Український стартап Respeecher відтворив голос французької співачки й акторки Едіт Піаф для знімань анімаційного біографічного фільму, який анонсувала Warner Bros, пише Music Business Worldwide.

Кінокомпанія називає стрічку «першим анімаційним байопіком про музиканта, створеним за допомогою штучного інтелекту». ШІ-технологію навчали на сотні голосових записів і картинок, деяким із яких понад 80 років, щоб відтворити «виразний голос й образ» Едіт Піаф.

Згенерований голос Піаф озвучить фільм. Respeecher працював з оригінальними піснями співачки, зокрема La Vie En Rose і Non, Je Ne Regrette Rien, які прозвучать у фільмі.

«Анімація запропонує сучасний погляд на її [Едіт Піаф] історію, водночас архівні відео, записи інтервʼю, концертів і виступів на телебаченні покажуть важливі моменти її життя», – кажуть у Warner Bros.

Біографічний фільм розкаже про життя Піаф із 1920-х і до 60-х років, а дія відбуватиметься в Парижі й Нью-Йорку. Стрічку створить Джулі Вей, яка раніше робила документалки про Sting, Стіві Вандера й Донну Саммер, пише Pitchfork.

  

Respeecher – це український стартап, який завдяки технологіям штучного інтелекту (нейромереж) використовують для копіювання й генерації різних голосів.

Стартап, зокрема, створював голоси юного Люка Скайвокера для останньої серії серіалу «Мандалорець» від Disney і Дарта Вейдера для серіалу про Обі-Вана Кенобі, а також працював над грою God of War Ragnarok для PlayStation.

   

Редакція The Village Україна побувала в київському офісі компанії й розпитала співзасновника Respeecher Олександра Сердюка про роботу на голлівудські студії під час повномасштабної війни й найбільш відомі голоси далекої галактики.