4–6 листопада, в межах програми «Кіно з Андрієм Алферовим», продюсер і режисер Олександр Роднянський представить у кінотеатрі «Жовтень» вісім фільмів, серед яких і авторські роботи: «Прощай СРСР», «Марш живих», «Місія Рауля Валленберга». А також проведе два майстер-класи з авторського й індустріального кіно 4-го та 5-го листопада. 

Чому варто піти

Роднянський починав кар’єру як режисер документального кіно, але потім змінив вектор – заснував телеканал 1+1 і став продюсером і медіаменеджером.

За роки роботи Олександр Роднянський став лауреатом понад 20 міжнародних кінофестивалів, а як продюсер був двічі номінований на премію «Оскар». Він працював із такими фільмами, як «Схід-Захід» Режиса Варньє, «Сонце» Олександра Сокурова, «Хмарний атлас» сестер Вачовскі та «Левіафан» Андрія Звягінцева.

Що буде на заході

Окрім майстер-класів про кіно, учасники зможуть побачити продюсерські роботи Олександра Роднянського, відзначені каннськими нагородами: «Знайти Анну Франк» Арі Фольмана, «Розтуляючи кулаки» Кіри Коваленко, «Голобля» Кантемира Балагова, «Нелюбов» Андрія Звягінцева. А ще драму Біллі Боба Торнтона «Машина Джейн Менсфілд», яку номінували на нагороду «Золотого ведмедя» Берлінського кінофестивалю.

Розклад

 Четвер, 4 листопада

15:00 – Майстер-клас «Авторське кіно» від Олександра Роднянського

18:00 – «Знайти Анну Франк»

20:00 – «Розтуляючи кулаки»

 П’ятниця, 5 листопада

15:00 – Майстер-клас «Індустріальна кіно» від Олександра Роднянського

18:00 – «Прощай СРСР» (2 серії одним блоком)

20:00 – «Машина Джейн Менсфілд»

 Субота, 6 листопада 

15:00 – «Дилда»

18:00 – «Місія Рауля Валленберга» + «Марш Живих»

20:00 – «Нелюбов»


Коли

4–6 листопада

Де

кінотеатр «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26




Купити квиток

Матеріал підготовлено за підтримки «Кіно з АнДрієм Алферовим»