Takflix запустив власне кіновиробництво і презентував перший короткометражний документальний фільм «Голубівники Києва». 

Стрічка розповідає про киян, які розводять голубів. Пенсіонери Марк, Марат та Григорій живуть на лівому березі і тримають голубівні. Щодня чоловіки доглядають за своїми птахами поруч з домом, а раз на рік збираються з іншими голубівниками на пташиних ринках.

Стрічку знімали влітку 2022 року на Русанівці, Дарниці, а також в Бородянці під Києвом. Над зйомками працювала команда, що раніше створила «Вхід через балкон»  режисер Михайлов Волков і продюсер Роман Блажан.

«Коли ми знімали фільм «Вхід через балкон», у одному з дворів злетіли голуби. Їх запустив Григорій, герой майбутньої стрічки. Після нашого знайомства я відвідав пташиний ринок у Бородянці, де зібралися майже всі голубівники Києва. Там зустрів Марка Борисовича, почав знімати його та птахів. Через 10 хвилин до мене почали підходити інші чоловіки і казати: «Нас та наших голубів познімай теж». Так я вирішив показати, що чиєсь хобі може бути сенсом життя», – розповідає режисер Михайло Волков.

Фільм можна безкоштовно подивитися на сайті Takflix до 30 березня з території України.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Takflix – це онлайн-кінотеатр українського кіно. У каталозі кінотеатру доступно близько 100 українських фільмів. Щоб подивитися фільм на платформі, потрібно купити на нього квиток. 10% з кожного квитка на фільм Takflix передає до фонду «Повернись живим», ще 50% – творцям кіно.


«Мавка», «Памфір» і «Джон Вік 4»: ось 20 кінопремʼєр березня, на які ми чекаємо.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі