Український музикант Melovin 24 червня заспівав пісню «Батько наш Бандера» на ЛГБТК+ прайді в Мюнхені, який пройшов у межах фестивалю CSD Munich.

Melovin був одним із хедлайнерів заходу. У команді артиста прокоментували The Village Україна, що лише два рядки, а не цілу пісню «Батько наш Бандера», артист заспівав спонтанно, на емоціях. Зокрема через те, що концерт відвідали близько 20 тисяч людей, серед яких була велика кількість українців із прапорами.

Напередодні виступу на фестивалі Melovin також відвідав мюнхенський цвинтар «Вальдфрідхоф», де похований Степан Бандера.

Melovin виконує рядки з пісні «Батько наш Бандера» в Мюнхені

Організатори фестивалю CSD Munich заявили, що пісні «Батько наш Бандера» не було в концертній програмі, які узгоджували заздалегідь. За їхніми словами, інакше вони би не дозволили виконати пісню через «причетність Бандери до масових убивств євреїв і поляків».

«Організатори не давали ніякої оцінки. Але попросили нашу позицію стосовно постаті Степана Бандери. Утім, при оприлюдненні своєї позиції CBS не врахували наші аргументи», – коментують The Village Україна у команді музиканта. У PR-службі артиста пояснили, що Бандера не мав жодного стосунку до антисемітизму і вбивства євреїв, зокрема додали посилання на історичну статтю про це й повідомили, що відповідальність за польські погроми на Волині з Бандери зняв експремʼєр-міністр Польщі Ян Ольшевські.

«Усі непорозуміння і трагедії, які були в історії українського, німецького, польського і єврейського народів – це спільне горе для всіх нас, яке ми не можемо змінити. Але маємо пам’ятати, щоб запобігти повторенню подібного в Європі та світі», – кажуть у команді Melovin. На виконання двох рядків «Батько наш Бандера» відреагували як закордонні ЗМІ на кшталт Sueddeutsche Zeitung, так і російські пропагандисти.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Melovin