Пригодницький екшн «Безславні кріпаки» про Тараса Шевченка вийшов в онлайн-кінотеатрі Takflix. Фільм доступний до перегляду в усьому світі з англійськими субтитрами за цим посиланням.

«Безславні кріпаки» – це альтернативна історія життя Кобзаря. Дія фільму відбувається в 1844 році. «Тікаючи від імператора Японії, самурай опиняється в полоні українського пана. Там він знайомиться з молодим Тарасом Шевченком, який хоче врятувати свою кохану від кріпацтва в іншому селі. Двоє героїв об’єднують зусилля, щоби звільнити себе й інших від кріпацтва», – ідеться в описі стрічки.

Режисер фільму Роман Перфільєв визначав жанр стрічки як історична фантастика. «Це новий жанр. Це не роуд-муві, тут є три паралельні сюжетні лінії, які перегукуються одна з одною… Це кіно про внутрішню трансформацію героя», – розповідав Перфільєв.

Шевченка зіграв Роман Луцький («Віддана», «Відблиск», «Сторожова застава»), а на роль японського торговця опіумом запросили японського актора Гето Сана. До постановки боїв залучили команду каскадерів, яка раніше працювала над сиквелом «300 спартанців». Стрічку знімали в Києві, Чигирині й Пирогові.

Саундтрек до «Безславних кріпаків» написав італійський композитор Даріо Веро. Соло-виконавицею стала голлівудська віолончелістка Тіна Гуо («Пірати Карибського моря», «Шерлок Холмс», «Диво-жінка»). Також у стрічці звучить український фанк 1970-х.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Takflix – онлайн-кінотеатр українського кіно, що працює за принципом «відео на запит». Платформу заснувала режисерка й продюсерка Надія Парфан. У березні 2023-го Takflix запустив власне кіновиробництво й презентував перший короткометражний документальний фільм «Голубівники Києва».


У квітні 2023-го на Takflix став доступним фільм «Життя на межі» від співпродюсерів «Зими у вогні».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі