The Village Україна розповідає про серіали, на які ми чекаємо в жовтні. Раніше ми висвітлювали серіали вересня, серпня, липня, червня, травня, квітня, березня, лютого й головні серіали 2022 року.

«Сімпсони»

 The Simpsons

Трейлер 35-го сезону серіалу «Сімпсони»

Сімейка

35-й сезон найдовшого анімаційного серіалу в історії, який, якщо вірити головному виданню світу про попкультуру, знову став хорошим.

Прем’єра: 1 жовтня

Сезон: 35-й

Канал: Fox

Хто робить: Метт Грейнінг («Футурама»)

«Ґріффіни»

Family Guy

На дивані

21-й сезон одного з найбільш тривалих шоу на американському телебаченні. Пітер Ґріффін повертається, щоб знову висміяти та стати посміховиськом, обуривши одну половину глядачів і потішивши іншу. 

Прем’єра: 1 жовтня

Сезон: 22-й

Канал: Fox

Хто робить: Сет Макфарлейн («Тед»)

«Бекхем»

Beckham

Трейлер серіалу «Бекхем»

«Бекс» 

Один із найкращих футболістів в історії «Манчестер Юнайтед» і збірної Англії чи переоцінений гравець, якого більше цікавила слава, ніж футбол? Не варто очікувати, що чотирисерійний документальний серіал Netflix поставить крапку в дискусії про Девіда Бекхема. Варто очікувати розлогі інтерв’ю про «Бекса» від сера Алекса Фергюсона, його колег Роя Кіна та Ріо Фердінанда, а також його дружини Вікторії. 

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 4 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Фішер Стівенс («Бухта»)

 

«Люпен»

Lupin

Трейлер третього сезону серіалу «Люпен»

Шляхетний злодій

Нова адаптація серії книжок про пригоди Арсена Люпена – із зіркою «Недоторканих» Омаром Сі. Серіал обігрує оригінальний сюжет початку 20 століття, роблячи головного героя послідовником «шляхетного злодія» Люпена. У третьому сезоні (які у випадку «Люпена» Netflix чомусь називає «частинами») французький авантюрист будує план останньої великої справи перед виходом на відпочинок – викрадення дорогоцінної прикраси «Чорна перлина».

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 5 жовтня

Сезон: 3-й

Хто робить: Джордж Кей («Перехоплений рейс»)

У ролях: Омар Сі («Недоторкані»)

«Наш прапор означає смерть»

Our Flag Means Death

Трейлер другого сезону серіалу «Наш прапор означає смерть»

Геї-пірати

Стід Боннет вирішує залишити аристократичне життя та стати піратом. Проблема в тому, що він узагалі не має хисту до флібустьєрства. «Наш прапор означає смерть» – комедійний серіал про піратів, у якому Тайка Вайтіті з «Кролика Джоджо» та «Що ми робимо в тіні» грає Чорну Бороду. У другому сезоні Боннет і Чорна Борода по-своєму переживають розлуку, але ми віримо, що вони знову зберуться на одному кораблі. 

Де дивитися: Megogo

Прем’єра: 5 жовтня

Сезон: 2-й

Сервіс: Max

Хто робить: Девід Дженкінс

У ролях: Тайка Вайтіті («Кролик Джоджо»), Ріс Дарбі («Політ конкордів»)

«Усе й зараз»

Everything Now

Трейлер серіалу «Усе й зараз»

Повернення

Міа повертається в школу з реабілітації через анорексію й намагається наздогнати все, що вона пропустила за рік. Здається, це найближче до «Сексуальної освіти», що тепер є в Netflix.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 5 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Ріплі Паркер

У ролях: Софі Вайлд («Поговори зі мною»), Стівен Фрай («Шоу Фрая і Лорі»)

«Локі»

Loki

Трейлер другого сезону серіалу «Локі»

Бог обману

Бог обману, брат Тора, син Одіна, головний антагоніст перших «Месників» – Локі знають по-різному. Але в сольному серіалі одного з головних поганців у всесвіті Marvel Studios показали з іншого боку. Тобто з різних боків, тому що Локі насправді виявилося аж кілька. У фіналі першого сезону (спойлери!) Локі ще більше руйнує всі часові лінії, тому від другого сезону чекаємо ще більше хаосу в естетиці ретро-футуризму. 

