Концерт Blooms Corda, дні української сукні «Всі.Свої» та вініл-маркет у «Хвильовому». Зібрали теплі події на вихідні 12–14 травня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Blooms Corda у Closer


Гурт Blooms Corda виступить у Closer. «Це можливість почути, як виконавці поєднують самобутню фанкову, навколоджазову музику разом із поетичними україномовними текстами у своїх композиціях», – описують подію організатори.

Коли: п’ятниця, 12 травня, 19:00

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

«Олрайт» у Grey Cat


Культурна формація «Олрайт» влаштовує хіп-хоп вечірку у клубі Gray Cat. У лайнапі: живі виступи від The Curly, Oi Fusk, «XXV кадр», «Райчу» та Guber, а також діджей-сети від YKIT і MRDR.

Коли: п’ятниця, 12 травня, 17:00

Де: Grey Cat, вулиця Нижньоюрківська, 31

Квитки: 200 гривень

Презентація нової програми гурту «Стас Корольов»


У цю суботу Стас Корольов разом із командою представлять імерсивне аудіовізуальне джаз-рок-шоу. У концерт буде інтегрована ігрова механіка, завдяки якій відвідувачі зможуть за допомогою своїх смартфонів голосувати за певний варіант розвитку сюжету.

Коли: субота, 13 травня, 19:30

Де: Bel etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Квитки: від 550 гривень

Євген Хмара в Жовтневому палаці


Композитор і піаніст Євген Хмара виступить цієї неділі разом із Симфонічним оркестром Збройних сил України під управлінням Дмитра Антонюка. Вони представлять програму з найкращих робіт композитора у виконанні понад 40 музикантів.

Коли: неділя, 14 травня

Де: Жовтневий палац, вулиця Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Квитки: 190 гривень

Vinyl Market Day у «Хвильовому»


Цієї неділі «Хвильовий» організовує вініловий ярмарок у своєму дворику. У програмі вінтажні магазини та смачні коктейлі. За музику відповідатимуть: Tarashevskiy, Denys Yatsko, Bey O Bey, Maksym Tkach, Duni, Kravakra і Lisovsky.

Коли: неділя, 14 травня, 13:00

Де: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Благодійний ярмарок «Книжки та квіти»


Напередодні Дня матері у дворику Sence Hub пройде тематичний ярмарок, де можна буде придбати книги та журнали, кімнатні рослини, мікрогрін і навіть підвіски для вазонів. У програмі також інтелектуальні вечорниці, майстер-клас із висаджування лілій, безпрограшна лотерея, обмін книгами та рослинами, смачна випічка й кава, а також благодійний аукціон, де є можливість отримати книгу з підписом від Іларіона Павлюка. Кошти, зібрані на ярмарку, підуть на закупівлю спорядження для 10-го мобільного прикордонного загону, що працює зараз на південному напрямку.

Коли: субота, 13 травня, 14:00

Де: Sense Hub Kyiv, вулиця Ярославів Вал, 7

Тренування на велотреку


Київський велотрек відкриває сезон тренувань. Перше тренування для тих, хто не має досвіду на треку та хоче навчитися. Організатори також нададуть трекові велосипеди.

Коли: субота, 13 травня 2023, 15:00

Де: Київський велотрек, вулиця Богдана Хмельницька, 58

Дні української сукні «Всі.Свої»


Цими вихідними маркет «Всі.Свої» збирає під одним дахом на Десятинній українських виробників суконь. Можна буде придбати легкі сукні на весну та літо, сарафани з деніму, льону та шкіри, варіанти для офісу та ділових зустрічей, комфортні спортивні сукні та декоровані сукні для особливих подій. А також сумки, взуття, аксесуари та верхній одяг.

Коли: 13–14 травня, 10:00–20:00

Де: вулиця Десятинна, 12

«Курені вінтажні»


Цієї п’ятниці на схилах Дніпра зіграє об’єднання діджеїв зі столиці, які на своїх заходах роблять невимушений тріп за «мотивами й повістями» від диско до техно. У суботу на вас чекатиме музика від аутентичного проєкту Bessarion і сети українських продюсерів Eternity, Jordee, Sony Synth та Alex P.

Коли: 12-13 травня

Де: «Курені», Паркова дорога, 4

Екскурсія київськими двориками


Організатори обрали 20 київських двориків, які максимально ілюстративно оповідають про життя Києва та киян на зламі 19–20 століть. Найколоритніші міські задвірки, романтичні підворітні й обійстя видатних містян. Під час екскурсії ви дізнаєтеся: де знайти найкомпактніший київський дворик, як економити час і скорочувати відстані за допомогою прохідних дворів, за що кияни не любили двори-колодязі та скільки таких дворів у місті.

Коли: субота, 13 травня, 17:00

Де: вулиця Володимирська, 43

Квиток: 250 гривень

Бомболоні попап у Bowl


У цю неділю кав’ярня Bowl влаштовує поп-ап із солодкими веганськими бомболоні від Airandday Kyiv. Підготували три смаки: місо-карамель, матча-смородина та фісташка-малина.

Коли: неділя, 14 травня, 11:00

Де: Bowl, вулиця Гончара, 65-А

Дружній фестиваль на Мечникова


Заклади Blur Coffee, Octo Tower і The Sinners об’єднуються, щоб відкрити сезон фестивалів на Мечникова. У програмі: тако від шефа Octo Tower, діджей Kiptilov, фільтр-кава від Blur Coffee, вино, сидр і коктейлі від The Sinners, квіти від Sun Flower Kyiv, матча від Matcher Store, вінілові платівки від Vinylotheka, плівка та камери від Analog Missionary.

Коли: вулиця Мечникова, 5

Де: субота, 13 травня, 12:00

Благодійний маркет від «Ланка»


Благодійний фонд «Ланка» організовує маркет, щоби зібрати кошти на літню форму для українських захисників. Ви зможете придбати квіти, ароматні свічки та зробити добру справу.

Коли: субота, 13 травня, 12:00–18:00

Де: First Point, вулиця Ярославська, 14/20