Стасік (Анастасія Шевченко) уперше за два роки презентувала кліп на пісню «Герої вмирають». 

Кліп «Герої вмирають»

У пісні виконавиця піднімає тему смерті захисників України, які віддали своє життя на війні. Вона присвячена Романові Ратушному, громадському діячеві й військовому, що загинув у бою під Ізюмом 9 червня 2022 року. 

«Для мене гасло «Герої не вмирають» наче замовчує проблему, не дає людям можливості відгорювати за полеглими, відправляє їх у лімбо, з якого немає виходу»,  розповідає Стасік.

У відео співачка виконує роль давньогрецького міфічного персонажа Харона, який перевозив померлих через річку Стікс. У ролі померлих – побратими співачки, з якими вона перетиналася під час війни.

Фото: Юлія Вебер

Човен Харона навмисно виглядає старим, адже він перевозить померлих із початку війни, яка триває не рік, не вісім років, а багато століть, пояснює виконавиця. Цей човен пливе по річці з вугілля. Усі герої без одягу, бо ми всі приходимо в це життя і йдемо з нього оголеними, додає Анастасія Шевченко.

Над кліпом працювали режисерка Анна Бурячкова й операторка Лєна Чеховська. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві до вересня триватиме фестиваль «Протасів Яр» памʼяті Романа Ратушного. У межах заходу щомісяця відбуватимуться мистецькі події, під час яких збиратимуть кошти на підтримку захисників України.


Анастасія Шевченко (Стасік) – учасниця бойових дій, колишня акторка театру «Дах» і телеведуча «UA: Cуспільне». У 2019 році вона взяла псевдонім Стасік.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі