Кінотеатри в Києві й окремих містах починають відновлювати роботу (і згодом, сподіваємося, ми зможемо повернутися до звичних щомісячних добірок кінопрем’єр). Але поки розповідаємо про фільми, які можна переглянути на стримінгових сервісах. Раніше ми розповідали про головні серіали весни.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

«Проєкт «Адам»

The Adam Project

Трейлер фільму «Проєкт «Адам»

Знайти себе

12-річний Адам зустрічає космічний корабель, яким керує таємничий незнайомець. Зрештою, виявляється, що це сам Адам – тільки з майбутнього. Раян Рейнольдс продовжує співпрацю з режисером «Персонажа» Шоном Леві: настільки задоволений нею, що запросив Леві знімати третього «Дедпула».

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 11 березня

Режисер: Шон Леві («Дивні дива»)

У ролях: Раян Рейнольдс («Дедпул»), Марк Раффало («Месники: Завершення»), Зої Салдана («Вартові галактики»), Дженніфер Гарнер («Джуно»)

«Удача»

Windfall

Трейлер фільму «Удача»

Заручники

Сквотер бере в заручники заможну пару, у будинку якої він жив. Камерну драму про соціальну нерівність у межах одного будинку розігрують троє акторів: Джейсон Сігел, який після «Як я зустрів вашу маму» може дозволити собі обирати настільки експериментальні проєкти, номінант на «Оскар» Джессі Племонс і зірка «Емілі в Парижі» Лілі Коллінз. За історію відповідає сценарист «Семи» Ендрю Кевін Вокер.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 18 березня

Режисер: Чарлі Макдавелл («Кохані»)

У ролях: Джейсон Сігел («Як я зустрів вашу маму»), Лілі Коллінз («Емілі в Парижі»), Джессі Племонс («У руках пса»)

«Магістр»

Master

Трейлер фільму «Магістр»

Привиди на кампусі

Після «Пастки» Джордана Піла горор став найбільш ефективним жанром для розмов про расу та соціальні проблеми в Голлівуді. Режисерка Маріама Діалло використовує його для історії про расизм в американській системі освіти, беручи в фокус викладачку у виконанні Реджини Холл.

Де дивитися: Amazon Prime


Прем’єра: 18 березня

Режисерка: Маріама Діалло

У ролях: Реджина Холл («9 незнайомців»)

«Не довіряй нікому: Полювання на криптокороля»

Trust No One: The Hunt for the Crypto King

Трейлер фільму «Не довіряй нікому: Полювання на криптокороля»

Поки смерть нас не розлучить

Джеррі Коттен створив найбільшу криптобіржу Канади, зібрав майже 200 мільйонів доларів, а тоді раптово помер. Доступ до рахунків був лише в нього, тому всі інвестори втратили кошти. У документальному фільмі розбираються, чи дійсно Коттен інсценував свою смерть.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 30 березня

Режисер: Люк Совелл

«Аполлон-10 1/2: Дитинство космічної ери»

Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood

Трейлер фільму «Аполлон-10 1/2: Дитинство космічної ери»

На Місяць

Річард Лінклетер побудував кар’єру на сміливих творчих експериментах: від «Приголомшених та збентежених» до 11-річних зйомок «Юності» та майже 20-річної трилогії з Ітаном Хоком і Жюлі Дельпі. Техніку анімації техасець уже випробовував в «Затьмаренні» за Філіпом К. Діком, але «Аполлон 10 1/2» – це також експериментальний і також дуже особистий для Лінклетера фільм. Через історію хлопчика, якого залучають до місії з висадки на Місяці він розповідає про ціле покоління, яке виросло в епоху активного освоєння космосу.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 1 квітня

Режисер: Річард Лінклетер («До сходу сонця»)

У ролях: Джек Блек («Школа року»), Закарі Лівай («Шазам!»), Джейсон Павелл («Кожному своє»)

«У бульбашці»

The Bubble

Трейлер фільму «У бульбашці»

Карантин

Зйомки голлівудського блокбастера організовують під час пандемії, тож усі зірки мають витримувати карантин у безпечній зоні. Джадд Апатоу зробив своїм іменем цілий жанр іронічних (і трохи задовгих) комедій: від «40-річного незайманого» до «Короля Стетен-Айленда». Цього разу він розважається з Педро Паскалем, Девідом Духовни, Карен Гіллен та учасниками всіх можливих складів Saturday Night Live.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 1 квітня

Режисер: Джадд Апатоу («Трошки вагітна»)

У ролях: Педро Паскаль («Мандалорець»), Кіган-Майкл Кі («Випускний»), Девід Духовни («Секретні матеріали»), Карен Гіллан («Вартові галактики»)

«Усі старі ножі»

All The Old Knives

Трейлер фільму «Усі старі ножі»

Шпигунські ігри

Сотня людей гине в авіакатастрофі через те, що в ЦРУ заводиться «кріт». З’ясувати, хто саме злив інформацію, доводиться двом агентам, між якими спалахує вогонь. У головних ролях в екранізації однойменної книги Олена Стайнхауера Кріс Пайн і Тандіве Ньютон.

