Презентація нового роману Богдана Коломійчука, Kyiv Trance Mission, кава від Жеки Горбаня в «Багряному», «Меланхолія» фон Трієра в «Жовтні», розпродаж речей осінньої та зимової колекцій у «Всі.Свої», а також презентація нового альбому Zbaraski – ці й інші події 4–7 лютого в Києві.

Найкращі короткометражки з 92-ої премії «Оскар»


У кінотеатрі «Ліра» покажуть короткометражні фільми, які змагались за «Оскар» у 2020 році. Зокрема, фільм-переможець номінації – «Сусідські вікна».

КОЛИ: з 3 до 8 лютого

ДЕ: кінотеатр «Ліра», вулиця Велика Житомирська, 40

СКІЛЬКИ – 50–60 грн за один фільм

КВИТКИ

Сучасне кіно Данії в кінотеатрі «Жовтень»


У «Жовтні» влаштовують мінікінофестиваль Danish Triumf. У програму ввійде пʼять стрічок сучасного данського кіно, які вже встигли здобути міжнародні нагороди: «Меланхолія» Ларса фон Трієра, «Королівський роман» Ніколая Арселя, «Помста» Сюзанни Бір, «Моя земля» Мартіна Зандвлієта й «Бенкет Бабетти» Габріеля Акселя.

КОЛИ: з 3 до 23 лютого, 16:50–23:45

ДЕ: кінотеатр «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

СКІЛЬКИ – 105 грн за один фільм

КВИТКИ

Презентація нової книги Богдана Коломійчука «300 миль на схід»


Комісар Адам Вістович – детектив із серії історичних романів Богдана Коломійчука – повертається в новій книжці, яка отримала назву «300 миль на схід». Знову Європа 20-х, післявоєнна криза в Австрії та міжнародні дипломатичні конфлікти. Автор презентує книжку разом із модераторкою заходу Оленою Гусейновою – ведучою радіопрограм на «UA: Радіо Культура».

КОЛИ: пʼятниця, 4 лютого, 19:00

ДЕ: «Сенс_», Микільський провулок, 1/25

Вхід вільний

ПОДІЯ

Matrixxman в «Арсенал XXII»


У київський клуб «Арсенал XXII» їде американський техно-продюсер і музикант Matrixxman, який уже має за своїми плечима досвід виступів у Boiler Room, HÖR і на міжнародних фестивалях. Також у цю ніч гратимуть Voin Oruwu, Cold.Altair, Omon Breaker і Danilenko.

КОЛИ: пʼятниця, 4 лютого, 23:00–07:00

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ

Вечірка «три в одному» в Collider


REUNION – це вечірка, яка поєднує три формати: візуальні ефекти та лазер-шоу, музику та технології доповненої реальності. Візуали підготують Laser Light і The Sound Eye, а музику – Vlad Suppish, Ujif notfound, Procedural, Secret Guest, Splinter і Dan Alien.

КОЛИ: пʼятниця, 4 лютого, 20:00–06:00

ДЕ: Collider, вулиця Кирилівська, 60

СКІЛЬКИ – 300 грн

КВИТКИ

«Алло, гараж!» на Нижньоюрківській


На Нижньоюрківській пройде чергова вечірка серії Offense.district.rec, на якій українські артисти гратимуть техно та брейкбіт у британському стилі. Лайнап: Alex Savage, Sunrise_Groove та Mighty Max.

КОЛИ: пʼятниця, 4 лютого, 22:00–04:00

ДЕ: Loft31, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 350 грн

КВИТКИ

Результати дослідження Подолу від «Мапи Реновації»


«Мапа Реновації» представить результати власного курсу про дослідження Подолу, а також презентує чат-бот, який допоможе збирати дані про закинуті будівлі Києва. Також на події пройдуть лекції за участі активістів зі «Зберегти Квіти України», КМДА, урбаністів та архітекторів.

