Український стартап Respeecher працював над грою God of War Ragnarok, яка вийшла 9 листопада на PlayStation 4 й PlayStation 5.

Це перша відеогра класу ААА (проєкт, розроблений великими студіями з великим бюджетом, у цьому випадку Sony), де Respeecher вказали в титрах, а також одного з артистів синтетичного мовлення (synthetic speech artist) – Валерія Заблоцького-Дрогана.

«Це для нас один із великих проектів у 2022 році. З самого початку було зрозуміло, що робота над God of War буде скрупульозна, бо це найочікуваніший реліз осені для всіх геймерів, і задача стояла непроста. Якість звуку там, як і завжди в Respeecher, топова. До того ж обсяг озвучки там досить великий. І сам проєкт, про який ми розкажемо більш детально пізніше, відкриває нову сторінку для креаторів і голосових акторів. Що надзвичайно важливо для нас, кожен масштабний проєкт рівня God of War привертає увагу до України, як до хабу талантів й унікальних технологій світового рівня. Зараз особливо цінно бачити українців у титрах легендарних проєктів. Ми матимемо ще кілька великих релізів світового рівня до кінця року», – коментує The Village Україна виконавчий директор Respeecher Олександр Сердюк.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Редакція The Village Україна розпитала співзасновника Respeecher Олександра Сердюка про роботу на голлівудські студії під час повномасштабної війни. Зокрема, український стартап створював голос Дарта Вейдера для серіалу про Обі-Вана Кенобі.

Дивіться також добірку ігор осені, серед яких God of War Ragnarok.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі