Документальна стрічка «Шелест кроків» про українських художників-монументалістів Аду Рибачук і Володимира Мельніченка вийшла в онлайн-кінотеатрі «Титр».

«Шелест кроків» – це сповідь Володимира Мельніченка про стосунки з Адою Рибачук, яку зняла режисерка Ксенія Кравцова. Вартість перегляду – 80 гривень.

У документальному фільмі, зокрема, розкажуть і про Стіну памʼяті на Байковому цвинтарі, яку пара митців створила в 60-х. «Але після 13 років щоденної кропіткої праці радянська влада назвала Стіну «чужою принципам соціалістичного реалізму» й безжально знищила, заливши бетоном», – ідеться в описі кінотеатру «Титр».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Художник-шістдесятник Володимир Мельніченко помер 20 квітня 2023-го у віці 91 року. Разом з Адою Рибачук вони створили серію панно в київських Палаці дітей та юнацтва й Центральному автовокзалі, а також Парк пам’яті на Байковому цвинтарі. Детальніше про творчу пару ми розповідали тут.


У липні 2021 року на Центральному вокзалі відреставрували мозаїки Володимира Мельніченка й Ади Рибачук. Дивіться фоторепортаж. Також горельєф «Стіна Пам'яті» авторства митців у серпні того ж року почали відновлювати на Байковому кладовищі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі