Документальна драма про Василя Стуса під назвою «Ваш Василь» вийшла на Takflix.

Це спогад про життя українського поета, який хотів займатися літературою, а не політикою, а також про «покоління, яке змушене було стати дисидентами» від режисерів Світлани Рудюк й Олександра Авшарова. Героями фільму є син Василя Стуса Дмитро, його сестра Марія, Іван Драч, Левко Лук’яненко й Василь Овсієнко, який сидів зі Стусом в одній камері.

У фільмі використали уривки з віршів і листів поета, матеріали слідчих справ й архівні кадри, зокрема згадують про показ «Тіней забутих предків» у кінотеатрі «Україна» (1965 рік), де відбувся перший в Україні публічний протест інтелігенції проти політичний репресій у постсталінський період.

Композитором фільму став Степан Бурбан («Паліндром»), який поклав на музику поезію Стуса.

Стрічку можна переглянути з англійськими субтитрами. 10% з кожного квитка Takflix передасть благодійному фонду «Повернись живим», а 50% – авторам кіно.

   

У березні 2022-го український онлайн-кінотеатр Takflix запустив власне кіновиробництво й презентував перший короткометражний документальний фільм «Голубівники Києва» про киян, які розводять голубів. Редакція The Village Україна розпитувала команду про зйомки.

   

Онлайн-кінотеатр Takflix заснувала Надія Парфан. За час повномасштабного вторгнення Парфан уже випустила два короткометражні фільми. Команда The Village Україна розпитала Надію Парфан про інстинкт знімати після початку повномасштабного вторгнення й кіновиробництво під час війни.