The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги у січні.

«Найвеличніший шоумен»

The Greatest Showman

Трейлер фільму «Найвеличніший шоумен»

Росомаха у цирку

Святкові канікули – саме час для мюзиклів на великому екрані. «Найвеличніший шоумен», утім, радше «Знедолені», ніж «Ла-Ла Ленд». Це великий гучний мюзикл про людину, яка йде до своєї мрії: створення найкращого у світі цирку. У головній ролі Г’ю Джекман. На підтанцьовці – Зак Ефрон, Мішель Вільямс і Зендая.


Прем’єра: 4 січня

Режисер: Майкл Ґрейсі

У ролях: Г’ю Джекман («Лоґан»), Мішель Вільямс («Манчестер біля моря»), Зак Ефрон («Сусіди»)

«Фінальний портрет»

Final Portrait

Трейлер фільму «Фінальний портрет»

Самотній Рейнджер позує капітану Барбосcі

Оскарівський лауреат Джеффрі Раш виконує роль художника Альберто Джакометті. За кілька років до смерті той запрошує відомого мистецького критика позувати для портрету. Урешті-решт критик у виконанні Армі Хаммера розуміє, що вибір на ньому зупинився не випадково: до цієї зустрічі він ішов усе життя. Як режисер за стрічку відповідає зірка «Диявола носить Prada» Стенлі Туччі.


Прем’єра: 11 січня

Режисер: Стенлі Туччі («Милі кості»)

У ролях: Джеффрі Раш («Король говорить»), Армі Хаммер («Соціальна мережа»), Клеманс Поезі («Залягти на дно у Брюгге»)

«Темні часи»

Darkest Hour

Трейлер фільму «Темні часи»

По той бік «Дюнкерка»

Невпізнаваний під шаром гриму Ґарі Олдман виконує роль прем’єр-міністра Великої Британії Вінстона Черчілля. Англійського актора називають одним із фаворитів на «Оскар» у номінації «Найкраща чоловіча роль першого плану». Історична стрічка змальовує Черчілля в один із найбільш напружених моментів його роботи на Даунінґ-стрит – на початку Другої світової війни. «Темні часи» запропонують іншу точку зору на операцію «Динамо», описану влітку у «Дюнкерку» Крістофера Нолана – не лише зусилля союзницьких війн на французькому узбережжі, а й інтриги у високих кабінетах.


Прем’єра: 18 січня

Режисер: Джо Райт («Анна Кареніна»)

У ролях: Ґарі Олдман («Міцний горішок»), Бен Мендельсон («Бунтар Один. Зоряні війни. Історія»), Лілі Джеймс («На драйві»)

«Форма води»

The Shape of Water

Трейлер фільму «Форма води»

«Людина-амфібія» від автора «Лабіринту Фавна»

«Золотий лев» Венеційського кінофестивалю і семиразовий номінант на «Золотий глобус» – «Форму води» називають одним із найкращих фільмів у кар’єрі Гільєрмо Дель Торо. Режисер «Лабіринту Фавна» зняв стрічку про кохання морського чудовиська та німої прибиральниці. Зустрічаються закохані у секретній лабораторії під час «холодної війни». У головній ролі – британка Саллі Хокінс.


Прем’єра: 18 січня

Режисер: Гільєрмо Дель Торо («Багряний пік»)

У ролях: Саллі Хокінс («Жасмин»), Майкл Шеннон («Людина зі сталі»), Октавія Спенсер («Прислуга»)

«Пригоди Паддінгтона»

Paddington 2

Трейлер фільму «Пригоди Паддінгтона 2»

Маленький ведмедик, великі проблеми

Після подій першого фільму Паддінгтон освоївся у лондонської родини Браун. Ведмедик навіть влаштувався на роботу – аби придбати книжку, про яку він давно мріяв. Та коли він уже зібрав на неї кошти, книгу раптово викрадають, а провину за це кладуть на самого Паддінгтона. «То я на вигляд злодюга, а насправді янгол», – каже ведмежа. Ви повинні знати, що в українському дубляжі головного героя озвучує Володимир Зеленський.


