The Village Україна розповідає про ігри, на які ми чекаємо впродовж весни.

Maquette

Коли: 2 березня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC

Трейлер гри Maquette

Що це: Просторова головоломка, у якій кожен із рівнів має два виміри – великий і малий. Макет у назві – це буквально макет, за допомогою якого можна впливати на кожен із рівнів. Як приклад, можна на макеті перенести куб, щоб звільнити собі дорогу в основному просторі. Як і у випадку з найкращими тривимірними пазлами на зразок Portal, у грі це набагато простіше, ніж описувати словами.

Чому чекаємо: Механіку з головоломками різних рівнів у Maquette вписують в історію про романтичні стосунки: у взаєминах невеликі перепони також здатні стати причиною великих проблем. Відповідає за це видавець Annapurna Games, який раніше випустив наративні ігри Journey, Gone Home і The Unfinished Swan.

Примітка: Для власників PlayStation 5 Maquette стане подарунком у березні за підпискою PlayStation+.

It Takes Two

Коли: 26 березня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Steam, Origin), Xbox One, Xbox Series X/S

Трейлер гри It Takes Two

Що це: Батьки Роуз вирішують розлучитися, але доньку це не влаштовує. Тому вона створює двох ляльок, у які чарівним чином переносяться тато й мама. Коді та Мей доведеться працювати разом, щоб повернутися у свої тіла (і в процесі відновити стосунки).

Чому чекаємо: Шведська команда Hazelight Studios спеціалізується на іграх для двох: ігровий процес будують спеціально для одночасного проходження двома гравцями (з двох ґеймпадів за однією консоллю або в мережі), відповідно до цього розповідають й історію. Раніше цей прийом успішно показав себе в іграх Brothers: A Tale of Two Sons та A Way Out.

The Binding of Isaac: Repentance

Коли: 31 березня

Платформи: PC (Steam)

Трейлер гри The Binding of Isaac: Repentance

Що це: Десять років тому незалежний розробник Едмунд Макміллен влучив у ціль, використавши механіку в стилі класичних The Legend of Zelda. За нею приховувалася історія про хлопчика, який стріляє сльозами в монстрів, та його маму релігійного фанатика. The Binding of Isaac: Repentance називають «перевиданням, яке є більшим, ніж сиквел»: це оновлена версія гри з новими рівнями, предметами та босами, а також кооперативним режимом до чотирьох гравців.

Чому чекаємо: Щоб пригадати одну з найкращих незалежних ігор 2010-х у новому вигляді. Після релізу на персональних комп’ютерах до кінця року гра вийде на консолях PlayStation 5 і Nintendo Switch.

Outriders

Коли: 1 квітня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Steam, Epic Store), Xbox One, Xbox Series X/S

Трейлер гри Outriders

Що це: Який вигляд матиме колонізована планета, коли ми нарешті використаємо її останні природні ресурси? Приблизно так, як і попередні великі війни: з окопами, насильством і правилом «виживає найсильніший». Надія лише на команду воїнів і таємничий сигнал, який з’являється під час величезного шторму.

Чому чекаємо: Outriders – нова гра майстрів шутерів People Can Fly, авторів Painkiller, Bulletstorm і Gears of War: Judgment. Польська команда знає, як робити швидкий і видовищний екшн, а тепер спробує зайти на територію колишніх колег Epic Games із Fortnite.

Примітка: У PlayStation Store уже можна зіграти в демо-версію Outriders.

Humankind

Коли: 22 квітня

Платформи: PC, macOS (Steam, Epic Store)

Трейлер гри Humankind

Що це: Нічого кращого за Civilization у жанрі глобальної стратегії поки не створили, але це не означає, що спроби припиняються. Humankind – найкраща стратегія виставки Gamescom 2020. Правила звичні для формату: провести країну від першобутнього ладу до сучасності, у процесі відбиватися та нападати на ворогів.

Чому чекаємо: Французька студія Amplitude Studios уже створила стратегії в сетингах фентезі й освоєння космосу (Endless Legend та Endless Space), а тепер пропонує прямого конкурента Civilization.

