Електро-поп дует із Дніпра Kurs Valut випустив трек під назвою Next, який написав у перші тижні повномасштабної війни, «коли комендантська година в місті починалася ледь не о 19:00».

Це перший трек за два роки. «Густий, як темрява перших комендантських хвилин і пружний, немов клаксон нічного патрульного», – коментує гурт. Пісня також описує «тотальну параною навколо всіх і всього».

Трек триває дві хвилини. Довжину пісні скоротили свідомо, бо «нині «опери» по п’ять сім хвилин слухачу і музиканту з наявністю ПТСР і дефіциту уваги даються важко», коментує виданню «Слух» учасник гурту Євген Касьян.

Послухати пісню на стримінгових платформах можна за посиланням.

У Kurs Valut додають, шо музичну складову й авторську візуалізацію краще сприймати окремо. За кліп відповідала команда Максима Коцького.

Відео «з нескінченною тривожністю» зняли на камеру відеоспостереження з роздільною здатністю в два мегапікселі. У коментарі виданню «Слух» Коцький зазначає: у відео досліджує тілесність за допомогою кількох блоків. Це «жорстка і безапеляційна» поведінка ТРО на блокпостах; біль і смерть загарбників; впевненість і бойовий настрій ЗСУ і цивільне життя в умовах війни.

Крім того, учасник гурту Kurs Valut Євген Гордєєв анонсував виданню новий, третій альбом. Конкретних строків поки немає, але, за його словами, цей альбом буде «менш манірним, більш сирим, менш затягнутим і свідомом покоцаним у сенсі комерційності продакшну». У ліриці обіцяють «суспільний нерв», «буденність ненависті» й «бруд сновидінь».

   

Гурт Kurs Valut створили в Дніпрі в 2017 році. За музику, лірику й вокал відповідає Євген Гордєєв, а за драм-машину, синтезатор і віджей – Євген Касьян. Останный альбом гурт випускав у 2021 році. Гордєєв також є співзасновником дніпровського лейблу Dnipropop.