The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги цього місяця.

«А потім ми танцювали»

და ჩვენ ვიცეკვეთ

Трейлер фільму «А потім ми танцювали»

Танець «Бажання»

Мераб та Іраклій змагаються за право танцювати в Національному грузинському ансамблі, але згодом замість суперництва між ними спалахує іскра. «А потім ми танцювали» – грузинська стрічка про кохання двох чоловіків. На «Оскар» стрічку висунули не від Грузії, а від Швеції.


Прем’єра: 2 січня

Режисер: Леван Акін

У ролях: Леван Гельбах’яні, Ана Явакішвілі, Бачі Валішвілі

«Дулітл»

Dolittle

Трейлер фільму «Дулітл»

«Люблю тебе 3000»

Лікар у вікторіанській Англії з’ясовує, що вміє розмовляти з тваринами. «Дулітл» – третя екранізація серії дитячих книжок Г’ю Лофтінга. Після Рекса Гаррісона та Едді Мерфі за роль візьметься Роберт Дауні-молодший, це буде перша роль виконавця ролі Тоні Старка після закінчення «Месників».


Прем’єра: 9 січня

Режисер: Стівен Ґейґан («Сіріана»)

У ролях: Роберт Дауні-молодший («Месники: Закінчення»)

«Під водою»

Underwater

Трейлер фільму «Під водою»

Водний світ

Якщо в космосі твій крик просто ніхто не почує, то під водою навіть крикнути не вийде. «Під водою» – це горор про команду дослідників на станції, розташованій на глибині вісім кілометрів. У головній ролі – Крістен Стюарт, яка за останні три роки встигла знятися у психологічному трилері Олів’є Ассаяса, байопіку акторки Джин Сіберґ і блокбастері «Ангели Чарлі».


Прем’єра: 9 січня

Режисер: Вільям Юбенк («Сигнал»)

У ролях: Крістен Стюарт («Ангели Чарлі»), Венсан Кассель («Чорний лебідь»)

«Мої думки тихі»

Трейлер фільму «Мої думки тихі»

Українська комедія

«Я не дурачок, я музикант», – каже головний герой фільму Вадим. Він бере замовлення від іноземної компанії, щоб записати голоси українських тварин, і в процесі подорожі на Закарпаття відновлює зв’язки з мамою у виконанні Ірми Вітовської. «Мої думки тихі» – це комедія режисера Антоніо Лукіча, прем’єра якої відбулася на кінофестивалях в Одесі й Карлових Варах.


Прем’єра: 16 січня

Режисер: Антоніо Лукіч

У ролях: Ірма Вітовська-Ванца («Брама»), Андрій Лідаговський

«Віддана»

Трейлер фільму «Віддана»

Фелікс Австрія

«Фелікс Австрія» – роман Софії Андрухович, який у 2014 році назвали «Книгою року BBC». Це історія про стосунки української служниці Стефи та шляхтички Адель із Станіславовом часів Австро-Угорської імперії на тлі. Андрухович називає кіноадаптацію «інтерпретацією» своєї книги.


Прем’єра: 16 січня

Режисерка: Христина Сиволап

У ролях: Маріанна Янушевич, Олеся Романова

«Судити по совісті»

Just Mercy

Трейлер фільму «Судити по совісті»

Правосуддя

Афроамериканця Волтера Макмілліана визнають винним у вбивстві білої жінки у штаті на півдні США. Виправдати невинного допомагає молодий адвокат. «Судити по совісті» – екранізація реальної історії про інституціоналізований расизм у Сполучених Штатах. У головних ролях – Джеймі Фокс і Майкл Б. Джордан. Відповідає за стрічку режисер Дестін Деніел Креттон, який допоміг запустити кар’єру Брі Ларсон, а тепер готує перший фільм Marvel Studios про супергероя азійського походження.


Прем’єра: 16 січня

Режисер: Дестін Деніел Креттон («Короткий термін 12»)

У ролях: Майкл Б. Джордан («Чорна пантера»), Джеймі Фокс («Джанґо вільний»), Брі Ларсон («Капітан Марвел»)

«Погані хлопці назавжди»

Bad Boys For Life

Трейлер фільму «Кролик Джодж»

Ще гірші

Погані хлопці Маркус і Майк раді були б вийти на пенсію, як тут повертається загроза румунської мафії. «Погані хлопці назавжди» – третій і фінальний фільм у франчайзі Майкла Бея з Віллом Смітом і Мартіном Лоренсом.


