Лекція про американський постмодернізм, фестиваль британського кіно та вистава «Дикого театру». The Village Україна збирає події тижня, які варто відвідати.

Женя Галич та O.Torvald грає на розігріві Foals, арт-завод «Платформа», Київ, 27 липня 2017 року. Женя Люлько для The Village Україна

Четвер

5 грудня

Перший інклюзивний фестиваль «Єврофест: кіно для кожного»

З 5 грудня у Києві вперше відбудеться кінофестиваль, де будуть показані фільми, що торкаються різних аспектів інклюзивності – віку, раси, гендеру, сексуальної орієнтації, тощо. Цього року на фестивалі покажуть 8 європейських фільмів. 

Детальніше можна дізнатися

за посиланням


Коли

5-11 грудня

Де

«Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

скільки

від 50 грн


«Жінко, сядь»: вистава «Дикого театру»

Виставка від «Дикого театру» за п’єсою «Любов сильніша» Наталії Блок. Розповідає про молоду сім’ю, у якої «є все для щастя», однак в один момент чоловік помічає, що щось не так. У виставі присутні сцени домашнього насильства, які можуть травмувати та обурити.


Коли

5 грудня, 20:00-21:00

Де

Мала Опера

Скільки

300 гривень


Концерт O.Torvald

У квітні O.Torvald випустили перший кліп після річної перерви на пісню «Два Нуль Один Вісім». Після творчої паузи та з новою барабанщицею на київському концерті гурт зіграє хіти і цьогорічні пісні, наприклад, «Два Нуль Один Вісім», «Назовні», «Десь не тут».


Коли

20:00

Де

StereoPlaza, проспект Лобановського, 119

Скільки

від 500 гривень


Лекція про гіперконтроль

Дипломована психологиня та сертифікована гештальт-терапевтка Юлія Гордієнкова розкаже про контрзалежність і як вона заважає будувати здорові стосунки. Лекція дасть змогу більше дізнатися про гіперконтроль, а також як і чим відрізняється контрзалежність від співзалежності.


Коли

19:30

Де

Mezzanine

Скільки

від 200 гривень


«Ціна правди», MMD

Понеділок

2 грудня

Фестиваль «Нове британське кіно»

Кінофестиваль «Нове британське кіно» триває в кінотеатрі «Жовтень». Це серія прем’єрних кінопоказів нових британських стрічок, зокрема учасників кінофестивалів у Каннах та Берліні. Показуватимуть фільми «Малюк Джо», «Тільки ти», «Ціна правди», «Дієго Марадона».

Повну програму з описами стрічок можна переглянути

за посиланням


Коли

до 4 грудня

Де

«Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

Скільки

від 115 гривень


Гурт Mono в Atlas

Японський гурт Mono, що грає інструментальний і построк, знову виступить у Києві. Гратимуть найпопулярніші пісні, а також композиції з останнього ЕР – Nowhere Now Here.


Коли

2 грудня, 19:00

Де

Atlas

Скільки

від 600 гривень


Презентація книжки-діалогу «Яблуня» Людмили Таран

Презентація-розмова між авторкою та героїнями книжки «Яблуня»: Оксаною Забужко, Наталкою Білоцерківець, Софією Майданською та Людмилою Таран.

«Яблуня» – книжка-діалог, у якій відомі в Україні й за кордоном жінки говорять про важливі моменти, згадують знакових людей ті події, що залишили слід у житті. Це – сюжети, які інтригують і дивовижним чином перегукуються між собою, як і самі долі матерів: особисте постає свідченням епохи», – коментують організатори.


Коли

18:30

Де

Книгарня «Є», вулиця Лисенка, 3

Скільки

Вхід вільний


Презентація нового меню у Hum:Hum

Заклад Hum:Hum на Подолі оновили меню – тепер воно «лаконічне та сезонне», а також оновили коктейльну та винну карту. «Ще більше улюблених сніданків з різних куточків світу і теплих страв, що з’єднали в собі традиції бабусиного зошита з рецептами і сучасного ставлення до всього того, що відбувається навколо», – кажуть у Hum:Hum.


Коли

1-2 грудня, 10:00-23:00

Де

Hum:Hum, вулиця Межигірська, 13/34

Скільки

Вхід вільний


Вівторок

3 грудня

Презентація альбому «Сміх і Гріх» від «Братів Гадюкіних»

Новий альбом «Сміх і Гріх» від «Батьків Гадюкіних» складається з 12 пісень і 3 бонус-треків. «У новому альбомі ви подивитесь очима шляхетних розбишак на події сьогодення, на світ, який ми створюємо самі. Безліч образів, безліч думок та історій», – йдеться в анонсі.


Коли

20:00

Де

Caribbean Club

Скільки

від 390 гривень


Лекція про постмодернізм(и) в США: від хіпстерів до хіпстерів

Перша лекція з нового сезону відкритого лекторію «Американський літературний постмодернізм» – про постмодернізм(и) в США: від хіпстерів до хіпстерів. Перекладач і літературознавець Максим Нестелєєв розкаже про появу постмодернізму у США разом із появою нового покоління, яке «любило джаз, але не любило танцювати». На лекцію треба зареєструватись.


Коли

3 грудня, 19:00

Де

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

Вхід вільний


«Берлінський фейсконтрольник», KyivMusicFilms

Середа

4 грудня

Intro: фестиваль кіно про музику і культуру

У Києві влаштовують кінофестиваль про музику та культуру від KyivMusicFilm. Протягом чотирьох днів у Будинку кіно показуватимуть фільми про становлення електронної сцени, нових поглядів на фешн-фотографію, архітектуру, моду та зародження нових субкультур. У програмі, зокрема, «Берлінський фейсконтрольник», «Краса й занепад», «Дух Баугаузу» та «Мерщій вмикайте MTV». Повний перелік показів можна побачити за посиланням.


Коли

4-8 грудня

Де

Будинок кіно, вулиця Саксаганського, 6

Скільки

від 80 гривень


Документальний фільм «Заповідник Асканія»

PinchukArtCentre та 86PROKAT запрошують на «найтепліше сучасне українське кіно». Програму відкриє показ та обговорення документального фільму «Заповідник Асканія». Фільм представить його режисер Андрій Литвиненко. На показ потрібно зареєструватись.


Коли

19:00

Де

PinchukArtCentre

Скільки

Вхід вільний



Текст: Іра Лесишин, Віра Стадник

Обкладинка: ArthouseTraffic