюка. Засновники називають: «Бунт-баром, де можна постригтися й щось зламати». У меню міцний алкоголь і коктейлі на його основі, пиво та настоянки. Є більярд і крісло барбера. Код на брамі – 69.

Late Breakfast Сlub

де: вулиця Героїв УПА, 77

коли: 09:00–21:00

Facebook

Заклад на вулиці Героїв УПА, де подають сніданки цілий день. Меню має чотири категорії: боули, мелти, пізні сніданки та бранчі. Також є десерти, кава, смузі та мілкшейки. З алкоголю – пиво, вино та коктейлі. У закладі проводять вечірки.

Leo

де: вулиця Шевська, 14/16

коли: 08:00–22:00

Facebook

Leo відкрили на місці закладу «На Шевській». Творці називають його «неоконцептуальним». Тут готують страви з фермерських продуктів, однак експериментують із різними кухнями. Сніданки тут подають цілий день, меню ланчів діє з 12:00 до 16:00.

Mood Street Food

де: Грушевського, 13

коли: 09:00–21:00 (будні),  12:00–22:00 (вихідні)

Facebook

Стритфуд з акцентом на здорову їжу. У меню три основні категорії: роли, боули та хумус. Роли пропонують у трьох розмірах і варіаціях: з куркою, яловичиною та special (з рибою, грибами й хумусом). Також тут є солодощі: макарони, мафіни та зефір. Проводять тематичні винні вечірки.

Ramen Mo

де: вулиця Северина Наливайка, 11

коли: 12:00–22:00

Facebook

Раменна, де пропонують чотири види основ для цієї страви на вибір і решту інгредієнтів у форматі додатків. За таким самим принципом можна скласти локшину-конструктор. Також у меню є сендвічі бань мі та рис. До страв пропонують холодний тайський чай, каву або газовані напої.

«Meet Bar Колишня»

де: вулиця Друкарська, 10

коли: 17:00–00:00 (з неділі по четвер), 17:00–02:00 (п’ятниця-субота)

Facebook

«Meet Bar Колишня» – коктейльний бар, «присвячений усім колишнім». За легендою, його створила дівчина, яка після розлучення з хлопцем перетворила його квартиру на бар. Назви коктейлів відповідають концепції закладу, найпопулярнішим називають «Сльози колишнього». Також тут готують твісти на класичні коктейлі.

«Пара булок і компот»

де: проїзд Крива Липа, 8

коли: 09:00–21:00 (будні), 10:00–22:00 (вихідні)

Facebook

Сучасна реінкарнація класичних львівських «пиріжкових». Тут подають класичні та авторські пиріжки й булочки, які можна придбати лише в парі. Також у меню супи, салати та комбо-пропозиції для студентів. До булок пропонують газовані напої та компоти. Учорашню випічку продають зі знижками.

  • Осінь

Lotus

де: вулиця Пекарська, 35

коли: 09:00–21:00

Facebook

Тут готують автентичні страви північноіндійської кухні. До вересня цього року заклад працював у закритому форматі, виключно для тих студентів львівських медичного та ветеринарного університетів, які приїхали в Україну з Індії. Але тепер він відкритий для всіх охочих. Персонал розмовляє англійською та українською, однак меню лише англійською. Більшість інгредієнтів, зокрема спеції та курятину, привозять з Індії.

People Place

де: площа Катедральна, 6

коли: 11:00 – до останнього гостя

Instagram

People Place на місці, де раніше було кафе «Цвібак», відкрили організатори вечірок Night Ambassadors Чад Зоратлі та Люсі Розанова. Тут пропонують слухати музику на вінілах, пити органічне вино й сидри, проводити івенти: від виставок картин до нічних маркетів. У меню закладу страви середземноморської кухні. У підвальному приміщенні планують відкрити бар у прихованому форматі.

Urban Pizza Shop

де: проспект Свободи, 3

коли: 08:00–23:00

Instagram

Urban pizza shop – піцерія із самообслуговуванням, новий формат від власників мережі «Львівські круасани». Піцу тут подають окремими трикутниками вагою 400 грамів. Замовлення видають за півтори хвилини завдяки технології Turbochef. У меню закладу вісім видів піци, салат «Цезар» і холодні й гарячі напої.

«Правда Craft Mission»

де: ЖК «Америка», вулиця Янева, 19

коли: 11:00–23:00

Facebook

Новий формат від холдингу емоцій !FEST і Пивоварні Правда, зокрема – мікропаб Правда Craft Mission «на районі», у ЖК «Америка». Тут насамперед наливають пиво із собою, але можна випити декілька келихів на місці. Заклад pet friendly.

Red Monkey

де: с. Холодна Вода, вулиця Яворівська

коли: 10:00–19:00 (з понеділка по суботу)

Facebook

Раменна «червоної мавпочки» на околиці Львова від творців Tante Sophie. У меню три види рамену: шіо, шою та тонкоцу, а також рис, креветкова локшина та гьодза. Невдовзі планують відкрити аналогічний заклад у центрі, а поки пропонують доставку.

Black Honey

де: провулок Крива Липа, 3

коли: 09:00–21:00

Facebook

У жовтні перший заклад мережі Black Honey змінив локацію та переїхав із вулиці Костюшка у провулок Крива Липа. Заклад став суттєво більшим, тому в меню, окрім звичної кавової класики та альтернативи, додали вино.

The Wave Project

де: ТРЦ Magnus, вулиця Шпитальна, 1

коли: 10:00–20:00

Instagram

The Wave Project – кав’ярня у скандинавському стилі з краєвидом на львівську оперу, де готують каву власного обсмаження. Тут подають класичні кавові напої на основі еспресо та альтернативу, а також тости, смузі-боули та випічку. Спершу в закладі хотіли готувати лише чорну каву, однак проаналізували ринок і додали опцію еспресо з молоком.

Boba & Black

де: вулиця Братів Рогатинців, 43

коли: 12:00–20:00

Instagram

Заклад, де готують азійський бульбашковий (боба) чай, який складається з чаю, молока та перлин (бульбашок) тапіоки. Його відкрили пара мандрівників, Шаллер Вівіана Алін і Дрю Родрігес. Вівіана має у Львові аутстаф-фірму та коворкінг, тому пара давно мріяла відкрити ще й заклад. Наразі в меню шість видів боба-чаю, у майбутньому його планують розширити й додати азійські закуски.