Гурт «ДахаБраха» закликає українців надсилати світлини й короткі відео з укриттів для того, щоб проілюструвати виконання нової пісні.

Цю пісню «ДахаБраха» записали в live-режимі і хочуть зробити для неї «просте, але пронизливе відео». Тож гурт просить надсилати «родинні» фото з укриттів, наприклад, із ванної чи коридору та з домашніми улюбленцями, і загалом світлини та відео, що показують, як українці переживають російські бомбардування.

«Ідея в тім, щоби ще раз нагадати усім, в яких умовах живуть сьогодні українці, і що нам все ще потрібна підтримка цивілізованого світу», – коментують «ДахаБраха».

Надсилати матеріали можна на пошту [email protected].

Гурт записав чотири нову пісні та «вдосконалену» версію старої і вперше за майже два роки повномасштабної війни провів «семиденну репетиційну сесію», додають «ДахаБраха».

   

У 2022-му «ДахаБраха», зокрема, виступили на Glastonbury – найбільшому фестивалі Великої Британії й одному із найвідоміших музичних фестивалів світу. «ДахаБраха» запросили на Pyramid Stage – це головна сцена фестивалю, на якій також виступали Пол Маккартні, Біллі Айліш і Ноел Ґаллагер. Виступ українського гурту відбувся в день, коли на сцену також виходили Кендрік Ламар і Lorde. Ми запитували фронтмена гурту Марко Галаневича, як це було. Також редакція The Village Україна говорила із засновником гурту «ДахаБраха» Владом Троїцьким.