Американський продюсер Девід Джанк запустив подкаст Art During Wartime про українську культуру під час війни.

Першими героями подкасту стали арткураторка Катя Тейлор, оперний співак Володимир Щук, фотограф Сергій Мельниченко, актор фільму «Довбуш» Лузер Тверські, засновниця інституту Леонтовича Тіна Пересунько, а також кінопродюсер Данієль Білак.

Продюсер Девід Джанк займав посаду президента Universal Music East Europe, працював з альбомами Елтона Джона, Стінга, Metallica, U2, а також запускав філію Universal Music в Україні. Наразі Джанк керує мережею магазинів Bang & Olufsen у США.

«Улітку 2022 року я відвідав Бородянку й Бучу, це розділило моє життя на до і після. Мене вражає хоробрість і героїзм цього народу. Але я також розумію, що в уяві американської аудиторії образ України є дещо стереотипним. В Америці не всі знають, що українці – дуже талановита, прогресивна нація, яка досягає великих успіхів у мистецтві. Це ще більш вражає, коли розумієш, що українське мистецтво переживає ренесанс прямо зараз, під час війни. Я вирішив глибше дослідити цей феномен і розказати про нього моїм співвітчизникам», – каже Джанк.

 

 

У першому сезоні Art During Wartime планують розширити спектр тем і героїв. Продюсерка подкасту Оля Діброва (Ready in Led) розповіла, що вже зняли епізоди з Otoy, Антоном Тимошенком і Tumazar. «Попереду ще багато роботи з просування подкасту в США й Україні. Думаю, нам удалося знайти правильний кут зору й зважену тональність подкасту. Американці пишуть, що це саме те, що їм потрібно для розуміння України – особистий досвід окремих цікавих людей», – каже Діброва.

 

Редакція The Village Україна зустрілася з В’ячеславом Дрофою (Otoy) до презентації альбому «темна ч.2» 10 лютого в київському клубі Atlas. Це щира розмова про музику, пошук сенсів під час війни й проблеми батьківства без дітей.