Виробник спортивного одягу та взуття Nike Innovate CV подав позов на українську компанію «Торгосфера», що продавала речі із логотипом бренду. Про це йдеться у відповідній ухвалі Господарського суду Одеської області, пише «НВ Бізнес».

Nike вимагає заборонити українській компанії використовувати логотип Nike, бо це вводить в оману покупців. Компанія також просить заборони наносити логотип на продукцію, зберігати товари із нанесеним позначенням і використовувати їх у рекламі та в інтернеті. А також імпортувати й експортувати предмети з таким позначенням.

Крім того, Nike просить суд вилучити з цивільного обороту і знищити 1 520 пар взуття, які «Торгосфера» купила у китайської компанії Wenzhou land port international trade Co., ltd.

До справи також долучили Одеську митницю, яка оформлювала сумнівний товар. Підготовче засідання призначено на 19 листопада.


ТОВ «Торгосфера» зареєстроване в Івано-Франківську та займається неспецифічною оптовою торгівлею. Статутний капітал компанії становить 400 тисяч гривень.

Обкладинка: Kristian Egelund/Unsplash