Проєкт «Лавка традицій», що підтримує локальних виробників, приєднався до міжнародного руху Slow Food і створив його місцеву спільноту. За словами команди, їхня мета – об’єднати та звернути увагу на фермерів і крафтових виробників у Київській області, які створюють натуральні продукти за принципами руху Slow Food. Повна назва спільноти – Slow Food. Fair, clean, true and local food from Kyiv region.

Об’єднання «Лавки традицій», ТОПОТ і Slow Food Ukraine 

Що таке «рух Slow Food»?

У 1989 році в Італії зародився Slow Food – рух за відновлення традицій місцевого харчування та підтримки натуральних продуктів. Сьогодні ця ідея «повільної їжі» має вже мільйони однодумців у світі. В її основі лежить концепція «свята смаку»: люди повинні отримувати задоволення під час вживання та приготування їжі, а також розділяючи трапезу з іншими.

Slow Food Ukraine – одна з 1500 спільнот міжнародного руху Slow Food, представленого у близько 160 країнах світу.

Перший івент 10 локальних виробників продукції організували разом із гастропроєктом кухаря Ігоря Мезенцева ТОПОТ. У його межах учасники влаштовували вечори обговорення гастрономії. Там виробники розповідали про особливості створення продукції, а шефи експериментували з цими продуктами. Наприклад, вони приготували ліниві вареники з рікоти з копченою качкою та трюфелем і желе з польових трав із ріпою.

«Цей проєкт для нас дуже важливий. Він – частина довгого шляху популяризації Спільноти однодумців, яка існує 35 років у Європі та світі й зараз зароджується в нас. Це довгострокова мета й досягти її одним проєктом неможливо, але ми впевнені, що це дуже добрий початок для того, щоби показати, що в нашій країні є виробники чистих, чесних і смачних продуктів, і що ми пишаємося ними», – голова Slow Food. Fair, clean, true and local food from Kyiv region, керівниця «Лавки Традицій» Марина Булацька.


«Лавка традицій» – проєкт підтримки та розвитку українських виробників. Це натуральні продукти, виготовлені за авторськими рецептами. Для їхнього виробництва використовують локальні інгредієнти, вирощені або отримані завдяки ручній праці. Продукцію «Лавки Традицій» можна придбати в супермаркетах «Сільпо» та делікатес-маркетах Le Silpo.


Матеріал підготовлено за підтримки Лавки традицій