Бренд дитячого харчування «Малютка» переосмислив народні пісні в спецпроєкті «Колискові з українською душею». Вони зібрали десять старовинних співанок на ніч, осучаснили текст і дали їм актуальне аранжування. Виконали пісні співачки KOLA, MamaRika й Катерина Гирман. 

Колискові вже можна почути на Spotify, YouTube, YouTube Music та Apple Music.

Як зʼявилися «Колискові з українською душею»

«“Малютка” – це продукт, створений на Полтавщині для українських малюків. Ми вкладаємо душу в кожне пакування, піклуємося про корисний склад і якість, бо знаємо: нашим продуктом ми годуємо майбутнє України. Задля майбутнього нашої держави – наших дітей – ми створили й колискові з українською душею, щоби малюки з перших днів слухали рідну українську мову», – розповідають у команді бренда.

Провівши інтерв'ю з мамами з різних куточків України, команда «Малютки» дізналася, що українські мами вигадують власні колискові, просто мугикають, співають російські пісні, або ж взагалі не співають, тому що не можуть згадати українські співанки. Саме тому бренд вирішив відроджувати колискові українською, дарувати їм нові сенси й робити їх простими та зрозумілими.

До пошуків команда долучила викладачку народного співу Віру Ібрямову-Сиворакшу. Разом вони знайшли забуті старовинні співанки, корисні й красиві водночас, і зібрали їх у проєкт «Колискові з українською душею».

«Це унікальне поєднання народної мудрості, батьківської любові, віри в дитину й одвічних українських символів не може не зачаровувати. Упевнена, що ці співанки западуть у серце кожному, хто їх почує», – каже про проєкт MamaRika.

Чому треба співати українські колискові на ніч

Момент, коли батьки співають малятам співанки на ніч рідною мовою, є першим знайомством дітей із нашою культурою. Команда бренда «Малютка» закликає батьків послухати унікальні колискові й співати їх дітям, щоби змалечку формувати в них любов до рідної мови та своєї землі. 

«Співання колискової – це особлива тепла родинна традиція, у якій сакральні слова пісень поєднуються з ніжними дотиками та колисанням. Це особливий зв'язок між дитиною та тими членами родини, які співають їй колискові», – кажуть у команді «Малютки».

Крім того, логопеди й дитячі лікарі зазначають, що колискові позитивно впливають здоровʼя та розвиток дитини.

«Вкладайте в колискові добро, яке би ви хотіли передати дитині, програмуйте на щасливе життя», – говорить Оксана Шльонська, дитячий психолог, кандидат психологічних наук. 

Слухати колискові на YouTube

   

матеріал підготовлено за підтримки «малютки»