The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги цього місяця.

«Ножі наголо»

Knives Out

Трейлер фільму «Ножі наголо»

Хто це зробив

Відомий автор детективів Гарлан Тромбі раптово помирає, і підозра падає на членів родини, що зібралися відсвяткувати його 85-й ювілей. Смерть фіксують як суїцид, але ставить це під сумнів приватний детектив Бенуа Блан. «Ножі наголо» – це рідкісний випадок зі ставкою на зірковий акторський ансамбль і старомодний жанр детективу в стилі Агати Крісті від режисера «Цеглини», «Петлі часу» та останніх «Зоряних війн» Раяна Джонсона. У головних ролях – Джеймс Бонд Деніел Крейґ і Капітан Америка Кріс Еванс, а також Крістофер Пламмер, Дон Джонсон, Джеймі Лі Кертіс і Тоні Колетт.


Прем’єра: 5 грудня

Режисер: Раян Джонсон («Зоряні війни: Останні джедаї»)

У ролях: Деніел Крейґ («007: Скайфол»), Кріс Еванс («Месники: Закінчення»), Джеймі Лі Кертіс («Гелловін»), Майкл Шеннон («Людина зі сталі»)

«Історія шлюбу»

Marriage Story

Історія розлучення

Ной Баумбах назвав новий фільм «Історією шлюбу», але насправді це історія розлучення. Чарлі та Ніколь вирішують розійтися, і в хронології судового процесу, боротьби адвокатів і взаємних претензій автор «Френіс Ха» однаково знаходить любов. У головних ролях – Скарлетт Йоханссон та Адам Драйвер, які точно братимуть участь в оскарівській гонці за перформанси у фільмі. Окремо виділяють Лору Дерн і Рея Ліотту в ролях другого плану.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 6 грудня

Сервіс: Netflix

Режисер: Ной Баумбах («Історії сім’ї Мейровіц»)

У ролях: Скарлетт Йоханссон («Месники: Закінчення»), Адам Драйвер («Зоряні війни: Пробудження сили»)

«Джуманджі: Наступний рівень»

Jumanji: The Next Level

Трейлер фільму «Джуманджі: Наступний рівень»

Джунглі кличуть

Перезапуск франчайзу «Джуманджі» два роки тому зібрав у прокаті близько мільярда доларів, тому сиквел був питанням часу. Якщо у «Поклику джунглів» у світ гри затягувало підлітків, то цього разу за справу беруться пенсіонери – персонажі Денні Де Віто та Денні Ґловера. Як і раніше, ролі аватарів виконують Двейн Джонсон, Кевін Харт, Джек Блек і Карен Ґіллан.


Прем’єра: 12 грудня

Режисер: Джейк Кездан («Джуманджі»)

У ролях: Двейн Джонсон («Форсаж»), Кевін Харт («Шалений патруль»), Карен Ґіллан («Месники: Закінчення»), Джек Блек («Школа року»)

«Малюк Джо»

Little Joe

Трейлер фільму «Малюк Джо»

Квітка щастя

Еліс – матір-одиначка, яка працює в аграрній корпорацій. Нова розробка компанії – малинова квітка, яка дивовижним чином ощасливлює власника, якщо той правильно за нею доглядає. Щасливим Еліс хоче зробити сина Джо, тож викрадає для нього рослину. «Малюк Джо» – це робота режисерки Джессіки Гауснер, відзначена призом за найкращу жіночу роль на Каннському кінофестивалі. Українська прем’єра стрічки відбулася в межах кінофестивалю «Нове британське кіно».


Прем’єра: 12 грудня

Режисерка: Джессіка Гауснер («Лурд»)

У ролях: Бен Вішоу («Парфюмер»), Емі Бічем («Аве, Цезарю!»)

«6 футів під землею»

6 Underground

Трейлер фільму «6 футів під землею»

Повернення Майкла Бея

Шестеро героїв інсценують смерті, щоб почати нове життя для порятунку світу. Команда під керівництвом Раяна Рейнольдса бере на себе найбільш божевільні місії, а режисер «Трансформерів» Майкл Бей таким чином повертається до того, що він любить найбільше – ефектно підривати автомобілі та будівлі. Щоправда, цього разу дивитися на блокбастер Бея доведеться не в кіно, а на Netflix.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 13 грудня

Режисер: Майкл Бей («Трансформери»)

У ролях: Раян Рейнольдс («Дедпул»), Дейв Франко («Горе-митець»), Мелані Лоран («Ілюзія обману»)

«Зоряні війни: Скайвокер. Сходження»

Star Wars: The Rise of Skywalker

Трейлер фільму «Зоряні війни: Скайвокер. Сходження»

Кінець трилогії

Дев’ятий епізод «Зоряних війн» повинен закрити не лише нову трилогію саги в далекій-далекій галактиці, а й історію роду Скайвокерів загалом. Чи вижив Люк Скайвокер? Чи перетягне Кайло Рен на темний бік сили Рей? І чи справді Рей не пов’язана зі Скайвокерами?


Прем’єра: 19 грудня

Режисер: Джей Джей Абрамс («Зоряні війни: Пробудження сили»)

У ролях: Дейзі Рідлі («Вбивство у «Східному експресі»), Оскар Айзек («Усередині Люїна Девіса»), Адам Драйвер («Патерсон»)

«Кішки»

Cats

Трейлер фільму «Кішки»

Це просто коти

Коли в Ендрю Ллойда Вебера запитали, про що насправді мюзикл «Кішки», він сказав однозначно: «Про котів». Схоже, не варто вбачати зайвого підтексту й в екранізації мюзиклу від режисера «Знедолених» Тома Хупера. Головне – адаптуватися до стилізації акторів під котячих персонажів. У головних ролях: Джеймс Корден, Іан Маккеллен, Джуді Денч, а також співачки Тейлор Свіфт і Дженніфер Хадсон.


Прем’єра: 26 грудня

Режисер: Том Хупер («Король говорить!»)

У ролях: Ідріс Елба («Лютер»), Джуді Денч («Казино Рояль»), Іан Маккеллен («Володар перснів»), Тейлор Свіфт

«Шпигуни під прикриттям»

Spies in Disguise

Трейлер фільму «Шпигуни під прикриттям»

Бердмен

Найкрутіший у світі шпигун раптом перетворюється на голуба. Понад те, це тільки допомагає йому виконувати спецзавдання. «Шпигуни під прикриттям» знімає студія Blue Sky, відома за «Льодовиковим періодом». Головного персонажа в оригіналі озвучує Вілл Сміт.


Прем’єра в Україні: 28 серпня

Режисери: Нік Бруно, Трой Квейн

Обкладинка: Kinomania