Що дивитися

«Історії сім’ї Мейровіц» / The Meyerowitz Stories (New and Selected)

13 жовтня

Постійні зізнання у коханні Нью-Йорку і непростим персонажам зі своєрідним почуттям гумору: Ноя Баумбаха уже навіть незручно порівнювати з Вуді Алленом. Утім, новий фільм автора «Кальмара і кита» вкотре на це провокує. Знову Нью-Йорк, знову вплив розлучення батьків на дітей – і знову спроба побудувати ідеальний фільм із тих самих деталей. Знайомі, зрештою, й обличчя: Дастін Гоффман, Бен Стіллер, а також Адам Сендлер, який не поїхав цьогоріч із Канн із нагородою найкращому актору тільки через Хоакіна Фенікса.

 Лінк

Трейлер фільму «Історії сім’ї Мейровіц»

«Мисливець на розум» / Mindhunter

13 жовтня

Перший за три роки проект Девіда Фінчера. Творець «Бійцівського клубу» свого часу змусив сприймати Netflix усерйоз із релізом «Карткового будинку». На сервіс режисер повертається з серіалом про спеціальний підрозділ ФБР, що полює на серійних убивць.

 Лінк

Трейлер серіалу «Мисливець на розум»

«Містер Робот» / Mister Robot

10 жовтня

Перший сезон «Містера Робота» багато в чому став одкровенням: хакерську тематику на телебаченні досі так не показували. Два роки потому питання кібербезпеки та приватності у мережі вже не є новиною – тепер це теми щоденних випусків новин. Не повинно дивувати й те, що виконавець головної ролі Рамі Малек до третього сезону став справжньою зіркою і готується виконати роль Фредді Мерк’юрі.

Трейлер третього сезону серіалу «Містер Робот»

«Легенди майбутнього» / DC’s Legends of Tomorrow

10 жовтня

У відповідь на активність Marvel своїх героїв на телебачення просуває і головний конкурент, видавництво DC. На нові сезони уже повернулися «Супердівчина» (9 жовтня), «Флеш» (10 жовтня) та «Стріла» (12 жовтня). Окремо варто виділити «Легенди майбутнього» – серіал, який зв’язує усіх персонажів цього світу докупи.

Трейлер третього сезону серіалу «Легенди майбутнього»

Що слухати

St. Vincent – MASSEDUCTION

iTunes / Google Play Music

Якщо ви ще не знайомі з творчістю Енні Кларк, «Masseduction» – найкраща можливість надолужити дискографію St. Vincent. П’ятий альбом співачки і перший після здобуття «Ґреммі» позначає остаточний вихід у мейнстрим. Тому у рецензії The New York Times лонґплей навіть порівнюють із «Let’s Dance» Девіда Бові. Головне – не називати його «альбомом розлучення». За словами виконавиці, хоча на неї вплинуло розлучення із моделлю Карою Делевінь, у «Masseduction» вона хотіла сказати не лише про це. Зокрема, синґл «New York» можна трактувати і як любовний лист колишній коханій чи коханому місту, і як прощання із кумиром Бові.

St. Vincent – New York

Beck – Colors

iTunes / Google Play Music

Cтрашно подумати, але Colors – тринадцятий за ліком альбом Бека Хенсена. Звичну для 47-річного виконавця музичну багатопрофільність цього разу направляє в одне русло продюсер Ґреґ Керстін, який нещодавно випустив нові альбоми Foo Fighters і Ліама Ґаллагера. Профільний портал NME називає лонґплей «тріумфом поп-музики».

Beck – Up All Night

Wu-Tang Clan – Wu-Tang: The Saga Continues

iTunes / Google Play Music

Wu-Tang Clan недарма називають чи не найкращим реп-колективом в історії. RZA, GZA, Method Man, Ghostface Killah та інші учасники досягнули успіху не лише у складі гурту, а й у сольних кар’єрах. Після прикрого непорозуміння із релізом альбому-збірника кілька років тому колектив вирішив виправити ситуацію новим лонґплеєм. The Saga Continues повністю спродюсував RZA і звів DJ Mathematics, тож за змістом і звучанням це старі-добрі Wu-Tang Clan.