Прем’єра: 23 січня

Режисери: Аділь Ель Арбі, Білал Фалла («Снігопад»)

У ролях: Вілл Сміт («День незалежності»), Мартін Лоренс («Погані хлопці»)

«Кролик Джоджо»

Jojo Rabbit

Трейлер фільму «Кролик Джоджо»

День перемоги

Йоганнес живе з матір’ю в нацистській Німеччині під кінець Другої світової війни, він вступає в Гітлер’югенд і за уявного друга має Адольфа Гітлера. Сумніватися в найкращому другу і зразкові для наслідування він починає тільки після того, як зустрічає дівчину-єврейку, яку переховує його мама. «Кролик Джоджо» – це новий фільм режисера блокбастера «Тор: Раґнарок» і мок’юментарі «Що ми робимо в тіні» Тайки Вайтіті. Здається, зняти настільки дотепний і сміливий фільм (і зіграти Гітлера) міг тільки Тайка. Восени «Кролик Джоджо» здобув перемогу на кінофестивалі в Торонто, який торік виграв майбутній володар «Оскара» фільм «Зелена книга».


Прем’єра: 23 січня

Режисер: Тайка Вайтіті («Тор: Раґнарок»)

У ролях: Скарлетт Йоханссон («Історія шлюбу»), Сем Роквелл («Три білборди за межами Еббінга, Міссурі»), Роман Ґріффін Дейвіс

«Маленькі жінки»

Little Women

Трейлер фільму «Маленькі жінки»

Сестри

Після успіху режисерського дебюту «Леді Птахи» Ґрета Ґервіґ могла зняти все, що хотіла. Вона обрала екранізацію класики американської літератури, «Маленькі жінки» Луїзи Мей Елкотт. Персонажі сестер Мерч оживуть на екрані у виконанні Сірші Ронан, Емми Вотсон і Флоренс П’ю, а старші жінки родини – завдяки Мерил Стріп і Лорі Дорн.


Прем’єра: 30 січня

Режисерка: Ґрета Ґервіґ («Леді Птаха»)

У ролях: Мерил Стріп («Адаптація»), Сірша Ронан («Леді Птаха»), Емма Вотсон («Гаррі Поттер»), Тімоті Шаламе («Назви мене своїм ім’ям»)

«1917»

1917

Трейлер фільму «1917»

Перша світова

Двоє молодих британських солдатів повинні пройти через жахіття Першої світової війни, щоб врятувати цілий батальйон. «1917» – перший за чотири роки фільм Сема Мендеса, відповідального за дві останні стрічки про Джеймса Бонда, що присвячений реальній історії дідуся режисера. За візуальний ряд подбав оператор «Фарґо» і «Той, хто біжить по лезу 2049» Роджер Дікінс.


Прем’єра: 30 січня

Режисер: Сем Мендес («007: Скайфол»)

У ролях: Колін Ферт («Кінгсмен»), Бенедикт Камбербатч («Месники: Закінчення»), Ендрю Скотт («Шерлок»)

«Джентльмени»

The Gentlemen

Трейлер фільму «Джентльмени»

Ґай Річі повертається в Лондон

Ґай Річі знімав модернового «Шерлока Холмса», адаптацію серіалу про шпигунів із 60-х та нову адаптацію «Аладдіна», але тепер повертається туди, де почувається найбільш зручно – у кримінальний Лондон. Режисер «Карт, грошей, двох стволів» і «Револьвера» зробить Меттью Макконахі володарем імперії марихуани і вплутає його в небезпечну гру з героями Г’ю Ґранта, Коліна Фаррелла та Генрі Ґолдінґа зі «Скажено багатих азіатів».


Прем’єра: 30 січня

Режисер: Ґай Річі («Карти, гроші, два стволи»)

У ролях: Меттью Макконахі («Далласький клуб покупців»), Г’ю Ґрант («Паддінгтон 2»), Колін Фаррелл («Лобстер»)

Обкладинка: UFD