КОЛИ: субота, 5 лютого, 10:30–16:30

ДЕ: «Освіторія», вулиця Московська, 2

Вхід вільний, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Повернення Rhythm Büro


«Перший великий» Rhythm Büro за два роки повертається до формату виступів у приміщенні, до рідного девʼятого павільйону ВДНГ. У лайнапі тріумфального повернення Anthony Rother, Blind Observatory, Hydrangea, Rrose та Vera Logdanidi. За візуальний арт відповідатиме Blck Box.

КОЛИ: субота, 5 лютого, 23:00

ДЕ: 9-й павільйон ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

СКІЛЬКИ – 850 грн

КВИТКИ

Кава від Жеки Горбаня в «Багряному»


У кафе «Багряний», яке створила команда «Хвильового», частуватимуть кавою від Жені Горбаня, який на кілька годин сам стане за барну стійку. У закладі кажуть, що після його консультацій удосконалили кавове меню, зокрема збільшили асортимент зерна, додали нові види чаїв, а також напої на основі матча.

КОЛИ: субота, 5 лютого, 10:00–15:00

ДЕ: «Багряний», Андріївський узвіз, 36

Вхід вільний

ПОДІЯ

Kyiv Trance Mission


У клубі Otel’ на Нижньоюрківській святкуватимуть першу річницю серії вечірок Kyiv Trance Mission, яка охоплює транс від 90-х до музики нової хвилі. На вечірку, стилізовану під кіберпанк, приїдуть гості з Копенгагена, Берліна та Лондона (EZY, DJ Hyperdrive й Olha відповідно).

КОЛИ: субота, 5 лютого, 23:00

ДЕ: Otel’, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 450 грн

КВИТКИ

Вечір сюрреалістичної поезії


У Музеї української діаспори пройде вечір сюрреалістичної поезії, присвячений творчості письменниці та художниці Емми Андієвської. Відвідувачі та поети можуть зачитати твори поетеси або продекламувати власні вірші. Єдина умова – сюрреалізм. Паралельно з цим в музеї проходитиме виставка картин Андієвської.

КОЛИ: субота, 5 лютого, 16:00–18:00

ДЕ: Музей української діаспори, вулиця Московська, 40–Б

Вхід вільний

ПОДІЯ

«Великі знижки» у «Всі.Свої»


На Десятинній влаштовують зимовий розпродаж одягу, взуття й аксесуарів з осінніх і зимових колекцій українських брендів. Знижки – від 20% до 50%.

КОЛИ: субота-неділя, 5–6 лютого, 10:00–20:00

ДЕ: D12, вулиця Десятинна, 12

Вхід вільний

ПОДІЯ

День народження Боба Марлі в «Хвильовому»


У «Хвильовому» святкуватимуть день народження легендарного регі-виконавця Боба Марлі – першого ямайського музиканта, який вирвався на міжнародну сцену. На вечірці гратимуть вінілові експерименти ямайського саунду від Timan, Brixton і Rat PJN Sound.

КОЛИ: неділя, 6 лютого, 20:00–00:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Вхід вільний

ПОДІЯ

Сольник білорусів Naviband


Білоруський попгурт Naviband, який виступав на «Євробаченні-2017» із піснею «Гісторыя майго жыцця», повертається із сольником до Києва. Виконавці дадуть акустичний концерт, на якому, імовірно, заспівають українською власний трек «Сумне море» та кавер на пісню «Журавлі» The Hardkiss.

КОЛИ: неділя, 6 лютого, 19:00

ДЕ: Pepper’s Club, вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – 490–990 грн

КВИТКИ

Закрита презентація нового альбому Zbaraski


Український музикант Zbaraski ексклюзивно представить у «Сквоті» свій новий альбом. На локації заборонена фото- та відеозйомка, а також обмежена кількість квитків – 50. Концерт проходитиме у два етапи: з 19:00 до 20:30 і з 21:00 до 22:30. Також презентацію альбому онлайн зможуть прослухати патрони виконавця.

КОЛИ: понеділок, 7 лютого, 19:00–20:30 і 21:00–22:30

ДЕ: Squat 17b, вулиця Терещенківська, 17–Б

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