Де дивитися: Amazon Prime


Прем’єра: 8 квітня

Режисер: Янус Метц Педерсен («Борг проти Макінроя»)

У ролях: Кріс Пайн («Стартрек»), Тандіве Ньютон («Світ Дикого Заходу»), Джонатан Прайс («Бразилія»), Лоренс Фішберн («Матриця»)

«Боги хеві-металу»

Metal Lords

Трейлер фільму «Боги хеві-металу»

Школа року

Коли шоуранери «Гри престолів» Девід Беніофф і Ден Вайсс підписали контракт із Netflix на 200 мільйонів доларів (і залишили заради цього фільм у всесвіті «Зоряних війн»), ніхто не подумав би, що їхніми першими проєктами для сервісу будуть історія про деканку університету та підлітковий фільм про хеві-метал. У «Богах хеві-металу» сценарист Вайсс робить свою «Школу року» із зіркою «Воно» в головній ролі, як виконавчого продюсера запрошує Тома Морелло з Rage Against The Machine.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 8 квітня

Режисер: Пітер Соллетт («Будь моїм хлопцем на 5 хвилин»)

У ролях: Джо Манганьєлло («Супер Майк»), Джейден Мартелл («Воно»)

«Вибирай або помри»

Choose Or Die

Трейлер фільму «Вибирай або помри»

Зіграймо в гру

Зірка «Сексуальної освіти» Ейса Баттерфілд починає грати в стару відеогру, але ставки виявляються високими не в грі, а у справжньому житті. Горор в естетиці ретро-ігор знімають під саундтрек Ліама Хавлетта із The Prodigy.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 15 квітня

Режисер: Тобі Мікінс

У ролях: Ейса Баттерфілд («Володар часу»), Едді Марсан («Безтурботна»)

«Чистий гламур: Зліт і падіння Abercrombie & Fitch»

White Hot: The Rise & Fall of Abercrombie & Fitch

Трейлер фільму «Чистий гламур: Зліт і падіння Abercrombie & Fitch»

Шик

«Вони не винайшли зло чи класову систему, але вони його упакували». Історія бренда одягу Abercrombie & Fitch – від культового статусу до падіння через проблематичний дискримінаційний маркетинг.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 19 квітня

Режисерка: Елісон Клейман

«Стоп-земля»

Трейлер фільму «Стоп-земля»

Найкращий український фільм 2021 року

Маша вчиться в 11 класі, і приводів для тривоги в неї вистачає: ЗНО, початок дорослого життя, а ще невисловлені почуття до однокласника. Свій перший ігровий фільм режисерка Катерина Горностай зняла з акторами, для яких це перші ролі в кіно, і це, певно, перший український фільм, у якому актори-підлітки поводять себе, як підлітки. «Стоп-земля» вже відзначили на Берлінському кінофестивалі в межах юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus, а на премії «Кіноколо» стрічка зібрала всі головні нагороди, включно з найкращим українським фільмом року. А ось велике інтервʼю The Village Україна з режисеркою фільму.

Де дивитися: Takflix, OLL.TV, MEGOGO, 1+1 video, «Київстар ТБ»


Прем’єра: 20 квітня

Режисерка: Катерина Горностай

У ролях: Марія Федорченко, Саша Іванов, Яна Ісаєнко, Сєня Марков

«Затримай дихання: Крижане занурення»

Hold Your Breath: The Ice Dive

Трейлер фільму «Затримай дихання: Крижане занурення»

Під льодом

Фінська фрідайверка Йоганна Нордблад встановила світовий рекорд, пропливши 50 метрів під шаром льоду. У документальному фільмі покажуть, як вона замахнулася на нове досягнення – подолати 100 метрів без гідрокостюма.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 3 травня

Режисер: Іан Деррі

«Жарти в сторону 2»

The Takedown

Трейлер фільму «Жарти в сторону 2»

1+1

Поповнення в окремому жанрі французьких комедій про поліцейських – продовження фільму 10-річної давності із зіркою «Недоторканних» і «Люпена» Омаром Сі в головній ролі.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 6 травня

Режисер: Луї Летер’є («Ілюзія обману»)

У ролях: Омар Сі («Люпен»), Лоран Лафітт («Вона»)

«Наш спільний батько»

Our Father

Трейлер фільму «Наш спільний батько»

Нащадки

Відомий лікар-репродуктолог упродовж десятків років використовував свою сперму для штучного запліднення пацієнток. Тепер в одному містечку щонайменше 50 людей є його нащадками. Розповідають справжню божевільну історію в документальному фільмі Netflix.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 11 травня

Режисерка: Люсі Джоурдан

«Випускний рік»

Senior Year

Трейлер фільму «Випускний рік»

Старшокласниця

Чірлідерка виходить із 20-річної коми та вирішує закінчити школу в 37 років. У головній комедійній ролі – Ребел Вілсон із «Подружок нареченої» й «Ідеального голоса».

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 13 травня

Режисер: Алекс Хардкасл

У ролях: Ребел Вілсон («Ідеальний голос»)

Обкладинка: Netflix