The Village Україна розповідає про серіали, які ви могли пропустити і на які ще варто чекати цього літа.

«Поза»

Pose

Трейлер серіалу «Поза»

Позувати на камеру

Брудний Нью-Йорк 80-х, перший пік епідемії СНІДу і популярності Дональда Трампа. Та наймодніші події в місті відбуваються не в у золотих будівлях із прізвищами на дахах, а в напівзакинутих клубах. Новий серіал Раяна Мерфі, відповідального за «Американську історію злочинів» та «Американську історію жахів», драматизує так звані бали – покази мод, які влаштовують представники ЛГБТК-спільноти. Звично для серіалів Мерфі у «Позі» виділяється Еван Пітерс, але викрадають шоу представники транс-спільноти, які у серіалі на першому плані.

Прем’єра: 3 червня

КАНАЛ: FX

Творці: Раян Мерфі, Бред Фальчук («Американська історія злочинів»)

У ролях: Еван Пітерс («Люди Ікс: Дні минулого майбутнього»), Кейт Мера («Картковий будинок»), Індія Мур, Ем-Джей Родрігес

«Успадкування»

Succession

Тизер серіалу «Успадкування»

Було у батька три сини

Адам Маккей – режисер головних американських комедій початку століття («Телеведучий», «Зведені брати») та співзасновник компанії Funny or Die. У новій ролі Маккей розкрився з фільмом «Гра на пониження», за який він отримав номінацію на «Оскар». Новий проект режисера «Успадкування» – це історія про токсичне середовище родини медіамагната, який от-от повинен відійти на пенсію. Натяки на історію навколо роду Мердоків не випадкові: у шоуранера проекту Джессі Армстронґа, відомого за «Чорним дзеркалом», є нереалізований сценарій під назвою «Мердок».

Прем’єра: 3 червня

Канал: HBO

Творці: Адам Маккей («Гра на пониження»), Джессі Армстронґ («Піп Шоу»)

У ролях: Браян Кокс («Хоробре серце»), Джеремі Стронґ («Гра Моллі»), Кіран Калкін («Скотт Пілігрим проти світу»)

«Єллоустоун»

Yellowstone

Трейлер серіалу «Єллоустоун»

Захищай своє

Відомий за серіалом «Сини анархії» актор Тейлор Шерідан став одним із головних сценаристів Голлівуду після роботи над «Сікаріо» та «Будь-якою ціною». Після режисерського дебюту «Вітряна річка», що закрив умовну трилогію Шерідана про сучасні Сполучені Штати, сценарист виходить на телебачення. «Єллоустоун» – це серіал із оскарівським лауреатом Кевіном Костнером у головній ролі. В історії про захист своєї землі та корумповану владу знову помітні вестернові мотиви, з якими зазвичай працює Шерідан.

Прем’єра: 20 червня

Канал: Paramount Network

Творець: Тейлор Шерідан («Будь-якою ціною»)

У ролях: Кевін Костнер («Охоронець»), Келлі Райлі («Шерлок Холмс»)

«Гострі предмети»

Sharp Objects

Трейлер серіалу «Гострі предмети»

Маленька велика загублена

До того, як Ґілліан Флінн стала відомою із «Загубленою» (і роман екранізував Девід Фінчер), письменниця написала «Гострі предмети». Це розповідь про журналістку, яка повертається до рідного міста, щоб написати про серію убивств неповнолітніх дівчат. Урешті виявляється, що секрети є не лише у тихого містечка, а й у самої головної героїні. Усі епізоди міні-серіалу зняв режисер Жан-Марк Валле, примітний візуальний стиль якого виділив «Велику маленьку брехню». У головній ролі – п’ятиразова номінантка на «Оскар» Емі Адамс.

Прем’єра: 8 липня

Канал: HBO

Творець: Марті Ноксон («Баффі – переможниця вампірів»)

У ролях: Емі Адамс («Афера по-американськи»), Патриція Кларксон («Зелена миля»)

«Касл-Рок»

Castle Rock

Трейлер серіалу «Касл-Рок»

Це моє місто

Що буде, якщо об’єднати всіх головних героїв творів Стівена Кінґа в одному серіалі? З цією ідеєю до режисера нових «Зоряних війн» Джея Джея Абрамса прийшов сервіс Hulu. Суттєво спростило реалізацію ідеї те, що Кінґ уже об’єднав героїв зв’язком із містом Касл-Рок. Особливі інтриги – як у серіалі використають виконавця ролі Пеннівайза у новій версії «Воно» Білла Скарсґорда і як шоу поєднають із сиквелом фільму.

Прем’єра: 25 липня

Сервіс: Hulu

Творці: Джей Джей Абрамс («Загублені»), Сем Шо («Майстри сексу»), Дастін Томасон («Теорія брехні»)

У ролях: Андре Голланд («Місячне сяйво»), Мелані Лінскі («Інформатор!»), Скотт Ґленн («Шибайголова»)

«Розчарування»

Disenchantment

Тизер серіалу «Розчарування»

Новий серіал від автора «Сімпсонів»

«Ви побачили майбутнє у «Футурамі», сьогодення – у «Сімпсонах». Залишається побачити тільки минуле!» – анонсує тизер «Розчарування». Батько Гомера Сімпсона та Філіпа Дж. Фрая Метт Ґрейнінґ переходить на Netflix, щоб перенести жанр анімаційного ситкому у фентезійне середньовіччя. Головна героїня – принцеса, яка страждає від алкоголізму.

Прем’єра: 17 серпня

Сервіс: Netflix

Творець: Метт Ґрейнінґ («Сімпсони»)

«Джек Раян»

Jack Ryan

Тизер серіалу «Джек Раян»

По слідах Гаррісона Форда

Белетристика Тома Кленсі стала основою для фільмів «Ігри патріотів» та «Полювання за «Червоним Жовтнем», а також відеоігор у серії Splinter Cell. Нова спроба втілити на екрані головного героя цього всесвіту Джека Раяна – за актором Джоном Красінскі. Роль, яку раніше на екрані виконували Гаррісон Форд та Алек Болдвін, Красінскі примірить на себе в новому серіалі Amazon. «Джек Раян» покаже історію становлення американського шпигуна – від роботи в офісі до вистежування терористів по всьому світу. Перший епізод серіалу зняв режисер «Гри в імітацію» Мортен Тілдум. На другий сезон шоу продовжили за кілька місяців до прем’єри.

Прем’єра: 31 серпня

Сервіс: Amazon

Творці: Карлтон К’юз («Загублені»), Ґрем Роланд («Грань»)

У ролях: Джон Красінскі («Тихе місце»), Еббі Корніш («Сім психопатів»)