Лауреатів 44-ї премії «Еммі» за найкращі новинні й документальні телепрограми оголосили в Нью-Йорку. Серед них – проєкти, які висвітлюють повномасштабну війну.

Проєкт CBS «Загублені душі Бучі» про злочини РФ у місті отримав нагороду за найкращий сценарій. Field-продюсеркою у фільмі 60 minutes була українка Соня Кочмар-Тимошенко.

Також злочини в Бучі висвітлювало розслідування The New York Times про російський підрозділ, яке отримало премію в номінації «Найкращий монтаж».

Нагороду також отримав режисер Азад Сафаров, який працює продюсером у команді Sky News (програма «Битва за Бучу та Ірпінь).

Крім того, відзначили журналістку, фотографку й режисерку Юлію Кочетову за висвітлення актуальних новин у прямому ефірі (Outstanding Live Breaking News Coverage) разом із командою CNN.

Серед інтерв’ю відзначили програму CBS «60 хвилин» – випуск із президентом України Володимиром Зеленським.

Нагороду за новинний спецпроєкт отримав документальний фільм NBC News «Україна: материнська війна», який розповідає історії п’яти українських жінок.

   

Премію «Еммі» за найкращі новинні й документальні телепрограми присуджує Національна академія телевізійних мистецтв і наук із 1980 року.