The Village Україна розповідає про серіали, на які ми найбільше чекаємо цьогоріч. Виділяємо не нові проєкти, а продовження серіалів і нові серіали у відомих франчайзах. 

Раніше ми висвітлювали головні серіали 2023 року за версією редакції та за результатами голосування наших читачів.

Повернення серіалів

   

«Справжній детектив»

True Detective: Night Country

Трейлер четвертого сезону серіалу «Справжній детектив»

Що це: Четвертий сезон «Справжнього детектива» довірили вже не творцю антології Ніку Піццолатто, а мексиканській режисерці Іссі Лопес. Цього разу історію про загадкову справу, культистів і каркосу розповідатимуть у засніжених декораціях Аляски. Критики вже називають новий сезон «найкращим від першого» й «обов’язковим для перегляду». 

Чому чекаємо: У головній ролі – Джоді Фостер, яка повертається до ролі детективки вперше після «Мовчання ягнят». 

Де дивитися: Megogo

   

Прем’єра: 14 січня

Сезон: 4-й

Канал: HBO

Хто робить: Ісса Лопес

У ролях: Джоді Фостер («Тривожна кімната»), Калі Райс

«Ведмідь»

The Bear

Трейлер другого сезону серіалу «Ведмідь»

Що це: Молодий шеф-кухар Кармі стажувався в Noma й працював у ресторані із зірками Michelin у Нью-Йорку, але справжній виклик на нього чекає, коли він повертається в рідне Чикаго й починає відновлювати заклад свого брата, який наклав на себе руки. 

Чому чекаємо: Другий сезон «Ведмедя» вийшов торік (і став одним із найкращих серіалів року за версією читачів The Village Україна), але ми дуже сподіваємося, що на третій сезон не доведеться чекати надто довго. Зрештою, творці «Ведмедя» працюють дуже швидко, – перший сезон зняли в лютому 2022 року, а випустили в червні, – а цю історію вони від початку розкладали саме на три сезони. 

Де дивитися: Sweet.TV

 

Прем’єра: 2024

Сезон: 3-й

Канал: FX

Хто робить: Крістофер Сторер («Рамі»), Джоанна Кейло («Кінь БоДжек»)

У ролях: Джеремі Аллен Вайт («Безсоромні»), Айо Едебірі, Ебон Мосс Бакрак

«Бріджертони»

Bridgerton

Тизер другого сезону серіалу «Бріджертони»

Що це: Історію про британських вельмож початку 19 століття й сватання між ними зробили хітом Netflix чи то яскраві костюми, чи то мультикультурний кастинг у дусі «Гамільтона», чи то секс. Власне, найімовірніше, секс. 

Чому чекаємо: Хоча б заради сатиричного тону леді Віслдаун, яку озвучує Джулі Ендрюс.  

Де дивитися: Netflix

   

Прем’єра: 16 травня

Сезон: 3-й

Хто робить: Кріс Ван Д’юсен («Скандал»)

У ролях: Джулі Ендрюс («Мері Поппінс»), Нікола Кофлан, Аджоа Андо

«Поділ»

Severance

Трейлер серіалу «Поділ»

Що це: Недалеке майбутнє, корпорації навчаються маніпулювати мозком, відділяючи робочі спогади працівників від неробочих. Працює це так: коли люди приходять в офіс на роботу, у ліфті вони втрачають усі спогади про звичайне життя, зберігаючи лише робочу інформацію. Перший сезон «Поділу» став хітом Apple TV+, але у фіналі зробив жирний натяк на те, що історія лише починається. 

Чому чекаємо: За рідкісний для сучасних американських серіалів high concept відповідає Бен Стіллер – не лише один із найкращих комедійних акторів покоління, а й режисер «Таємного життя Волтера Мітті», «Грому в тропіках» й «Утечі з Данемори». 

