Український лейбл Moon Records незаконно випустив альбом каверів співачки Dakooka на пісні Скрябіна, повідомили у ТОВ «Кузьма Скрябін», яке після смерті музиканта заснувала вдова Кузьменка Світлана Бабійчук.

Станом на 2023 рік ТОВ «Кузьма Скрябін» володіють 100% авторських прав на пісні гурту «Скрябін». Використовувати музику гурту і стримінгових платформах можна лише з дозволу ТОВ «Кузьма Скрябін». Дозволу лейблу Moon Records, відповідно, ніхто не давав. Вони назвали це «відкритим піратством».

«Договір, укладений між ТОВ «Кузьма Скрябін» і ТОВ «МУН РЕКОРДС», за яким останнє використовувало пісні й фонограми гурту «Скрябін» на цифрових музичних майданчиках, припинив свою дію 31 грудня 2019 року», – підкреслили власники авторських прав, пише медіа «Слух».

Також альбом каверів Dakooka повʼязують із російським дистриб’ютором Zvonko Didgital.

«У нас не викликає жодного сумніву, що видання цих каверів було здійснено саме через Росію, і раніше зазначений Zvonko Digital в описі до каверів зовсім не є помилкою чи випадковістю», – кажуть у  ТОВ «Кузьма Скрябін».

За словами вдови Кузьменка, було відкрито кримінальне провадження щодо порушення авторського права.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У 2021 році у мережі з’явилося відео, де мати загиблого співака Ольга Кузьменко звертається до генерального продюсера Moon Records Андрія Пасічника й учасників «раннього Скрябіна» зі звинуваченнями в «розкраданні авторських прав» Андрія Кузьменка.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі