«Людина-павук: Повернення додому» / Spider-Man: Homecoming

6 липня

Людина-павук повертається додому. По-перше, найвідоміший персонаж коміксів Marvel нарешті стане повноправним членом кіновсесвіту Залізної людини і Халка. По-друге, у новому фільмі Пітер Паркер, на відміну від попередніх, буде найближчим до свого прототипу: не 30-річним героєм, а старшокласником зі своїми проблемами. Це вже потім на нього чекає подорож у космос і зустріч із «Вартовими галактики».

«Війна за планету мавп» / War for The Planet of the Apes

13 липня

Згідно з відгуками кінокритиків, що вже встигли оцінити третю частину нової «Планети мавп», вона стала закінченням однієї з найкращих трилогій десятиліття. Залишається сподіватися, що старання актора Енді Серкіса врешті оцінить й американська кіноакадемія – якщо хтось і заслуговує отримати перший «Оскар» за використання технології motion capture, то це виконавець ролей Цезаря, Ґолума і Кінг-Конга.

«Постріл у безодню» / Shot Caller

13 липня

Хороший хлопець Ніколай Костер-Вальдау («Гра престолів») випадково потрапляє до в’язниці. Там поганий хлопець Джон Бернтал («Ходячі мерці») робить поганим і його. Та Ланністери, як відомо, в боргу не залишаються.

«Дюнкерк» / Dunkirk

20 липня

Вельми рідкісна подія – великий літній блокбастер, який при цьому не є сиквелом. Окрім Стівена Спілберґа таку розкіш собі може дозволити тільки Крістофер Нолан. Автор трилогії про Бетмена розповість історію операції «Динамо» – евакуації союзницьких військ із Франції під час Другої світової. У повітрі нацистам протистоятиме Том Гарді («Скажений Макс: Дорога люті»), на воді – Марк Райленс («Міст шпигунів»), а на землі Нолан не пошкодує Гаррі Стайлза із One Direction.

«Експеримент “Офіс”» / The Belko Experiment

20 липня

Величезний офіс американської компанії в Латинській Америці зненацька зачиняється, а всі його працівники мимоволі стають учасниками жорстокого експерименту. Їм ставлять вимогу вбити певну кількість колег, аби врешті не загинули всі. Та це не насильство заради насильства, а соціальна сатира. Відповідає за неї Джеймс Ґанн, відомий за «Вартовими галактики».

«Вейкфілд» / Wakefield

20 липня

У Говарда, здається, є все: родина, дім, кар’єра. Та одного дня він вирішує відмовитися від свого життя – і стежить за дружиною та будинком на відстані. Номінований на «Оскар» актор Браян Кренстон – головна причина переглянути фільм.

«Жах Амітивілля: Пробудження» / Amityville: The Awakening

20 липня

Продовження франчайзу про жахіття в закинутих будинках. Цього разу – із матір’ю трьох дітей як головним героєм. Звернути увагу на фільм варто через Дженніфер Джейсон Лі: після «Мерзенної вісімки» Квентіна Тарантіно акторка переживає другу молодість.

«Люм’єри!» / Lumiere!

20 липня

Відреставровані копії перших в історії кінофільмів від братів Люм’єр. Не лише «Прибуття потяга» і «Вихід робітників із фабрики», а ціла колекція класичних стрічок. Для кращого розуміння епохи фільми супроводжуються коментарями Тьєррі Фремо – програмного директора Каннського кінофестивалю.

«Атомна білявка» / Atomic Blonde

27 липня

Перепрофілювання в зірку екшн-фільмів слідом за Ліамом Нісоном та Кіану Рівзом спробує здійснити Шарліз Терон. Частково південноафриканська актриса вже зробила це в останньому «Скаженому Максі». Та «Атомна білявка» – свідома спроба зайти в категорію Б. Холодна війна, загравання з жінками-розвідницями та Джеймс Макавой («Люди Ікс: Апокаліпсис») в ролі компаньйона – чим не жіночий «Джон Вік»?

«Матриця часу» / Before I Fall

27 липня

Варіація на тему «Дня бабака»: молода дівчина потрапляє в автокатастрофу, але замість смерті щоразу заново переживає свій останній день. У головній ролі Зоуї Дойч, що засвітилася у «Кожному своє» Річарда Лінклетера.