Квір-кінофестиваль Sunny Bunny, який удруге пройде в Києві, надасть безкоштовні абонементи для військових на покази в кінотеатрі «Жовтень».

Отримати абонемент можна в перший день фестивалю на стійці акредитації в кінотеатрі. Для цього потрібно буде показати військове посвідчення учасника бойових дій або інший документ, що підтверджує це. За словами організаторів, у лавах Збройних сил служить за різними оцінками до 100 000 представників української квір-спільноти.

Cпільно з диджитал-агенцією Hexagon розробили також новий дизайн фестивалю. Його головний меседж – «Більшість ближче» як свідчення еволюції в питаннях толерантності й правах людини. «Ми розуміємо, що деякі сприймуть це як провокацію. Окреме питання, чи має тіло і його атрибути когось провокувати», – коментують у команді диджитал-агенції Hexagon.

Нещодавні результати опитування Національного демократичного інституту показали, що 72% підтримують рівноправʼя й захист від дискримінації ЛГБТК+ людей. Ідеї рівності стають дедалі ближче більшості країни, тому ці макрофотографії є алегоричним способом передати це ідеологічне зближення, коментують у команді.

Фестиваль триватиме з 19 до 26 квітня. Повну програму оприлюднять на початку квітня. Абонементи вже можна придбати за посиланням.

   

Sunny Bunny («Сонячний зайчик») – позаконкурсна програма кінофестивалю «Молодість», заснована у 2001 році. Нагороду вручають найкращим фільмам, що зачіпають проблеми сексуальних меншин.

Перший квір-кінофестиваль Sunny Bunny відбувся в Києві з 22 до 28 червня. Загалом там представили понад 60 фільмів, зокрема показували українську ретроспективу й збірку про ЛГБТК-військових. Під час проведення фестивалю кінотеатри «Жовтень» і Kino42 отримували погрози.

Головний приз у міжнародній конкурсній програмі отримала стрічка «Моя порожнеча і я» (My Emptiness and I) режисера Адріана Сільвестре. У центрі сюжету – історія трансжінки з гендерною дисфорією в період переходу.