True&Local – фестиваль локальної гастрономії від «Лавки традицій», який проводять уже восьмий раз. На подію приїздять понад 30 локальних виробників, фермерів і ремісників з усієї країни, які представлені в «Лавці Традицій» у мережі супермаркетів «Сільпо». Цього року літній True&Local проведуть 19–20 червня.

The Village Україна разом із «Лавкою традицій» створили гід фестивалем і розповіли, як провести час на івенті.

Фестиваль локальної гастрономії True&Local від «Лавки Традицій» цього року вперше проведуть просто неба у затишному саду на Подолі. На івенті гості зможуть познайомитися з локальними крафтовими виробниками, продегустувати та придбати їхні продукти, насолодитися BBQ під келих вінтажного сидру і музику джаз-бенду та розвинути свої органи відчуттів на сенсорному досвіді «Стежка відчуттів».

Коли: субота, 19 червня, 11:00–20:00; неділя, 20 червня, 11:00–20:00

Де: Villa Verde, вулиця Кирилівська, 102

Вхід вільний

Facebook

Instagram

За безконтактної оплати карткою Mastercard отримуйте знижку -10%

Фермерський і ремісничий маркет

На маркеті True & Local організатори об’єднають в одному місці фермерів, шефів, прихильників руху Slow Food та українських крафтових виробників.

Фермери представлять сиродавлені олії, молоді та витримані сири, сиров’ялене, копчене м’ясо, соки, мед, соуси, веганські страви, трав’яні збори, свіжий хліб і яйця від курок вільного випасу. А ремісники – вироби ручної роботи: кераміку, текстиль, свічки й інше. Також на маркеті гості зможуть придбати живі квіти від квіткової ферми Villa Verde.

Фуд-корт із готовими стравами

На фуд-корті гостям запропонують готові страви – сосиски та ребра BBQ від Savin Product і «Димне м’ясо від Тараса», халумі на грилі та гарячий раклет від «Чізарні», закуски зі свіжоприготованим хумусом і веганські сендвічі від Orang+Utan, равликів із сидром Berryland або натуральним вином.

Також можна буде спробувати каву від кав’ярні Feeltrd, холодну комбучу, лимонади від Eat Easy та різноманітне морозиво від Honey.

Дегустації та майстер-класи

Крім маркету та фуд-корту, на True & Local гості зможуть відвідати:

  • майстер-клас із розвитку органів відчуття «Стежка відчуттів» від Slow Food
  • лекцію від Юлії Пітенко, лідерки Slow Food в Україні
  • чайні церемонії із травником у четвертому поколінні з медовим пейрінгом
  • майстер-клас із ліпки від гончара
  • дитячу зону та музей овочів від «Картата Потата» для дітей

Марафон дегустацій:

  1. Розрізання й дегустація кількох супервитриманих сирів від сироварів-переможців Pro Cheese Awards «Доооброї Ферми» та Lukachivka Eco
  2. Лекція та дегустація сирів від формаж’є Романа Хаєцького. Тут гостям розкажуть історії сирів, їхні різновиди, з чим краще парувати сири, як їх подавати та правильно зберігати
  3. Дегустація вінтажних сидрів Berryland

Вечеря та бранч

У межах фестивалю в суботу та неділю проведуть вечерю та бранч для гостей True & Local. Потрапити на події можна за попередньо придбаними квитками.

У суботу влаштують вечерю з шеф-кухарями проєкту «ТОПОТ». Під час нього шефи відтворять страви, які готували в зимовій мікроекспедиції: підкопчений рамен і пеленгас із ферментованою спаржею, заправкою з пармезану та йогурту з кедровим горіхом, бісквіт із ревенем і полуницею й інші.

А в неділю проведуть бранч із Дашею Малаховою на полуничну тему.

Жива музика

Обидва дні для гостей True&Local гратиме джаз-бенд Yuriy Seredin Quartet.

Матеріал підготовлено за підтримки