Returnal

Коли: 30 квітня

Платформи: PlayStation 5

Трейлер гри Returnal

Що це: Астронавтка Селін потрапляє на далеку планету, де опиняється наодинці з монстрами. Уже скоро вона розуміє, що опиняється ще й у «петлі часу»: після загибелі вона відновлюється на цій же планеті і вирушає в новий бій.

Чому чекаємо: Returnal – один із перших великих ексклюзивів консолі PlayStation 5. За проєкт відповідає фінська студія Housemarque, яка раніше випустила Resogun і Matterfall.

Resident Evil Village

Коли: 7 травня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Steam), Xbox One, Xbox Series X/S

Трейлер гри Resident Evil Village

Що це: Серія зомбі-горорів Resident Evil перевинайшла себе, перевівши в сьомій частині ігровий процес у механіку від першої особи. Закріпити цей підхід спробують у Resident Evil Village, у якій ворогом головного героя стане колишній протагоніст франчайзу Кріс Редфілд.

Чому чекаємо: У найкращі моменти Resident Evil є зразковим поєднанням жахів та екшну. У новій грі японські розробники нарешті зрозуміли, що немає нічого більш моторошного, ніж селище в Східній Європі.

Примітка: Покупці Resident Evil Village безкоштовно отримають доступ до онлайн-гри Resident Evil: Verse.

Mass Effect: Legendary Edition

Коли: 14 травня

Платформи: PlayStation 4, PC (Origin), Xbox One

Трейлер гри Mass Effect: Legendary Edition

Що це: Перевидання трилогії BioWare (Dragon Age, Baldur’s Gate) для платформ нового покоління з оновленою картинкою в 4K, а також усіма доповненнями.

Чому чекаємо: Три частини серії Mass Effect, за які Капітан Шепард проходить шлях від командора космічного корабля N7 до космічного Ісуса, поєднували рольову механіку з шутером від третьої особи. І все це в масштабах великої космічної опери, у якій доля всесвіту залежить від того, чи вдасться об’єднати заради однієї мети різні космічні цивілізації.

Примітка: Окрім того, навесні чекаємо на перевидання для PlayStation 5 хітів Crash Bandicoot 4 (12 березня), Marvel’s Avengers (18 березня), Tony Hawk's Pro Skater 1+2 (26 березня) та спінофу серії Yakuza під назвою Judgment (23 квітня).

Deathloop

Коли: 21 травня

Платформи: PlayStation 5, PC (Steam)

Трейлер гри Deathloop

Що це: Ще одна варіація на тему «Дня бабака» та «петлі смерті». Кольт починає переживати один і той самий день на острові, де постійно вирує вбивча вечірка. Щоб вирватися з замкненого кола, йому потрібно вбити вісьмох бандитів. Завадити йому можуть не лише вороги, а й хранителька петлі Джуліанна – на її місці можуть опинятися інші гравці в мультиплеєрному режимі.

Чому чекаємо: Deathloop – нова гра від розробників Dishonored і Prey. Як і в попередніх проєктах, вони створили ні на що не схожий світ з елементами ретрофутуризму.

Far Cry 6

Коли: весна

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Ubisoft Connect, Epic Store), Xbox One, Xbox Series X/S, Amazon Luna, Stadia

Трейлер гри Far Cry 6

Що це: Нова частина серії про повалення авторитарних режимів у тропіках. Після Африки, Тихого океану, Тибету й США доведеться повалити тирана на острові в Карибському басейні.

Чому чекаємо: Far Cry відомий яскравими краєвидами, відкритим світом та опереточними злодіями в ролі антагоністів. Цього разу роль останнього виконає Джанкарло Еспозіто, ви можете пам’ятати його за роллю поганців у Breaking Bad і «Мандалорцеві». До останніх ігор в серії Far Cry докладає руку український підрозділ Ubisoft, Ubisoft Kyiv.

Примітка: Наразі Ubisoft не повідомили точну дату виходу Far Cry 6, але очікується, що вона вийде до кінця весни.

Обкладинка: Capcom, Ubisoft