Кінофестиваль «Нове британське кіно» пройде в кінотеатрі «Жовтень» з 28 листопада по 4 грудня. Це серія прем’єрних кінопоказів нових британських стрічок від «Британської ради» і Arthouse Traffic. Зібрали шість фільмів, які варто подивитися на фестивалі.

The Village Україна є інформаційним партнером фестивалю «Нове британське кіно».

«Малюк Джо»

Little Joe

Науково-фантастична драма про матір-одиначку Еліс, яка працює старшим агрономом у корпорації, що виводить нові види рослин. Вона створила нову малинову квітку, яка має антидепресантні властивості. Еліс вирішує забрати одну з квіток додому для свого сина, підлітка Джо. «Вона зробить нас щасливою», − каже вона синові. Для цього квітку потрібно правильно поливати, підживлювати, тримати у комфортній температурі та навіть розмовляти з нею. Проте, як виявилося, рослина не така безпечна, як раніше вважали науковці. Світова прем’єра стрічки відбулася на Каннському кінофестивалі, де виконавиця головної ролі Емілі Бічем отримала приз за найкращу жіночу роль.

Трейлер стрічки «Малюк Джо»

«Вони не постаріють»

They Shall Not Grow Old

Документальний фільм про події Першої світової війни від режисера Пітера Джексона, відомого трилогією «Володар перснів». Для фільму використали оригінальні кадри з архівів Імперського військового музею в Лондоні − більше як 100 годин зйомок на чорно-білу плівку відреставрували, розфарбували та перевели у 3D-формат. У фільмі також використали аудіо з голосами ветеранів з архівів ВВС.

Трейлер стрічки «Вони не постаріють»

«Тільки ти»

Only You

Романтична драма розповідає про Єлену і Джейка, які випадково зустрічаються в новорічну ніч під час суперечки за таксі. Замість того, аби розійтися різними шляхами, герої вирішують поїхати на одному автомобілі разом. Так починаються їхні стосунки: Єлена і Джейк живуть разом і планують створити сім’ю, проте завагітніти виявляється не таким простим завданням. Це дебютна повнометражна робота режисерки Гаррі Вутліфф, у якій головні ролі зіграли Лая Коста («Вікторія») та Джош О’Коннор («Корона»). «Їхня ніжно переплетена гра викликає співчуття, а не байдужість», − пише Variety про фільм.

Трейлер стрічки «Тільки ти»

«Ціна правди»

Mr. Jones

Валлійський репортер Ґарет Джонс шукає свою наступну велику історію − після того, як записав інтерв’ю з Гітлером. Під час поїздки до СРСР з’являється важлива тема, яка може врятувати мільйони життів – журналіст може розповісти світу про Голодомор 1933 року. Попри погрози Ґарет розпочинає власне розслідування: у результаті західна преса дізнається про Голодомор, жорстку цензуру та масові репресії в Україні. На фестивалі стрічку особисто представлятиме режисерка Аґнєшка Голланд, триразова номінантка на премію «Оскар». Фільм брав участь в основній конкурсній програмі Берлінського кінофестивалю 2019-го.

Трейлре стрічки «Ціна правди»

«Вас не було на місці»

Sorry We Missed You

Драматична стрічка, яка розповідає про сім’ю з Ньюкасла: Рікі, його дружину Еббі та двох дітей. Рікі працює кур’єром, а Еббі доглядає літніх людей. Змушені зводити кінці з кінцями, вони розуміють, що немає шансів на заможне та фінансово незалежне життя. Але стається революція податків, і Рікі вирішує використати цю можливість. Вони з Еббі укладають парі: дружина продає свою машину, щоб Рікі зміг купити новий фургон і водієм почати власний бізнес. Вперше нову роботу улюбленця кінофестивалів Кена Лоуча показали в межах основної конкурсної програми Канн.

Трейлер стрічки «Вас не було на місці»

«Дієго Марадона»

Diego Maradona

Дієго Марадона − аргентинський футболіст і тренер, зірка світового футболу. Свого часу він перейшов в італійський клуб «Наполі» за рекордну суму трансфера: перехід з «Барселони» коштував 7,6 мільйона доларів. Для документального фільму про футболіста використали більш як 500 годин досі не опублікованих архівних відеоматеріалів. Фільм знімав режисер Азіф Кападіа – дворазовий лауреат премії BAFTA за найкращий документальний фільм («Емі», «Сенна»). «Дієго Марадона» номінували на «Золоте око» – премію для документальних фільмів.

Трейлер стрічки «Дієго Марадона»

Обкладинка: Arthouse Traffic