Прем’єра: 6 жовтня

Сезон: 2-й

Сервіс: Disney+

Хто робить: Ерік Мартін

У ролях: Том Хіддлстон («Нічний адміністратор»), Оуен Вілсон («Родина Тенненбаум»), Ґуґу Мбата-Ро («Ранкове шоу»)

«Родинні пута»

Stranded With My Mother-in-Law 

Трейлер серіалу «Родинні пута»

Анекдот про тещу

Шість пар перевіряють свої стосунки в бразильському реаліті-шоу від Netflix. Від десятків інших таких шоу «Родинні пута» відрізняються тим, що разом із парами на тропічний острів вирушають їхні тещі й свекрухи.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 9 жовтня

Сезон: 1-й

 

 

«Великий вейп: Зліт і падіння Juul»

Big Vape: The Rise and Fall of Juul

Трейлер серіалу «Великий вейп: Зліт і падіння Juul»

Вигоріли

Виробник електронних цигарок Juul проходить шлях від стартапу до компанії, яку оцінюють у понад мільярд доларів, а тоді все йде шкереберть. За документальний серіал відповідає Р. Дж. Катлер, який торік випустив док про Біллі Айліш на Apple TV+.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 11 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Р. Дж. Катлер

 

«Падіння дому Ашерів»

The Fall of the House of Usher

Трейлер серіалу «Падіння дому Ашерів»

Смерть в родині

Члени заможної родини Ашерів починають один за одним хворіти й помирати. Чим вони на це заслужили? Детективне оповідання Едгара Аллана По перетворює на критику сучасної фармакологічної індустрії, що спричинила опіоїдну епідемію в США, майстер горорів Майк Фленеган. «Падіння дому Ашерів» стане останнім серіалом шоуранера «Привидів дому на пагорбі» й «Опівнічної меси» для Netflix, Фленеган уже підписав угоду зі стримінговим сервісом Amazon Prime. 

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 12 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Майк Фленеган («Доктор Сон»)

У ролях: Брюс Грінвуд («13 днів»), Карла Гуджіно («Діти шпигунів»), Марк Хемілл («Зоряні війни: Останні джедаї») 

«Уроки хімії»

Lessons In Chemistry

Трейлер серіалу «Уроки хімії»

Брі Ларсон у серіалі

Елізабетт Зотт – науковиця, яка працює в хімічній лабораторії в США 1960-х. Лабораторія в США 60-х – не найбільш прогресивне місце роботи, тому жінку звільняють і радять зайнятися «чимось більш жіночим». Це стає для неї поштовхом, щоби запустити власне кулінарне телешоу. Лауреатка «Оскара» та зірка «Капітан Марвел» Брі Ларсон – уперше в головній ролі в серіалі. 

Де дивитися: Apple TV+

Прем’єра: 13 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Лі Айзенберг («Маленька Америка»)

У ролях: Брі Ларсон («Капітан Марвел»), Льюїс Пуллман

«Рік і Морті»

Rick and Morty

Нові голоси

Уже якось навіть незручно розповідати, що найпопулярніший науково-фантастичний метасеріал починався з пародії на «Назад у майбутнє», але в сьомому сезоні «Рік і Морті», здається, знову готується повернутися до основ: найбільш креативних метафор для найпростіших проблем у стосунках у родині. Сьомий сезон стане першим сезоном без співтворця Джастіна Ройланда, який озвучував і Ріка, і Морті. 

Прем’єра: 15 жовтня

Сезон: 7-й

Канал: Adult Swim

Хто робить: Ден Хармон («Спільнота»)

«Тіла»

 Bodies

Трейлер серіалу «Тіла»

Крізь час

Одне й те саме вбивство відбувається в Лондоні. Проблема ще й у тому, що відбувається це періодично в різні роки: у 1890-му, 1941-му, 2023-му і 2053-му. «Тіла» – це адаптація однойменного детективного коміксу DC. У головних ролях – Шіра Хаас («Неортодоксальна») і Стівен Грем («Підпільна імперія»). 