Де дивитися: Apple TV+

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 2-й

Хто робить: Бен Стіллер («Таємне життя Волтера Мітті»), Ден Еріксон

У ролях: Адам Скотт («Парки й зони відпочинку»), Патриція Аркетт («Втеча з Данемори»), Крістофер Вокен («Кримінальне чтиво»), Джон Туртурро («Великий Лебовські»)

«Покерфейс»

Poker Face

Трейлер серіалу «Покерфейс»

Що це: Чарлі Кейл – детективка, яка використовує суперздібність зчитувати кожну брехню, яку їй кажуть. Коли Чарлі змушена залишити дім, вона починає подорожувати одноповерховими Сполученими Штатами й щотижня розкриває нові справи. 

Чому чекаємо: Формат «справа тижня» найкраще працює тоді, коли ми не чекаємо на новий сезон по два-три роки. Це таке побажання Раяну Джонсону випустити наступний сезон якомога швидше. 

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 2-й

Сервіс: Peacock

Хто робить: Раян Джонсон («Ножі наголо») 

У ролях: Наташа Ліонн («Матрьошка»)

«Єллоустоун»

Yellowstone

Трейлер четвертого сезону серіалу «Єллоустоун»

Що це: Найпопулярніший серіал на американському телебаченні – неовестерн Тейлора Шерідана про родину, яка вже кілька поколінь володіє величезним ранчо. 

Чому чекаємо:Друга частина п’ятого сезону стане водорозділом для родини Даттонів: серіал залишає виконавець головної ролі Кевін Костнер, а на його місце має прийти Меттью Макконахі.

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 5-й (друга частина)

Сервіс: Peacock

Хто робить: Тейлор Шерідан («Будь-якою ціною»)

У ролях: Кевін Костнер («Охоронець»), Келлі Райлі («Шерлок Холмс»), Люк Граймс, Коул Хаузер

«Пісочний чоловік»

Sandman

Тизер серіалу «Пісочний чоловік»

Що це: Телеадаптація культового коміксу Ніла Геймана про Повелителя снів із благословінням і залученням самого Геймана. У головній ролі – англійський театральний актор Том Старрідж, допомагають усі: від Стівена Фрая до Девіда Тьюліса.

Чому чекаємо: Другий сезон «Сендмена» має непросте завдання: водночас зберегти все, що працювало в першому, і додати ще більше масштабу. У Ніла Геймана, утім, ніколи не виникало проблем із масштабом.

Де дивитисяNetflix

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 2-й

Хто робить: Девід С. Гойєр («Темний лицар повертається»), Аллан Хайнберг («Диво-жінка»), Ніл Гейман

У ролях: Том Старрідж («Ярмарок марнославства»), Гвендолін Крісті («Гра престолів»), Девід Тьюліс («Гаррі Поттер»), Стівен Фрай («Фрай і Лорі»)

«Хитрощі»

Hacks

Трейлер другого сезону серіалу «Хитрощі»

Що це: Легенда стендап-комедії отримує резиденцію в Лас-Вегасі, не спочивати на лаврах її змушує молода комікеса, яка починає писати для неї жарти. 

Чому чекаємо: Якщо в першому сезоні Дебра Венс поверталася в стендап, то в другому готувала повноцінний тур і спешл, а «Хитрощі» перетворився на роуд-муві. Але що буде після різкого обриву стосунків у фіналі другого сезону?

Де дивитися: Megogo

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 3-й

Хто робить: Люсія Аньєлло, Пол Даунс, Джен Статскі

У ролях: Джин Смарт («Фарго»), Ханна Айнбайндер

«Індустрія»

Industry

Трейлер другого сезону серіалу «Індустрія»

Що це: «Індустрія» стежить за молодими банкірами, які хочуть знайти себе в лондонському сіті. У третьому сезоні до них приєднається герой Кіта Харрінгтона («Гра престолів»).

Чому чекаємо: Здається, це найближче, що в HBO зараз є, до «Спадкоємців».