Wu-Tang Clan – People Say

P!nk – Beautiful Trauma

iTunes / Google Play Music

Другий синґл із нового альбому розпочинається з натяку на персонажа Леонардо Ді Капріо, врешті справа доходить до гостьового куплету Емінема, який кілька разів викрикує слово «хвойда». Авторка хіта «Funhouse» продовжує використовувати суто поп-інструменти. Та кожен, хто бачив виступи P!nk наживо, розуміє, що цим справа не обмежується.

P!nk – Beautiful Trauma

Що читати

Брюс Тулґен – «Бути босом – легко»

The Village Україна

Брюс Тулґен – визнаний експерт іp-управління, автор бізнес-бестселерів. Засновник і керівник компанії RainmakerThinking, яка спеціалізується на дослідженнях з менеджменту та корпоративному навчанні. «“Бути босом – легко”» – дуже актуальне для України видання. Рішення, що їх пропонує автор, допомагають “включити” потенціал кожного співробітника, спонукають працівників розкрити свої можливості», – коментує заступник декана Києво-Могилянської бізнес-школи Едуард Мальцев.

 Читати

Коли падають стіни: Як Грузія виривається із радянськості і вчиться бачити

The Ukrainians

Продовження серії репортажів «Випробування демократією» про країни причорноморського регіону та їхній шлях після розпаду Радянського Союзу. Цього разу у фокусі Грузія – зокрема,  історія матері, що живе з дитиною із інвалідністю.

 Читати

Православ’я, самодержавність і діти: Російські дитячі військово-патріотичні табори

Bird in Flight

Сара Блесенер – американська документальна фотографиня, що має досвід співпраці із The New York Times, The Guardian і Time. Серед її профільних тем – мілітаризація суспільства. В окремому проекті вона зняла табори у Росії, у яких дітей виховують за химерного поєднання релігії та мілітаристики.

 Читати

Фільми, які надихнули Ноя Баумбаха: Трагедії через комедії

Moviegram

До виходу нового фільму режисера «Ґрінберґа» та «Френсіс Ха» профільний портал Moviegram підготував підбірку стрічок, які найбільше вплинули на Ноя Баумбаха як автора. Зокрема, це роботи Стівена Спілберґа, Браяна Де Пальми та, звісно, Вуді Аллена.

 Читати

Містер Робот: готуємося до третього сезону

Vertigo

Хто такий «Містер Робот», чому це один із найцікавіших серіалів на сучасному телебаченні і кого в новому сезоні зіграє Боббі Каннавале – встановлював профільний портал Vertigo.

 Читати

У що грати

Middle-Earth: Shadow of War

10 жовтня / PlayStation 4, Xbox One, Windows

Middle-Earth: Shadow of War можна назвати «симулятором партизанської війни під носом у Саурона». Це велика і дорога гра у всесвіті «Володаря кілець», у якій свобода дій гравця значно важливіша за сюжетну кампанію. Ще одна перевага Shadow of War: кожен ворог у грі має окреме ім’я, образ і ранг. Тобто якщо в одній із битв йому вдасться втекти, він зможе згодом вистежити вас і відімстити.

Трейлер відеогри Middle-Earth: Shadow of War

The Evil Within 2

13 жовтня / PlayStation 4, Xbox One, Windows

Cіндзі Мікамі свого часу створив Resident Evil 4 – зразкову «Обитель зла», що повернула серію до коріння у жанрі хоррор. Продовжив виводити спроби налякати людей на рівень відеоігрового мистецтва японець у The Evil Within. Це старомодні жахи, у яких гравця тримають у напрузі не лише кривавими кишківниками, а й тим, що прийнято називати «атмосферою». Краща режисура і сценарій сиквелу, якщо вірити рецензіям, виправляють основні недоліки оригінальної гри.

Трейлер відеогри The Evil Within 2

СВІТЛИНИ: обкладинка – USA, 1 – Netflix, 2 – St. Vincent, 3 – The Village Україна, 4 – BagoGames