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 19 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Пол Томалін («Безсоромні»)

У ролях: Стівен Грем («Гострі картузи»), Шіра Хаас («Неортодоксальна»)

«Завантаження»

 Upload

Трейлер третього сезону серіалу «Завантаження»

Після смерті

Нейтан передчасно помирає, але в майбутньому це не проблема: люди винаходять спосіб завантажувати свою свідомість у потойбіччя, продовжуючи жити після смерті. «Завантаження» – новий серіал Ґреґа Деніелса, відповідального за американську версію «Офісу» та «Парки та зони відпочинку». Третій сезон стане для серіалу останнім.

Де дивитися: Amazon Prime

Прем’єра: 20 жовтня

Сезон: 3-й

Хто робить: Ґреґ Деніелс («Офіс»)

У ролях: Роббі Емелл («Відьмак»)

«Еліта»

Elite

Тизер сьомого сезону серіалу «Еліта»

Школа

Як живуть іспанські мажори? За шість сезонів «Еліта» показала цілий спектр іспанських приватних шкіл, але, як це буває, рано чи пізно школа закінчується, й школярі стають випускниками. Утім, у новому сезоні в «Еліту» повернеться один із головних персонажів Омар. 

Де дивитися: Netflix 

Прем’єра: 20 жовтня

Сезон: 7-й

Хто робить: Карлос Монтеро, Даріо Мадрона

 

«Великий рот»

Big Mouth

Трейлер сьомого сезону серіалу «Великий рот»

Базікало

Підліткові роки та статеве дозрівання – це дивно та страшно. Найгірше, що в цьому віці ми починаємо поводитися, ніби нами керують якісь химерні монстри. «А що, якщо нами й дійсно тоді керують монстри?», – подумав комік Нік Кролл і зробив із друзями мультсеріал про це. За шість сезонів «Великий рот» пройшов, здається, уже всі типові проблеми підлітків, – від волосся на тілі до першого сексу, – тому сьомий стане для серіалу передостаннім. Головні герої нарешті перейдуть в старшу школу, а наступного року відсвяткують випускний.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 20 жовтня

Сезон: 7-й

Хто робить: Нік Кролл, Марк Левін, Ендрю Голдберг, Дженніфер Флекетт

 

«Американські історії жахів»

American Horror Stories

Не плутати з «Американською історією жахів»

Суперпродюсер Раян Мерфі продовжує виробляти нові хіти для Netflix («Голлівуд», «Ретчед»), але не забуває про свою антологію «Американська історія жахів», яка випустила спіноф «Американські історії жахів». У третьому сезоні «Історії» присвятять Гелловіну, він складатиметься з чотирьох серій. 

Прем’єра: 26 жовтня

Сезон: 3-й

Сервіс: Hulu

Хто робить: Раян Мерфі, Бред Фальчук («Американська історія злочинів»)

«Позолочений вік»

The Guilded Age

Трейлер другого сезону серіалу «Позолочений вік»

«Абатство Даунтон» по-американськи

1880-ті роки, Нью-Йорк і його найбагатші мешканці, які постійно шукають чи то класові, чи то просто драматичні конфлікти. Шоуранер Джуліан Феллоуз зробив «Абатство Даунтон» глобальним феноменом, а після британської знаті взявся за американську. В ошатне вбрання й корсети для нього вбираються, зокрема, Синтія Ніксон, Крістін Баранскі й Таісса Фарміга. 

Де дивитися: Megogo

Прем’єра: 29 жовтня

Сезон: 2-й

Хто робить: Джуліан Феллоуз («Абатство Даунтон»)

У ролях: Синтія Ніксон («Секс і місто»), Керрі Кун («Фарго»), Морган Спектор («Батьківщина»), Таісса Фарміга («Монахиня»)

Обкладинка: Apple TV+, Netflix