Де дивитися: Megogo

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 3-й

Хто робить: Мікі Даун, Конрад Кей

У ролях: Майхала Харролд, Конор Макніл, Кен Люнг

«Що ми робимо в тіні»

What We Do In The Shadows

Трейлер п’ятого сезону серіалу «Що ми робимо в тіні»

Що це: Уже кілька років поспіль «Що ми робимо в тіні» можна назвати найсмішнішою комедією на телебаченні. Так, навіть смішнішою, ніж оригінальний фільм про новозеландських вампірів із Тайкою Вайтіті.

Чому чекаємо: Ми нарешті дізнаємося, що станеться з Гільєрмо – нащадком ван Хелсінга, який хоче стати вампіром. Шостий сезон стане для серіалу останнім. 

Де дивитися: Sweet.TV

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 6-й

Хто робить: Джемейн Клемент («Що ми робимо в тіні»)

У ролях: Метт Беррі, Кейван Новак, Настасія Деметріу

Нові серіали у франчайзах

   

«Ехо»

Echo

Трейлер серіалу «Ехо»

Що це: Ехо вперше з’явилася в «Соколиному оці» як союзниця героя Джеремі Реннера, а тепер отримала власний серіал. Це перший серіал Marvel Studios про супергеройку з порушенням слуху й перший серіал кіновсесвіту з корінною американкою в головній ролі. 

Чому чекаємо: Окрім історії становлення героїні, «Ехо» буде точкою повернення в новий куток кримінального світу Marvel. Це дозволить серіалу викрутити жорстокість на максимум й отримати віковий рейтинг 18+. Також обіцяють повернення Шибайголови (до повноцінного нового сезону, який вийде у 2024-му) і його ворога Цабе. 

   

Прем’єра: 9 січня

Сезон: 1-й

Сервіс: Disney+

Хто робить: Маріон Дейр («Краще подзвоніть Солу»)

У ролях: Алаква Кокс («Соколине око»), Чарлі Кокс («Шибайголова»), Вінсент Д’Онофріо («Суцільнометалева оболонка»)

«Агата: Щоденники Даркхолду»

Agatha: Darkhold Diaries

Що це: Спіноф першого серіалу Marvel Studios «Ванда/Віжен», присвячений відьмі Агаті у виконанні Кетрін Хан.

Чому чекаємо: Якраз через те, що тут буде Кетрін Хан, яка поєднує комедійне чуття зі здатністю грати реалістично.

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 1-й

Сервіс: Disney+

Хто робить: Джек Шейфер («Ванда/Віжен»)

У ролях: Кетрін Хан («Парки та зони відпочинку»), Патті Люпоун

«Ваш дружній сусідський Людина-павук»

Your Friendly Neighborhood Spider-Man

Що це: Перший мультфільм про Людину-павука, який буде частиною кінематографічного всесвіту Marvel, присвячений шкільним рокам супергероя.

Чому чекаємо: У коміксах Людина-павук частіше стикається з типовими проблемами школярів, а не ставками галактичного масштабу, тому від мультсеріалу хочеться побачити саме того, що закладають у назву. 

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 1-й

Сервіс: Disney+

 

«Люди Ікс 1997»

X-Men ‘97

Що це: «Люди Ікс» стали глобальним феноменом, зокрема, завдяки мультсеріалу, який виходив на американському телебаченні в кінці 1990-х. Коли Marvel Studios повернули права на найвідоміших мутантів, вони вирішили почати використовувати їх у своєму всесвіті, відновивши той самий мультсеріал. 

Чому чекаємо: По-перше, персонажі Людей Ікс досі безвідмовно працюють як метафора про всі незахищені групи. По-друге, можливо, саме з цього мультсеріалу почнеться використання мутантів і в MCU. 

 

Прем’єра: 2024

Сезон: 1-й

Сервіс: Disney+

 

«Пінгвін»

The Penguin

Тизер серіалу «Пінгвін»

Що це: Спіноф нового «Бетмена», присвячений лиходію Пінгвіну у виконанні Коліна Фаррелла. Творці описують його як «Обличчя зі шрамом» у Готемі, розповідатимуть, як Пінгвін став господарем кримінального світу міста Бетмена.

