Українську науково-фантастичну комедію Павла Острікова «Ти – космос» презентують на кіноринку Cannes Marche du Film’s Frontieres Platform цьогорічного Каннського кінофестивалю.

«Пишаємося бути першим українським фільмом, обраним для цієї програми! І ми сподіваємося, що скоро нам удасться закінчити фільм і представити його в наступному каннському випуску», – написав кінопродюсер Володимир Яценко

За сюжетом, український далекобійник Андрій протягом двох років летить на космічному вантажному судні до найближчої чорної діри. Разом із бортовим комп’ютером Максимом вони мають скинути в чорну діру контейнери з ядерними відходами.

Але раптом планета Земля вибухає, й Андрій залишається єдиною людиною у всесвіті, доки на зв’язок із ним не виходить лаборантка французької космічної станції Катрін. Андрій і Катрін вирішують летіти назустріч одне одному. Ця подорож триває три довгі роки, протягом яких герої закохуються.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Павло Остріков почав працювати над сценарієм фільму з 2011 року, це буде його повнометражний дебют як режисера. Робота над стрічкою розпочалась у листопаді 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі