The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги у червні.

«Рокетмен»

Rocketman

Трейлер фільму «Рокетмен»

I’m Still Standing

Успіх «Богемної рапсодії» у прокаті та на «Оскарі» не залишив сумнівів: тренд на екранізації біографій великих музикантів ХХ століття прийшов надовго. Життєпис Елтона Джона «Рокетмен» хоч і планувався задового до прем’єри «Рапсодії», та має стільки спільного з торішнім фільмом про Фредді Мерк’юрі, що у певний момент стає незручно. Але прихильники Елтона Джона та цього нового жанру мають бути задоволені: у найкращі моменти, коли визначальні події з життя легендарного співака поєднують з фантастичною драматизацією, актор Тарон Еджертон розквітає у цій ролі.


Прем’єра в Україні: 6 червня

Режисер: Декстер Флетчер («Богемна рапсодія»)

У ролях: Тарон Еджертон («Кінгсмен»), Джеймі Белл («Фантастична четвірка»), Брайс Даллас Говард («Світ Юрського періоду»)

«Люди Ікс: Темний Фенікс»

Dark Phoenix

Трейлер фільму «Люди Ікс: Темний Фенікс»

Гнів Санси Старк

«Темний фенікс», цілком можливо, стане останнім фільмом у чинній ітерації «Людей Ікс» – із Дженніфер Лоренс, Майклом Фассбендером і Джеймсом Макавоєм у головних ролях. Насправді це пов’язано із невизначеністю навколо серії після придбання кінобізнесу Fox студією Disney. Але на екрані всесвіт мутантів готується зруйнувати Джессіка Честейн, яка спокушатиме молоду Джин Ґрей у виконанні Софі Тернер з «Гри престолів».


Прем’єра в Україні: 6 червня

Режисер: Саймон Кінберг («Люди Ікс: Перший клас»)

У ролях: Дженніфер Лоренс («Джой»), Майкл Фассбендер («12 років рабства»), Джеймс Макавой («Спліт»), Софі Тернер («Гра престолів»)

«Віта і Вірджинія»

Vita & Virginia

Трейлер фільму «Віта і Вірджинія»

Хто боїться?

Богемний Лондон 1920-х і кохання між двома письменницями. «Віта і Вірджинія» – екранізація однойменної п’єси про стосунки Вірджинії Вулф і Віти Саквіл-Вест. У головних ролях – Джемма Артертон та Елізабет Дебікі, яка торік здивувала всіх у «Вдовах» Стіва Макквіна.


Прем’єра в Україні: 6 червня

Режисер: Чанія Баттон («Палай, палай, палай»)

У ролях: Джемма Артертон («Принц Персії»), Елізабет Дебікі («Вдови»), Ізабелла Росселліні («Синій оксамит»)

«Біллі Кід»

The Kid

Трейлер фільму «Біллі Кід»

Вестерн

Шериф вистежує легендарного злочинця Біллі Кіда, по дорозі він зустріне ще не одного пройдисвіта – на Дикому Заході інакше й бути не може. Щоб воскресити жанр вестерна, актор і режисер Вінсент Донофріо залучає чотириразового номінанта на «Оскар» Ітана Хока, а також зірок блокбастерів Кріса Претта і Дейна Дехаана.


Прем’єра в Україні: 6 червня

Режисер: Вінсент Донофріо («Шибайголова»)

У ролях: Кріс Претт («Месники: Закінчення»), Ітан Хок («До півночі»), Дейн Дехаан («Хроніка»)

«Лід на вогні»

Ice on Fire

Трейлер фільму «Лід на вогні»

Леонардо Ді Капріо б’є на сполох

Не просто «глобальне потепління», а небезпека, яка загрожує повному вимиранню всіх живих істот на планеті. У новому документальному фільмі, який уперше показали на Каннському кінофестивалі, оскарівський лауреат Леонардо Ді Капріо закликає почати називати речі своїми іменами. Окрім попередження про загрозу діоксиду вуглецю у повітрі, «Лід на вогні» пропонує можливе розв’язання однієї з глобальних проблем людства.


Прем’єра в Україні: 11 червня

Режисерка: Лейла Коннерс

«Люди в чорному: Інтернешнл»

Men In Black: International

Трейлер фільму «Люди в чорному: Інтернешнл»

Міжнародні відносини

Люди в чорному повертаються, але без Вілла Сміта і Томмі Лі Джонса. У центрі уваги «Інтернешнл» – міжнародний відділ боротьби з інопланетянами, у якому найкращим агентом є агент Ейч у виконанні Кріса Гемсворта. Уже звично за «Тор: Раґнарок» компанію йому складе Тесса Томпсон.


Прем’єра в Україні: 13 червня

Режисер: Ф. Ґарі Ґрей («Форсаж 8»)

У ролях: Кріс Гемсворт («Месники»), Тесса Томпсон («Тор: Раґнарок»), Ліам Нісон («Банди Нью-Йорка»)

«Таємниця вбивства»

Murder Mystery

Трейлер фільму «Таємниця вбивства»

Хто вбивця?

