The Village Україна розповідає про вісім закладів міста, у яких можна замовити смачне вино та закуски до нього.

«Kultura споживання»

Де: Шота Руставелі, 15Б

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Заклад на Шота Руставелі, що поєднує формат кав’ярні та винного бару. «Kultura споживання» пропонує карту з кількох позицій білих, рожевих та червоних вин і закуски до них. Наприклад, сирне плато, солені пироги, оливки та горішки. Крім того, щосереди у закладі проводять тематичні дегустації вин #виннасереда. Участь у заході платна, а всі кошти переказують у благодійний фонд «Запорука».

Like a Local's Wine Bar

Де: вулиця Січових Стрільців, 26; вулиця Льва Толстого, 5;

Коли: 16:00-23:00

Facebook

Бар із місцевими винами та фермерськими продуктами на вулиці Січових Стрільців, що недавно відкрив нову точку на Льва Толстого. У винній карті можна знайти молоді, витримані та кріплені вина українських виробників. Також є опції з ігристими винами. Серед брендів «Котнар», «Шабо», «Виноробного господарства Князя Трубецького», «Колоніст», «Кубей Вайнері» та «Чизай». Ціна за пляшку починається від 200 грн, наприклад за «Совіньйон Горобчики» від «Котнар». Окрім того, напої можна замовляти побокально. До вина пропонують велику кількість закусок: устриці, різні види тапасів, намазок, сети з равликами, фермерські сири та м’ясо. У теплий сезон є декілька столиків на вулиці.

Nevinniy Bar

Де: вулиця Шота Руставелі, 15

Коли: 08:00-23:00

Facebook

Винний бар на Шота Руставелі розташований в одному приміщенні з кав’ярнею «Чашка». У закладі пропонують вина з Франції, Португалії, Іспанії, Чилі, Німеччини та Нової Зеландії. Ціна за 100 мл стартує від 55 гривень за біле іспанське Bodegas Borsao. Серед закусок є сети з сиром брі, фініками та інжиром, а також артишоки з багетом. Крім того, тут можна замовити хот-доги від Bistro Bistro. У літній сезон заклад організовує посадкові місця на вулиці.

Malevich

Де: вулиця Ярославів Вал, 19

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Бар у дворику на Ярославовому Валу від засновників «Розумної кави», у якому подають локальні вина та закуски від фермерів. У Malevich пропонують вина від Villa Krim, «Котнар», «Виноробного господарства Князя Трубецького» та «Вина Гулієвих». Регулярно з’являються винні новинки та ексклюзивні вина Malevich. До напою можна замовити сети із сиром, оливками, в’яленими помідорами та грісіні. У барі лише декілька столиків, а в теплий сезон є можливість сидіти у дворику. Віднедавна до цього ж приміщення переїхала «Розумна кава».

Vinostudia

Де: вулиця Антоновича, 13

Коли: 09:00-23:00

Facebook

Заклад на Антоновича, що також поєднує формати кав’ярні та демократичний винний бар. Тут подають більше ніж 73 види вина побокально. Також є 11 видів органічних вин та окремий розділ з Orange Wines. З їжі пропонують салат із фетою та кунжутом, сендвічі з лососем та круасан з брі та полуницею. Усі хлібні вироби випікають на місці з натуральних інгредієнтів. Також пропонують окремі сети з пляшки вина та закусок, наприклад, мідії, сир, брускети та намазки з тунця. Середня ціна сетів – до 300 гривень. У теплий сезон можна брати замовлення і сідати на парапеті закладу.

«Виан»

Де: вулиця Михайлівська, 21Б

Коли: 16:00-23:00

Facebook

«Виан» розташований у самому центрі – біля Михайлівської площі. Як стверджують у закладі, це бар і для початківців, і для ентузіастів вина. Тут пропонують широку винну та коктейльну карти. Серед закусок є м’ясні та сирні сети, оливки, хумус, равлики та навіть олів’є. Є сезонні опції з пляшкою вина та закусками на вибір за 250 гривень. У закладі також проводять тематичні лекції та дегустації вин з різних регіонів світу.

101 Wine Bar

Де: вулиця Мечникова, 9

Коли: 17:00-23:00 (з вівторка по четвер); 17:00-02:00 (п'ятниця і субота); вихідні – неділя і понеділок

Facebook

Винний бар, розташований усередині магазину Good Wine поряд з відділом вин. Ідея назви закладу в тому, що тут пропонують 101 позицію тихих та ігристих вин і шампанське. Усе можна замовити побокально. Заклад має власну відкриту кухню та пропонує тартар з яловичини, авокадо-гриль із сальсою та чипси власного приготування. Крім того, є різні сорти сиру, хамон та антіпасті. Доступний резерв столиків.

Win Bar

Де: вулиця Хорива, 16/7

Коли: 12:00-23:00

Facebook

Бар на Подолі у старовинному двоповерховому будинку 1820 року. Як стверджують у закладі, тут практикують нову культуру споживання вина та страв. Win Bar пропонує класичний формат винного бару з великим вибором напоїв, а також персональний підхід до кожного гостя. Представник закладу особисто спілкується з відвідувачами і допомагає обрати вино з огляду на вподобання. До вина пропонують різні види брускет, тартари, хумус та антіпасті. Є у Win Bar і повноцінне меню з основними стравами. Можна скуштувати філе судака, качину грудку чи креветки на грилі.

Окрема позиція в меню – вино із вайн-машини. Співзасновники Win Bar кажуть: у Європі ця технологія вже давно набула поширення, але в Україні з нею поки не працюють. У такий спосіб хочуть зруйнувати стереотип, що так подають лише дешеве вино. Вартість келиха вина з вайн-машини стартує від 75 гривень – Colombard-Chardonnay France.

Фото: обкладинка – Nevinniy Bar; 1 – «Kultura споживання»; 2 – Like a Local's Wine Bar; 3 – Nevinniy Bar; 4 – Анна Бобирєва для Тhe Village Україна; 5 – Vinostudia; 6 – «Виан»;  7 – 101 Wine Bar; 8 – Володимир Шуваєв для The Village Україна;