У новій рубриці «Що ти…?» ми говоримо з українськими митцями про їхні вподобання в тій галузі, де вони працюють. Пряму мову героїв зберігаємо.

У першому матеріалі серії учасниці колективу Dakh Daughters – Анна Нікітіна та Наталка Галаневич розповіли The Village Україна, хто з українських виконавців – їхня давня любов, а кого потрібно слухати кожному обовʼязково.

Курган & Agregat

Курган & Agregat – Пострижись як в прошлий раз

Анна Нікітіна, Наталка Галаневич [одноголосо]: Курган & Agregat. [Сміються]

Анна Нікітіна: Це наша давня любов. Наш guilty pleasure. У мене це дуже серйозно.

 Noga Erez

Noga Erez – End Of The Road

Анна Нікітіна: Нещодавно я знайшла таку тьотю класну. Це Noga Erez. Зокрема раджу слухати альбом KIDS (Against The Machine). Дуже кльово, качово. Дуже багато виконавців зараз заграються в цей кач, а в неї це виходить органічно. Вона справжня насамперед. Рекомендую.

The Tiger Lilies

The Tiger Lilies – Birds Are Singing In Ukraine

The Tiger Lilies – наші прекрасні друзі. Чудова нагода відкрити для себе музично-драматичну історію саме через них. Поглибити її, якщо хтось мови не знає. Наші шанувальники добре знають Tiger Lilies. Це передусім якісний продукт. Ми також почали новий проєкт разом, маємо надію, що знайдемо грант на його продовження. Мартін [Мартін Жак – соліст гурту, – ред.] чудова особистість. Ми з ним поспілкувалися влітку. І це дуже цінно, що він їздить в Україну зараз. Це теж важливий момент. Цей гурт має власну [проукраїнську] позицію. Це дуже круто.

Ragapop

Ragapop – Fevrosia

Анна Нікітіна: Користуючись нагодою, пораджу Ragapop. Хороша музика, треба слухати. [Сміється] Скоро буде новий альбом.

Анна Нікітіна одна з трьох учасників гурту Ragapop

 Schmalgauzen

Schmalgauzen – Tania

Наталка Галаневич: Дуже мало їх слухала, щоб робити експертну думку, але я дуже рада, що вони є. Це класно.

Ziferblat

Ziferblat – Place I Call Home

Наталка Галаневич: Мені подобається [гурт] Ziferblat. Вони якісні. Я не можу сказати, що фанатка, але рада, що вони з'явились. Це до душі.

Kurs Valut

Kurs Valüt – Next

Наталка Галаневич: Ще мені подобається курс Kurs Valut. Я, звісно, рада, що є Schmalgauzen і Ziferblat, але їх я менше слухаю. А от Kurs Valut слухаю регулярно, тому рекомендую.

Yevhenii Dubovyk

Yevhenii Dubovyk – Mr. Tritone

Анна Нікітіна: Євген Дубовик із колективом – класний проєкт. Це мій земляк. І навіть у нас, може, є якісь родинні звʼязки. Він поки що тільки з'явився на музичному просторі. Але зробив це дуже впевнено. Вони роблять таку цікаву музику.

 «Warнякання»

warнякання (Антон Слєпаков / Андрій Соколов) – нік кейв

Наталка Галаневич: Ще дуже щасливі за Антона Слєпакова, що в них з Андрієм [Соколовим] такий проєкт – «Warнякання». Це дуже круто. Це настільки потужні особистості. Я рада, що в нього в житті відбувається така бурхлива змінна реальність. Він ніколи не стоїть на місці, увесь час працює над собою. Дуже потужно.

DakhaBrakha

DakhaBrakha – Vynnaya Ya

Наталка Галаневич: Ну і насамкінець DakhaBrakha. DakhaBrakha – бог. ДахуБраху треба слухати. Усім. Обов'язково. [Сміється]