6-7 жовтня на ВДНГ відбудеться Kyiv Food and Wine Festival. Тема фестивалю – сир і вино. На локації зберуться понад 20 великих і малих виноробів з України та світу, також можна буде скуштувати сири від українських фермерів та крафтових виробників. The Village Україна розповідає, яке вино пити, яким сиром смакувати та кого слухати під час події.

Коли: 6-7 жовтня

Де: ВДНГ, вул. Глушкова, 1

Скільки: 80 гривень – передпродаж, 100 гривень – у день проведення фестивалю (всі гості безкоштовно отримають бокал для дегустацій та міні-гід з еногастрономії).

Facebook

Сімейна виноробня Ореста і Юлії Дейнеки

(Україна, Львівська область)

Унікальне господарство, що виробляє вина із різних сортів малини. Розташоване за 25 кілометрів від Львова. Крім того, Юля та Орест запропонують варення із трояндових пелюсток (троянди вирощують у садку поблизу виноробні).

«Винний дім Гігінеішвілі»

(Україна, Вінницька область)

Невелика сімейна виноробня. Власник має грузинське походження і добре знається на винах. Наразі виноград закуповують на Одещині, але незабаром планують висадити власні виноградники на півдні Вінницької області. На фестивалі вина «Гігінеішвілі» будуть представлені на стенді Like a Local’s wine bar.

Вина від Like a Local’s wine bar

(Україна, Одеська область, Закарпаття)

Винний бар Like a Local’s, що спеціалізується винятково на українських винах, презентує на фестивалі власний private label: вина, які спеціально відібрали власники бару, з Одеської області та Закарпаття. На фестивалі вас чекають три новинки: ігристе «Нумо грішити», рожеве – «Мур» та біле – «Гоу тусити».

Savalan

(Азербайджан)

Вина з Азербайджану майже невідомі в Україні. Білі та червоні вина від компанії Aspi Agro вироблені з міжнародних сортів винограду під керівництвом професійних італійських технологів. Усі лози завезено з Італії. Щодо назви – вона автентична: Савалан – долина, розташована в самому серці Азербайджану.

Сирний маркет


«Сирне Королівство»

Різноманітні сири з Італії, Франції, Нідерландів, Швейцарії, Іспанії, Норвегії та Великобританії.

«Джерсей»

Львівська сироварня, що представить фермерські сири з коров’ячого молока.

«Доріан Грей»

Крафтові сири від чеського сировара Вашека Журая, що виготовлені в Україні: халумі, бринза з горіхами, чорний камамбер, пивний сир на чорному «Бергшлоссі», сири з паприкою.

Події фестивалю


Школа сабражу

Для тих, хто любить ігристі вина. Професійні сомельє навчать вас відкорковувати пляшки ігристого в традиційний гусарський спосіб – за допомогою гострої шаблі або довгого ножа.

Чавлення винограду

Традиційна забава виноробів. Величезні дерев’яні чани будуть заповнені виноградом, учасники отримають гумові чоботи, щоб чавити було зручніше.

Устричний батл

Для тих, хто обожнює устриці та прагне встановлювати рекорди. Учасники батлу мають відкрити 5 устриць, а переможець, що зробить це якнайшвидше, отримає приз – цілий ящик устриць.

Школа вина

Лекції та дегустації від винних та сирних експертів і сомельє. Говоримо про еногастрономію, передусім – про поєднання вин і сирів.

Фото: Kyiv Food and Wine Festival