Чому чекаємо: По-перше, Фаррелл продовжує веселитися під шарами гриму. По-друге, як режисер за серіал відповідає Крейг Зобел, який зняв «Мейр із Істтауна» з Кейт Вінслет.

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 1-й

Сервіс: HBO Max

Хто робить: Лорен Лефранк («Агенти Щ.И.Т.»), Крейг Зобел («Мейр із Істтауна»)

У ролях: Колін Фаррелл («Александр»)

«Дивні дива»

Stranger Things

Трейлер другої частини четвертого сезону серіалу «Дивні дива»

Що це: Нове місто, ще більше персонажів і ворогів у четвертому сезоні «Дивні дива» виросли з мавпування раннього Спілберга до головного франчайзу Netflix.

Чому чекаємо: П’ятий сезон стане для серіалу фінальним, тому чекаємо на жирну крапку. 

Де дивитися: Netflix

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 5-й

Хто робить: Метт Даффер, Росс Даффер

У ролях: Міллі Боббі Браун («Енола Голмс»), Вайнона Райдер («Едвард Руки-Ножиці»), Фінн Вулфгард

«Зоряні війни: Андор»

Andor

Трейлер серіалу «Андор»

Що це: Так, це серіал у всесвіті «Зоряних війн» про Кассіана Андора, який був одним із головних героїв спінофу «Бунтар Один. Зоряні війни: Історія», але водночас це один із найкращих серіалів 2022 року. Усе тому, що за проєкт відповідає Тоні Ґілрой, який до цього зробив зразкового «Майкла Клейтона» й писав фільми про Джеймса Борна.

Чому чекаємо: Дивно, але до 2022 року ніхто особливо не намагався ставитися до «Зоряних війн» як до серйозної історії, а не казки (за винятком хіба що «Бунтар Один» і восьмого епізоду Раяна Джонсона). Дивно, але досі ніхто не розповідав історію, звідки взагалі взялося повстання проти Імперії. Не менше за народження руху спротиву Ґілроя цікавить становлення Імперії як фашистської за своєю суттю системи. Так, і це все працює в одному всесвіті з джедаями й світловими мечами. 

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 2-й

Сервіс: Disney+

Хто робить: Тоні Ґілрой («Майкл Клейтон»)

У ролях: Дієго Луна («Бунтар Один. Зоряні війни: Історія»), Стеллан Скарсгор («Чорнобиль»), Женевів О’Райлі («Бунтар Один. Зоряні війни: Історія»)

«Зоряні війни: Команда-мінімум»

Star Wars: Skeleton Crew

Що це: Новий серіал у всесвіті «Зоряних війн», головними героями якого будуть підлітки, а історія буде присвячена дорослішанню в далекій-далекій галактиці.

Чому чекаємо: У важливій ролі з’явиться Джуд Ло, а відповідає за серіал Джон Воттс, який зняв останню трилогію про «Людину-Павука». 

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 1-й

Сервіс: Disney+

Хто робить: Джон Воттс, Крістофер Форд («Машина копів»)

У ролях: Джуд Ло («Новий папа»)

«Зоряні війни: Аколіт»

Star Wars: The Acolyte

Що це: Ще один новий серіал у далекій-далекій галактиці, який готує шоуранерка «Матрьошки» Леслі Хедленд. 

Чому чекаємо: Щонайменше через те, що тут має з’явитися Чубака. А ще в головній ролі тут Дафні Кін, яка засвітилася в «Логані» із Г’ю Джекманом. 

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 1-й

Сервіс: Disney+

Хто робить: Леслі Хедленд («Матрьошка»)

У ролях: Дафні Кін («Логан»), Амандла Стенберг («Голодні ігри»), Джоді Тернер-Сміт («Після Єнга»)

«Дім дракона»

House of the Dragon

Трейлер другого сезону серіалу «Дім дракона»

Що це: Перший спіноф «Гри престолів», події якого відбуватимуться за 200 років до повернення драконів із Дейнерис. У центрі історії – дім Таргарієнів, процес успадкування престолу й дві жінки, які оголошують одна одній війну.

