Фестиваль «Протасів Яр» стартує в Києві 27 травня. Це буде захід у памʼять про загиблого під Ізюмом у 2022 році громадського активіста й розвідника 93-ї бригади «Холодний яр» Романа Ратушного.

Фестиваль проходитиме з травня по вересень. У межах заходу на основній локації, у Протасовому Яру в Києві, а також у будівлі Інституту біоенергетичних культур щомісяця відбуватимуться мистецькі події, під час яких збиратимуть кошти на підтримку захисників України.

У фестиваля буде три напрями. Перший – мистецький із кінопоказами, концертами, поетичними читаннями, лекціями і створенням муралу. До другого напряму входять дискусії, розмови, лекції, покази й обговорення документальних фільмів на тему демократії та прав людини. Також у програмі – лекції й екскурсії на історичну тематику.

Під час усіх фестивальних днів діятиме також дитяча програма.

Учасниками фестивалю стануть, зокрема, співачка й композиторка Марʼяна Садовська, письменниця і сценаристка Наталка Ворожбит, філософи й письменники Тарас Лютий, Вахтанґ Кебуладзе, Володимир Єрмоленко, акторка Римма Зюбіна, гурти «Щука-риба», «Хорея козацька» і Kozak System.

З організацією фестивалю допомагатимуть Український ПЕН і Музей Івана Гончара.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Роман Ратушний був головою ГО «Захистимо Протасів Яр» і розвідником 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний яр». Загинув у червні 2022 року в боях під Ізюмом у віці 24 років. У Києві на честь Ратушного перейменували вулицю Волгоградську, що біля Протасового яру.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі