The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги цього місяця.

«Дублерка»

The Stand In

Трейлер фільму «Дублерка»

Заміна

Що було б, якби дублерка замінила голлівудську зірку не лише на екрані, а й у житті? «Дублерка» – це комедія з Дрю Беррімор, яка повертається на великий екран після кількох років на телебаченні.

Прем’єра: 3 грудня

Режисерка: Джеймі Беббіт («Неймовірна місіс Мейзел»)

У ролях: Дрю Беррімор («Агели Чарлі»), Голланд Тейлор («Голлівуд»)

«Манк»

Mank

Трейлер фільму «Манк»

Фінчер проти Веллса

«Громадянин Кейн» – найкращий фільм в історії за версією Американського та Британського інститутів кіномистецтва. Орсон Веллс зрежисував історію успіху і трагедію медіамагната Чарльза Фостера Кейна, самостійно втіливши головного героя на екрані. Понад те, розділив 25-річний Веллс і «Оскар» за сценарій стрічки. Розібратися з останнім вирішив Девід Фінчер: у фільмі «Манк» він розповість історію сценариста Германа Манкевича, який написав сценарій «Громадянина Кейна» за участі Веллса. Кожен фільм автора «Бійцівського клубу» та «Соціальної мережі» – це подія, особливо ж зважаючи на те, що останній повнометражний фільм Фінчера «Загублена» вийшов у 2014 році. У головній ролі «Манк» ексклюзиву Netflix – лауреат «Оскара» Ґарі Олдман.


Прем’єра: 4 грудня

Режисер: Девід Фінчер («Бійцівський клуб»)

У ролях: Ґарі Олдман («Темні часи»), Аманда Сейфрід («Мама мія!»), Чарльз Денс («Гра престолів»)

«Мала сокира: Алекс Вітл»

Small Axe: Alex Wheatle

Трейлер антології «Мала сокира»

Антологія фільмів Стіва Макквіна

«Якщо ви велике дерево, то ми – мала сокира», – співав Боб Марлі. Автор фільмів «Голод» і «Сором» Стів Макквін використовує формулювання для своєї антології фільмів, яка продовжує виходити на стримінговому сервісі Amazon Video. У п’яти стрічках – п’ять історій про іммігрантів із Карибського басейну у Великій Британії 1960–1970-х. Перші три фільми вийшли у стримінговому сервісі Amazon Video в листопаді (із зірками «Зоряних війн» і «Чорної Пантери» Джоном Боєгою та Летішою Райт відповідно), у грудні відбудеться прем’єра двох остаточних: «Алекс Вітл» та «Освіта».


Прем’єра: 6 грудня

Режисер: Стів Макквін («12 років рабства»)

«Хай усі говорять»

Let Them All Talk

HBO Max

Трейлер фільму «Хай усі говорять»

Письменниця у круїзі

Новий фільм Стівена Содерберга – це завжди подія. Другу поспіль стрічку (після торішньої «Пральні» про Панамські папери) автор трилогії про Денні Оушена знімає з Меріл Стріп. Цього разу триразова володарка «Оскара» виконує роль письменниці, яка опиняється у круїзі й намагається відновити зв’язок із подругами. Знімали стрічку на борту справжнього лайнера під час маршруту Атлантичним океаном. Фільм вийде у стримінговому сервісі HBO Max, в Україні його ексклюзиви з’являються в сервісах із підпискою «Амедіатека».


Прем’єра: 10 грудня

Режисер: Стівен Содерберг («11 друзів Оушена»)

У ролях: Меріл Стріп («Адаптація»), Лукас Хеджес («Манчестер біля моря»)

«Ще по одній»


Druk

Трейлер фільму «Ще по одній»

Напідпитку

Чотири друга вирішують перевірити теорію про те, що люди народжуються з браком алкоголю у крові, домовляючись упродовж дня підтримувати рівень споживання спиртних напоїв. Проблема полягає тільки в тому, що всі четверо працюють учителями. «Ще по одній» – новий фільм Томаса Вінтерберга, у якому режисер знову працює із зірками «Полювання» Мадсом Міккельсеном і Томасом Бо Ларсеном. Спочатку українську прем’єру запланували на листопад, але відклали на 10 грудня.


Прем’єра: 10 грудня

Режисер: Томас Вінтерберг («Полювання»)

У ролях: Мадс Міккельсен («Казино «Рояль»), Томас Бо Ларсен («Полювання»)

«Пофарбоване пташеня»


Nabarvene Ptace

Трейлер фільму «Пофарбоване пташеня»

Голокост

Друга світова, батьки-євреї хочуть врятувати сина за будь-яку ціну, тому відпускають його в село у Східній Європі. Хлопчику доведеться пройти довгий шлях, на якому він зустріне жорстокість і людяність. Чорно-білу екранізацію роману Єжи Косинського висунули на «Оскар» від Чехії, це копродукція з Україною.


Прем’єра: 10 грудня

Режисер: Вацлав Марул

У ролях: Стеллан Скашгорд («Чорнобиль»), Гарві Кайтел («Кримінальне чтиво»), Удо Кір («Доґвіль»)

«Випускний»

The Prom

Трейлер фільму «Випускний»

Запрошують на свято

Еммі забороняють іти на випускний з її дівчиною Аліссою. Допомогти парі (і в процесі, звичайно, собі) вирішують Ді Ді й Баррі – зірки Бродвею. Однойменний бродвейський мюзикл екранізує майстер кемпу Раян Мерфі. У головних ролях – Меріл Стріп, Ніколь Кідман і Джеймс Корден. Останнього, щоправда, розкритикували за стереотипізацію ЛГБТ-спільноти.


Прем’єра: 11 грудня

Режисер: Раян Мерфі («Звичайне серце»)

У ролях: Меріл Стріп («Вибір Софі»), Ніколь Кідман («Велика маленька брехня»), Джеймс Корден («У темному-темному лісі»)

«Співочий птах»

Songbird

Трейлер фільму «Співочий птах»

Корона

А ось і перший фільм про коронавірус. Продюсер Майкл Бей відкладає вбік вибухи й робить ставку на пандемію: правда, не Covid-19, а мутований штам Covid-23 у 2024 році. У ролях другого плану – зірки 1990-х і 2000-х Демі Мур, Петер Стормаре та Бредлі Вітфорд.


Прем’єра: 17 грудня

Режисер: Адам Мейсон

У ролях: Демі Мур («Солдат Джейн»), Александра Даддаріо («Справжній детектив»), Петер Стормаре («Фарґо»)

«Чорне дно Ма Рейні»

Ma Rainey’s Black Bottom

Трейлер фільму «Чорне дно Ма Рейні»

Остання роль Чедвіка Боузмана

«Чорне дно Ма Рейні» увійде в історію як остання акторська робота Чедвіка Боузмана. І робота видатна – за прогнозами американських профільних медіа, завдяки ролі Боузман стане фаворитом на «Оскар» в акторській категорії другого плану. На першому плані в екранізації п’єси Августа Вілсона – Віола Девіс у ролі «Матері блюзу» Ма Рейні. Як продюсер за проєкт відповідає Дензел Вашингтон.


Прем’єра: 18 грудня

Режисер: Джордж Костелло Вулф

У ролях: Віола Девіс («Як уникнути покарання за вбивство»), Чедвік Боузман («Чорна Пантера»)

«Опівнічне небо»

The Midnight Sky

Трейлер фільму «Опівнічне небо»

Перший фільм Джорджа Клуні на Netflix

Джордж Клуні може собі дозволити зніматися в кіно, коли захоче. Його перша за три роки режисерська робота (і перший проєкт для Netflix) називають симбіозом «Гравітації» та «Легенди про Г’ю Ґласса» (The Revenant): це історія про науковця в Арктиці, який мусить попередити астронавтів про те, що їм не варто повертатися на Землю.


Прем’єра: 23 грудня

Режисер: Джордж Клуні («Сповідь небезпечної людини»)

У ролях: Джордж Клуні, Фелісіті Джонс («Теорія всього»), Девід Оєлово («Сельма»)

«Диво-Жінка 1984»

Wonder Woman 1984

Трейлер фільму «Диво-жінка 1984»

Орвелл

У першому фільмі принцеса Діана розібралася з першою світовою війною, а тепер візьметься за переламний 1984-й. У сиквелі поки найкращого фільму нового кінематографічного всесвіту коміксів DC Диво-Жінка битиметься з таємничим злодієм у виконанні Педро Паскаля з «Мандалорця». Таємничим чином до неї повернеться коханий Стів Тревор, який загинув у фіналі першої стрічки. «Диво-Жінка 1984» стане першим великим фільмом Warner Bros., що вийде у стримінговому сервісі HBO Max, прокат в Україні наразі запланований на 25 грудня.


Прем’єра: 16 грудня

Режисерка: Патті Дженкінс («Диво-жінка»)

У ролях: Галь Ґадот («Диво-Жінка»), Кріс Пайн («Стартрек»), Педро Паскаль («Мандалорець»), Крістен Віг («Марсіанин»)

«Душа»

Soul

Трейлер фільму «Душа»

Душею навиворіт

Новий фільм Pixar – про вчителя музики, який потрапляє в дивний аналог чистилища. Режисером «Душі» є Піт Доктер, який знімав не лише «Корпорацію монстрів», а й «Думками навиворіт», тому ми впевнені, що сюжет буде простішим і цікавішим, ніж здається з опису. Головні ролі озвучують Джеймі Фокс і Тіна Фей, а за саундтрек відповідають Трент Резнор і Аттікус Росс із Nine Inch Nails.


Прем’єра: 25 грудня

Режисер: Піт Доктер («Корпорація монстрів»)

Обкладинка: Kinomania