Премія незалежної музичної сцени Jager Music Awards 2024 оголосила переможців. Гасло цьогорічної події – «Майструймо гучну культуру». Так команда заохочує молодих виконавців робити свій вклад в українську музику. 

Окрім тематичних номінацій, переможців назвали в трьох категоріях вже традиційної Young Blood: People's Choice (голосування слухачів на сайті), Jury's Choice (голосування експертної ради премії) і Brand Choice (вибір представників Jägermeister).

Артисти отримали грошові призи в розмірі 50 000 гривень, які зможуть витратити на розвиток своєї професійної музичної кар’єри або віддати на благодійність. Крім того, видання «ТиКиїв» вручило спеціальний подарунок артистці Angela Verá – ексклюзивне інтервʼю на сторінках медіа. 

У 2024 році на премії зʼявилася спеціальна номінація «Майстерність року», де змагалися кавери на українські сучасні й народні пісні. Перемогу серед каверів на сучасні треки здобув Anton Kramer із піснею «Знаєш, як болить» (Lama), а серед авторських версій народної музики – «ЩукаРиба», Bunht і Yevhen Puhachov із піснею «То не ластовка».

«Номінація «Майстерність року» – це відповідь премії на зацікавлення як артистів, так і слухачів українськими музичними надбаннями попередніх десятиліть. Ми вирішили виокремити цю номінацію, щоби спонукати молодих музикантів ще глибше досліджувати нашу культурну спадщину, інтерпретувати й виражати своє авторське бачення», – розповідає Оксана Сахно, директорка з розвитку партнерських брендів компанії Bayadera Group, офіційного представника Jägermeister в Україні.

Переможці Jager Music Awards 2024

Артист року
OTOY

Трек року
СТАСІК «Герої вмирають»

Відео року
Andrii Barmalii «я нормально»

Колаба року
NAZVA, альбом «Гурма»

Явище року
Василь Байдак, креативні музичні збори 

Лейбл року
kontrabass promo

Майданчик року 
!FESTrepublic

Журналіст року 
Олексій Бондаренко

Майстерність – сучасні пісні
Anton Kramer «Знаєш, як болить» (Lama)

Майстерність – народні пісні
«ЩукаРиба», Bunht, Yevhen Puhachov «То не ластовка»

Young Blood Jägermeister Choice
Renie Cares
A04F feat. JorDee
Alexjazz

Young Blood Jury Choice
Sophième
YARIMA
Drum&Tuba Band

Young Blood People's Choice
OKAZIA
Angela Verá
YAD BAND

«Цьогорічною премією ми мали на меті підтримати українську музичну сферу, яка сильно ослабла через війну. А це передусім молоді виконавці, майбутнє й теперішнє нашої музики й культури. Говорити про незалежну сцену, відкривати нові імена, спонукати до експериментів і відзначати автентичність – наші пріоритети від початку діяльності премії. Тематика Jager Music Awards 2024 дуже символічна – майстрування культури. Хотілося залучити слухачів, артистів, журі до процесу творення нашої історії тут і зараз. Думаю, нам це вдалося», – каже бренд-менеджер Jägermeister Олександр Перера.

Побачити оголошення молодих переможців, почути нове звучання альтернативної сцени й виступи Andrii Barmalii, Юлі Юріної, S.I. PROCESS, Renie Cares, Anton Kramer і Maxandruh можна на YouTube-каналі премії.

Дивитися оголошення переможців

   

матеріал підготовлено за підтримки Jager Music Awards 2024