Прем’єра: 18 січня

Режисер: Пол Кінґ («Паддінгтон»)

У ролях: Бен Вішоу («007: Координати “Скайфол”»), Г’ю Бонневіль («Абатство Даунтон»), Г’ю Ґрант («Чотири весілля та похорон»), Саллі Хокінс («Жасмин»)

«Астрал: Останній ключ»

Insidious: The Last Key

Трейлер фільму «Астрал: Останній ключ»

Парапсихолог виходить в астрал

Серію «Астрал» запустив режисер Джеймс Ван, також відомий за франчайзами «Пила» і «Форсаж». Як і попередня частина серії, «Останній ключ» є приквелом до першого фільму. Тож на появу персонажів Патріка Вілсона та Роуз Бірн чекати не варто. Та незмінною залишиться основна тема – злі духи з астрального плану, які хочуть заволодіти тілами людей.


Прем’єра: 18 січня

Режисер: Адам Робітел («Паранормальне явище: Примарний світ»)

У ролях: Лін Шей («Кошмар на вулиці В’язів»), Енґус Семпсон («Астрал»)

«Смерть Сталіна»

The Death of Stalin

Трейлер фільму «Смерть Сталіна»

Політична сатира від автора «Віце-президента»

Шотландський сатирик Армандо Іануччі екранізує однойменний графічний роман про боротьбу за владу у Радянському союзі після смерті Йосипа Сталіна. Стів Бусемі у ролі Микити Хрущова, Майкл Пейлін із «Монті Пайтона» грає В’ячеслава Молотова, а Джеффрі Тембор – Маленкова. Хто виконує роль Сталіна? Це не так важливо. Іануччі більше цікавить те, як політбюро намагається поділити владу.


Прем’єра: 25 січня

Режисер: Армандо Іануччі («Віце-президент»)

У ролях: Стів Бусемі («Підпільна імперія»), Джейсон Айзекс («Гаррі Поттер»), Ольга Куриленко («Квант милосердя»)

«Той, що біжить лабіринтом: Ліки від смерті»

Maze Runner: The Death Cure

Трейлер фільму «Той, що біжить лабіринтом»

Остання частина підліткової серії

Смертельна хвороба суттєво скорочує популяцію Землі. Зупинити її може тільки група героїв під керівництвом Томаса. Та для цього їй доведеться пройти найскладніший лабіринт за всі три фільми – лише тоді трилогія зустріне свій фінал.


Прем’єра: 25 січня

Режисер: Вес Болл («Той, що біжить лабіринтом»)

У ролях: Ділан О’Брайєн («Вовченя»), Кая Скоделаріо («Скінс»), Джанкарло Еспозіто («Пуститися берега»)

«Хепі-енд»

Happy End

Трейлер фільму «Хепі-енд»

Міхаель Ганеке висловлюється про кризу біженців

Новий фільм автора «Любові» Міхаеля Ганеке вийде в український прокат 15 лютого. Та вперше подивитися стрічку в Україні можна буде на фестивалі «Вечори французького кіно», що пройде 24-31 січня у кінотеатрі «Київ». «Хепі-енд» брав участь у конкурсі Каннського кінофестивалю. Це погляд режисера на сучасну багату Європу крізь призму стосунків в одній родині.


Прем’єра: 24-31 січня

Режисер: Міхаель Ганеке («Любов»)

У ролях: Ізабель Юппер («Вона»), Матьє Кассовіц («Амелі»), Жан-Луї Трентіньян («Чоловік і жінка»)

«Молодий Ґодар»

Le Redoutable

Трейлер фільму «Молодий Ґодар»

Луї Ґаррель у ролі Жана-Люка Ґодара

Біографічний фільм про французького Жана-Люка Ґодара зосереджується на стосунках режисера і революціонера із другою дружиною. Головну роль у стрічці виконує Луї Ґаррель, а його дружини – зірка «Німфоманки» Стейсі Мартін. «Молодий Ґодар» брав участь в основній конкурсній програмі Каннського кінофестивалю. Як і «Хепі-енд», у січні фільм можна буде переглянути у межах фестивалю «Вечори французького кіно».


Прем’єра: 24-31 січня

Режисер: Мішель Хазанавічус («Артист»)

У ролях: Луї Ґаррель («Мрійники»), Береніс Бежо («Артист»), Стейсі Мартін («Німфоманка»)

Обкладинка: Volga Україна