Простий коп Нік їде з дружиною у давно обіцяну відпустку в Європу. Дорогою подружжя знайомиться з багатієм, який запрошує їх на круїз. Проблема лише одна – під час подорожі на яхті за загадкових обставин вбивають літнього мільярдера. Адам Сендлер продовжує врівноважувати співпрацю з Полом Томасом Андерсоном, Ноєм Баумбахом і братами Сафді комерційними комедіями. Цього разу – у парі з Дженніфер Еністон.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 14 червня

Сервіс: Netflix

Режисер: Кайл Ньюачек

У ролях: Адам Сендлер («Однокласники»), Дженніфер Еністон («Друзі»)

«Історія іграшок 4»

Toy Story 4

Трейлер фільму «Історія іграшок 4»

Іграшки

«Історія іграшок» зразково закінчила трилогію третьою частиною, яку номінували на «Оскар» не в анімаційній, а в головній номінації. Продовжити історію Вуді та Базза студія Pixar хоче, ввівши нових іграшкових персонажів – для нових поколінь дітей, які встигли вирости за майже чверть століття після прем’єри оригінального мультфільму. Серед іншого – іграшки у вигляді виделки, що ожила.


Прем’єра в Україні: 20 червня

Режисер: Джош Кулі («Думками навиворіт»)

«Ма»

Ma

Трейлер фільму «Ма»

Мати

Група підлітків знайомиться із самотньою старшою жінкою Сью Енн. Та дозволяє їм проводити вечірки у себе в підвалі і стає душею компанії. Та згодом починаються дивні речі: нова знайома відтягує на себе всю увагу, а тоді й погрожує. «Ма» – це новий горор продюсера Джейсона Блума («Паранормальна активність», «Пастка»), який лякає не так жахами, як страхами, схованими у нас усередині.


Прем’єра в Україні: 20 червня

Режисер: Тейт Тейлор («Прислуга»)

У ролях: Октавія Спенсер («Форма води»), Еллісон Дженні («Я, Тоня»), Люк Еванс («Форсаж»)

«Дитячі ігри»

Child’s Play

Трейлер фільму «Дитячі ігри»

Повернення Чакі

Серійний убивця тікає від правосуддя за допомогою переселення в дитячу іграшку. Нові «Дитячі ігри» – водночас перезапуск і ремейк класичного горору 1988 року. В українському дубляжі, зрозуміло, це не почути, але цього разу ляльці-вбивці свій голос подарує Марк Гемілл – не лише виконавець ролі Люка Скайвокера, а й один із найкращих акторів озвучки в Голлівуді.


Прем’єра в Україні: 20 червня

Режисер: Ларс Клевберг («Полароїд»)

У ролях: Обрі Плаза («Парки і зони відпочинку»), Браян Тайрі Генрі («Атланта»), Марк Гемілл («Зоряні війни»)

«За мрією»

Teen Spirit

Трейлер фільму «За мрією»

Ель Фаннінг має талант

Вайолет – молода дівчина, якій розкрити голос заважає скромність. Змінює все участь у музичному талант-шоу та знайомство з ментором. «За мрією» – це попурі з головних поп-зірок останніх років, твори яких виконує Ель Фаннінг. Серед музичних робіт у фільмі – Кеті Перрі, Карлі Рей Джепсен і Robyn.


Прем’єра в Україні: 20 червня

Режисер: Макс Мінджелла («Дев’яте життя Луї Дракса»)

У ролях: Ель Фаннінг («Неоновий демон»), Ребекка Холл («Вікі, Крістіна, Барселона»)

«Вчора»

Yesterday

Трейлер фільму «Вчора»

Вірю у вчора

Яким був би світ, у якому не було б The Beatles? Це перевіряє на собі музикант Джек, який неймовірним чином потрапляє у паралельний всесвіт, у якому не було «ліверпульської четвірки». Герой Гімеша Пателя починає виконувати головні хіти «бітлів», і увесь світ сприймає його як музичного генія. «Вчора» – це продовження тренду на музичні фільми від автора «Чотирьох весіль і похорону» Річарда Кертіса та режисера «Мільйонера з нетрів» Денні Бойла.


Прем’єра в Україні: 27 червня

Режисер: Денні Бойл («Мільйонер із нетрів»)

У ролях: Гімеш Патель, Лілі Джеймс («На драйві»), Кейт Маккіннон («Мисливці на привидів»)

«Готель Мумбаї»

Hotel Mumbai

Трейлер фільму «Готель Мумбаї»

На реальних подіях

В основі фільму – справжня жахлива історія теракту в індійському готелі, що трапилася у 2008 році. У головній ролі – зірка «Мільйонера з нетрів» і «Лева» Дев Патель. Допомагають йому Армі Хаммер та Джейсон Айзекс, який вже звик до російського акценту після «Смерті Сталіна».


Прем’єра в Україні: 27 червня

Режисер: Ентоні Марас

У ролях: Дев Патель («Мільйонер із нетрів»), Армі Хаммер («Назви мене своїм ім’ям»), Джейсон Айзекс («Смерть Сталіна»)

«Божевільна парочка»

Long Shot

Трейлер фільму «Божевільна парочка»

Біла хмара, чорна хмара

Шарлотта – державний секретар США, яка хоче використати можливість стати президенткою. Допомагає їй у цьому спічрайтер Фред, який раніше працював журналістом. Два моменти: по-перше, у дитинстві Шарлотта була нянею Фреда, а тепер між ними спалахує вогник. «Божевільна парочка» – це імпровізаційна комедія з Шарліз Терон і Сетом Роґеном у головних ролях. Завадити парочці спробують Енді Серкіс та Александр Скарсґорд.


Прем’єра в Україні: 27 червня

Режисер: Джонатан Левін («Теплі тіла»)

У ролях: Шарліз Терон («Атомна блондинка»), Сет Роґен («Суперперці»)

Обкладинка: B&H Film Distribution