Шон Пенн виконав роль в фільмі про вплив війни на тварин від режисера «Племені» Слабошпицького, повідомляє Sota Sinema Group, які продюсують фільм.

Зйомки кіноновели відбувалися в студії Evergreen у Лос-Анджелесі, де звучали голоси Френка Сінатри і Майкла Джексона, Пола Макартні і Джастіна Тімберлейка, а також героїв серіалів «Друзі» і «Сімпсони».

Другу частину фільму «Орел» знімуть в українському заповіднику, що постраждав від російських обстрілів.

Знімання планують на січень – лютий 2024 року, а прем’єру – на 2024 рік.

Ця новела – фінальна частина кіноальманаху «Війна очима тварин», головними героями якого стали тварини, які потерпають від екоциду внаслідок війни в Україні. Події розгортаються на початку повномасштабної війни в Чорнобильському заповіднику, куди молодий звукооператор поїхав на замовлення закордонного продюсера для запису голосів рідкісних птахів.

Перші три новели кіноальманаху «Кролик або туди і звідти», «Синочок» і «Корова в тумані», зняли в Україні взимку 2022—2023 року. Вони увійшли в перший трейлер, який презентували на Берлінському кінофестивалі.

Автор ідеї і генеральний продюсер альманаху Олег Кохан каже, що в фіналі намагалися «максимально сконцентрувати меседж для світу»: унікальні заповідники не вдасться відбудувати, як заводи, вони зникнуть назавжди, а екологічні катастрофи не обмежуються державними кордонами.

Кіноальманах «Війна очима тварин» продюсує українська кінокомпанія Sota Cinema Group та Kleos Art Productions.

   

Шон Пенн – американський актор і кінорежисер. Лауреат премій «Оскар» 2004 року за роль у фільмі «Таємнича річка» й 2009 року за роль у стрічці «Гарві Мілк».

У листопаді 2022-го стало відомо, що Пенн уперше відвідав Україну, зокрема, побував у Києві й на Донбасі. Саме тоді він почав працювати над фільмом про війну РФ проти України. Спецпоказ стрічки пройшов на 73-му Берлінському кінофестивалі.

Про те, що Шон Пенн зіграє в фільмі-антології «Війна очима тварин», яку зніме Мирослав Слабошпицький, стало відомо в травні 2023 року.