Український режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук підписав контракт з американським кіноагентом Джуелом Россом, повідомили у пресслужбі режисера.

Джуел Росс також працює із американським режисером і сценаристом Баррі Дженкінсом, який наразі знімає приквел до «Короля Лева» для Disney та чия стрічка Moonlight отримала премію «Оскар» як найкращий фільм у 2016 році.

Компанія Джуела Росса Silent R Management співпрацює зокрема з європейськими режисерами і фокусується на авторському незалежному кіно, відзначають у команді Сухолиткого-Собчука.

 

Дмитро Сухолиткий-Собчук. Фото надане пресслужбою режисера

 

«Агент для європейського режисера у Сполучених Штатах Америки – це неймовірно важливий крок, адже агенція представляє інтереси та знаходить проєкти, які відповідають  запиту автора. Агенція, яку представляє Джуел Росс, працює з режисерами із різних частин світу і акцентує свій пошук на тому, щоб дати авторам висловитись та знайти теми, які їх цікавлять, знайти історію, яку можна розповісти на американську аудиторію. Вони шукають особливі голоси та особливі історії, а для мене було важливо щоб до голосу автора дослухались. Після фільму «Памфір» це важливий крок, адже відкриває перспективу зробити картину в Голлівуді», – коментує режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук.

   

Фільм «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука ввійшов у перелік найкращих фільмів 2023 року від The Guardian, а також був номінуваний на нагороду Європейської кіноакадемії як найкращий дебютний повнометражний фільму року.

Ми спілкувалися з режисером «Памфіра» до прем’єри стрічки на Каннському кінофестивалі, після премʼєри в Україні (зі спойлерами), а також розпитували знімальну групу про знімання в Чернівецькій області.