Фільм українського режисера Антоніо Лукіча «Дівчина, яка кричить» від ForeFilms отримав премію на 21-му ринку копродукції Берлінале – Berlinale Co-Production Market, повідомляє Держкіно. 

Проєкт отримав 20 000 євро в межах премії Eurimages Co-production Development Award, яку створили для заохочення міжнародного спільного виробництва проєкту на початкових етапах. 

Фільм «Дівчина, яка кричить» (Screaming girl) Антоніо Лукіча («Мої думки тихі», «Люксембург, Люксембург») від ForeFilms – це історія про дівчину, яка після початку повномасштабного вторгнення РФ опиняється в Ірландії й намагається там втілити свою мрію – стати акторкою. Утім, «фантастичні події» руйнують її життя, і вона починає збирати його «із самого початку».

Для участі у 21-му Berlinale Co-Production Market відібрали 34 кінопроєкти з 27 країн світу. Серед українських проєктів на ринок копродукції Берлінале цього року відібрали також фільм Катерини Горностай «Антонівка».

   

Berlinale Co-Production Market – один із найбільших світових майданчиків для пошуку партнерів для спільного виробництва й фінансування фільмів. П’ятидений кіноринок збирає продюсерів, торгових агентів, дистриб’юторів, а також інвесторів. 

   

У листопаді 2023 року Антоніо Лукіч запустив YouTube-канал «Мої думки про кіно», у якому він публікує відеоесе про кіно. У першому епізоді автор фільмів «Мої думки тихі» й «Люксембург, Люксембург» розповідає про те, як у фільмах показують Бога, а другий присвячений антагоністам і розмірковуванню, чому ми співчуємо негідникам у стрічках. 

   

Читайте великий профайл The Village Україна на Антоніо Лукіча, який ми готували зі знімань фільму «Люксембург, Люксембург». А також конспект лекції Антоніо Лукіча в KAMA про кіно як маніпуляцію й фільми після війни.

Обкладинка й фото: Держкіно