Чому чекаємо: У першому сезоні «Дім дракона» розставив усі фігури на шахівницю (і міг би це зробити більш рівно: або значно швидше, або залишивши стрибок у часі на другий сезон). Тепер чекаємо на справжні битви драконів і двірцеві інтриги. 

Де дивитися: Megogo

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 2-й

Канал: HBO

Хто робить: Джордж Мартін («Гра престолів»), Раян Кондал («Геракл»)

У ролях: Метт Сміт («Доктор Хто»), Олівія Кук («Звук металу»), Емма Дарсі 

«Володар перснів: Персні влади»

The Lord of the Rings: The Rings of Power

Трейлер серіалу «Володар перснів: Персні влади»

Що це: Телевізійна адаптація «Володаря перснів», яку власник Amazon Джефф Безос зробив найдорожчим серіалом в історії: стримінговий сервіс заплатив за ліцензію на трилогію приблизно 250 мільйонів доларів, усього ж на виробництво п’яти сезонів «Володаря перснів» планують витратити понад мільярд доларів. У першому сезоні почали розповідати приквел основної історії Середзем’я, за тисячі років до Фродо й Більбо. 

Чому чекаємо: Другий сезон або поверне віру в те, що це все взагалі варто було починати, або виявиться найдорожчою помилкою Безоса. 

Де дивитися: Amazon Prime

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 2-й

Хто робить: Патрік Маккей, Джон Д. Пейн

У ролях: Морфід Кларк, Ісмаель Крус Кордова, Назанін Боніаді, Роберт Арамайо

«Хлопаки»

The Boys

Тизер третього сезону серіалу «Хлопаки»

Що це: Екранізацію однойменного коміксу Гарта Енніса побудували на всьому, що зробило хітом й оригінал: ревізія звичного уявлення про супергероїв як силу добра й ультранасильство. Зараз уже самі «Хлопаки» стали франчайзом за прикладом Marvel, яких вони висміювали з першого ж сезону: серіал виходить на четвертий сезон, уже має два спінофи й запускає третій. 

Чому чекаємо: Після фіналу третього сезону вже немає сумніву: «Хлопакам» значно цікавіше коментувати американську політику епохи Дональда Трампа, а не супергероїку.  

Де дивитися: Amazon Prime

   

Прем’єра: 2024

 Сезон: 4-й

Хто робить: Ерік Кріпке («Надприродне»), Сет Роґен, Еван Ґолдберґ («Суперперці»)

У ролях: Карл Урбан («Володар перснів»), Ентоні Старр, Джек Квейд, Ерін Моріарті

«Чужий»

Alien

Що це: Перший серіал у всесвіті космічних горорів «Чужий», який зайшов у глухий кут після «Прометея». 

Чому чекаємо: За серіал відповідає Ноа Хоулі, який уже зробив зразкову серіальну адаптацію культового фільму з «Фарго». 

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 1-й

Канал: FX

Хто робить: Ноа Хоулі («Фарго»)

У ролях: Тімоті Оліфант («Правосуддя»)

«Дюна: Пророцтво»

Dune: Prophecy

Що це: Серіальний спіноф кіноадаптацій «Дюни» запускали з підзаголовком «Сестринство дюни». Він присвячений організації впливових і суперсильних жінок Бене Ґессеріт. 

Чому чекаємо: Ви повинні знати, що Емілі Вотсон із «Чорнобиля» й «Розсікаючи хвилі» гратиме героїню, яку звуть Валя Харконнен. 

   

Прем’єра: 2024

Сезон: 1-й

Сервіс: Max

Хто робить: Даян Адему-Джон

У ролях: Емілі Вотсон («Чорнобиль»), Марк Стронг («1917»), Олівія Вільямс («Корона»)